Trochę martwią mnie te obroty dzienne . Brak jakiejkolwiek informacji od firmy od 11/2020 też nie napawa optymizmem.
Kurs sukcesywnie spada .
Nie chce za bardzo tego sprzedawać bo jeszcze bardziej kurs będzie dołował. Co sądzicie ?
Mnie juz dawno zaczely martwic te obroty. Przeciez to jest zenada. Dzisiejszy obrot 2300zl. Ewidentnie to jedna osoba sie bawi i 10 akcjami zaniza kurs. Raz na ruski rok jest jakis wiekszy obrot. Byla pompka maj- lipiec awiekszosc zrealizowwla zyski i poszla gdzie indziej. A kurs polecial. Tylko gdzie sie podzisay akcje ? Wszyscy trzymaja ? Jesli tak to nie ma nikogo kto moglby szarpnac kursem bo nic sie nie dzieje w tej spolce. Pieniadze zamrozone. Az tak duzego tego masz ?
Chyba zostalismy z papierkiem. Moglem to pchac pod koniec roku aby wykazac strate i pieniadze wrzucic w cos innego.na pewno bardziej plynnego ... napisze do Prezesa co maja w planach i czy cos ruszylo z z tym osiedlem Nowy Welnowiec. A takze czy staraja sie o jakies dofinansowania. Mnie sie podoba ten pomysl z recyclingiem paneli ... ale mimo wszystko kapital niestety nas omija.
Ciężko mi cokolwiek powiedzieć ..
Liczę na ten rok , zeby przynajmniej koło dyszki się zakręciło .
Z jednej strony jest mizeria , brak życia ale z drugiej strony to bym dokupił bo podoba mi się ta spółka a przeważnie cierpliwość się opłaca , nawet jesli mówimy tu o latach, to coś mi mówi , że to jest to .
Przeczucia mam dobre i na tym przystałem.
Pluje sobie w brode, bo powaznie sie zastanawialem czy nie sprzedac w grudniu i nie kupic wiecej FuelCell w USA. Bylo po 2$ teraz jest po 22. Mialbym 2 razy wiecej akcji i kupe kasy. Ale nie, pomyslalem ze lubię spolke i to co robi. Bo tak jest, ale niestety malo kto widzi, sie nia interesuje. W USA ta spolka od miesiaca wzrosla by o conajmniej 300%. Tam jest szalenstwo na punkcie zielonej energii, recyklingu. Wszystko rosnie ostatnio jak na drozdzach. Ja sie juz prawie z calym kapitalem na rynek amerykanski przenioslem. Inna rzeczywistosc. Szczegolnie jesli chodzi o plynnosc.
Jakbym czytal swoj post ... niestety popelnilem ten sam blad. Zamiast sprzedac to sentyment mi na to nie pozwolil. Mialem kupic fuela i plug power w Usa. Od sierpnia o tych spolkach wiedzialem ale tylko sie przygladalem a tam piekna akumulacja trwala. Po wygranej Bidena to rakieta niesamowita byla na spolkach zwiazanych z zielona enwrgia. Ja zadnej spolki nie posiadam w Usa ale z tego co widze to coraz wiecej osob ucieka tam z kapitalem ... tam gra caly swiat ... ale te wzrosty juz sa oderwane od rzecztwistosci i na naszych oczach rosnie kolejna banka spowodowana dodrukien i tanim pieniadzem ktora zapewne kiedys peknie ... ale chwilo trwaj ... hossa w Usa trwa w najlepsze.
nie tylko na Plug Power daje zarobić na europejskim rynku jest spółka Nel Asa dziś po ustanowieniu szczytu mamy korektę co ja wykorzystałem by dokupić kolejny pakiecik
tak sentyment do nvv tez trochę mnie powstrzymał bo było by dużo lepiej