Poprzedni wątek pobudził kurs i pobudził forum. Jednak pod koniec pojawiło się za dużo osobistych wycieczek a za mało merytorycznych wpisów, wiec pozwala siebie założyć nowy, Podaży na razie brak w arkuszu. Ciekawe czy uaktywni się przy poziomie 2,50. Jeśli będzie tak mała jak pokazuje arkusz, to sam skup pozwoli wybić poprzedni szczyt, czyli 2,50 za akcje i zaczniemy wypatrywac okraglego poziomu 3zl. Wtedy wielu z nas poczuje się spokojniejsza, kiedy w końcu wyjdziemy na 0. Przynajmniej na papierze. :)
Wyglada na to, ze kupują maksymalnie ile mogą. Liczba wynika z regulacji prawnych i jest pochodna od obrotów na spółce. Im będą większe, tym więcej będą mogli skupić. Są niskie, dlatego idzie żółwim tempem.
Ciekawa sytuacja robi się na naszej spółce. Jedyna podaż stanowi animator. Na sprzedaży jest 3,2k akcji a spółka może dziś skupić 2,1k akcji. Jeśli nie pojawi się jakaś niespodziewana podaż, to możemy zacząć myśleć o 2,50 w perspektywie 1-2 dni. Te pakiety po 10k, które pojawiały się poniżej 2zl zniknęły i stawiam tezę, ze zostały zebrane przez tych, którzy te akcje będą trzymać dłużej. Na wykresie widać, ze mocno oddalilismy się od sma200, której przebicie w zeszłym roku potwierdzalo zmianę trendu. Mieliśmy jednak test tej średniej. Obecnie znajduje się ona sporo poniżej 2zl i nie spodziewam się, żebyśmy mieli ja testować ponownie. Cały czas mam wrażenie, ze akcje sa głęboko zaparkowane i ich worek zacznie się otwierać dopiero powyżej 3zl. Wtedy dopiero moze zacząć się kolejne schodzenie z haków. I wtedy właśnie przydałyby się nowe dobre informacje, które zachęciłby nowych kupujących, którzy by te zmęczona podaż odebrały. A wtedy moglibyśmy zacząć wygiadac poziomów najpierw z 2018 a potem tych z 2017 roku. No chyba, zeby się okazało, ze coś z tymi gierkami wypaliło. Ale o tym nie chce mi się teraz nawet marzyć. ;)
Jak dla mnie 20 letnia linia trendu spadkowego poważnie naruszona. Obrotów nadal brak ale może i lepiej po cichu do góry a później się sprzeda jak się obrót pojawi na wyższych poziomach..
Jeszcze dzisiaj i przez kolejne 3 dni będziemy mieli wsparcie w postaci skupu ponad 2k akcji wynikające z dużych wolumenów na 3 sesjach poświątecznych. Później średnia na sesje spadnie w okolice 1,2-1,3k akcji. Dobrze by było, żeby musieli skupować w okolicach 2,50 i zebrali jeszcze resztę akcji z poprzedniego szczytu wakacyjnego.
Ktoś chyba chciał wskaźniki chłodzić, ale coś nie wyszło na razie. Silne ręce akcje trzymają. Tylko przydałoby się zainteresować trochę ulicę tym mocnym papierem. ;)
Spokojnie ulica zainteresuje się po 5 zł....coś mi się wydaje że prezes ma jakieś info w zanadrzu może na temat zysków. Koszty zredukowane przez likwidację wersji papierowej a w Internecie wprost hula..
My tu robotę robimy a oni się promują? ;) ale wzięli dzisiaj 2k po 2,50, wiec niech im będzie. ;)
Dobrze, ze my, starzy wymęczeni wyjadacze, zebraliśmy trochę papieru między 1,90 a 2,20, to robota lepiej poszła. Niech tylko nas czymś miłym zaskoczą i wejdą polscy robinhoodowie powyżej 3zl i popchną kurs do 5 zł. ;)
Sądzę że jak zaczęli się wychwalać wykresem na Twitterze to szybko nie dadzą sobie go spaskudzić i nie zanurkuje. Witamy również nowy narybek, świeży powiew optymizmu i wkrótce się dowiemy, że pmpg to wielki i dochodowy koncern medialny :)
No chyba nie chcesz popsuć wykresu na twetterze panu prezesowi, bo jak to będzie wyglądać ? Myślę że nawet nie dopuścić do tego. Najważniejsze że zaczął coś w tym kierunku robić aby spółkę pokazywać w dobrym świetle. Dla mnie jest już jeden kierunek .....a ta korekta, mam nadzieję głęboka korekta przed 3 falą pandemii będzie może ostatnia okazją do kupna tanich akcji. Aż oko cieszy jak KGHM nurkuje :)
Animator się ustawił tak, że spółka kupi te akcje poniżej wczorajszego zamknięcia. Szkoda. Ale można się było tego spodziewać. Ciekawe czy potem pojawi się jakiś popyt, który zbierze resztę.
To kupili po 2,52. A ta jednak akcja do sprzedaży mogłaby irytować. Ale teraz coś mi przyszło do głowy. Czy nie jest tak, że spółka skupując akcje nie może być jedynym nabywcą w ciągu dnia? I stąd ktoś ustawił tę 1 sztukę, żeby ktoś to kupił i wtedy można przeprowadzić transakcję kupna. Nie chce tu wprowadzać nikogo w błąd, ale coś mi takiego zaświtało w głowie. Bo dziwne, że czekali tak długo z tym nabyciem.
Można powiedzieć chyba za 10 letnia linia trendu spadkowego została przebita.Przy okazji dlugoterminowo potrójne dno na 1 zł 2012 - 2015- 2020 rok.Przy dobrych informacjach i wynikach 12 zł całkiem realne w tym roku. Przypomnę że 2016 roku był już ruch z 1 zł ba 6,70.Teraz wykres bardzo podobny tylko wtedy szło na te poziomy praktycznie bez korekty. Teraz korekta był prawie 30 % więc jest szansa na jeszcze większy zasięg wzrostu niż wtedy. Jutro koniec miesiąca kurs jest widać pilnowany i myślę że pod 3 zł może podejść coby wykończyć piękną miesięczną świecą dla techników..
LUBIĘ czytać na tym forum te Wasze opowieści o liniach trendu i głębokie analizy techniczne - nie mają nic do rzeczywistości i kursu tej spółki tu ma zastosowanie wyłącznie ANALIZA POGODOWA - skąd wieje wiatr, czy będzie deszcz i czy prezes kupił sobie dobry parasol