• Kierunek 3 zl Autor: ~Dedalus [217.173.180.*]
    Poprzedni wątek pobudził kurs i pobudził forum. Jednak pod koniec pojawiło się za dużo osobistych wycieczek a za mało merytorycznych wpisów, wiec pozwala siebie założyć nowy,
    Podaży na razie brak w arkuszu. Ciekawe czy uaktywni się przy poziomie 2,50. Jeśli będzie tak mała jak pokazuje arkusz, to sam skup pozwoli wybić poprzedni szczyt, czyli 2,50 za akcje i zaczniemy wypatrywac okraglego poziomu 3zl. Wtedy wielu z nas poczuje się spokojniejsza, kiedy w końcu wyjdziemy na 0. Przynajmniej na papierze. :)

• Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Dedalus [94.254.161.*]
    Ktoś sypie piasek w kola, ale popyt zdeterminowany.
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~ben_ben [78.8.165.*]
    teraz sypią potem beda sobie pluc w brode
    a te zlecenia po 3k z kazdej strony to chyba animator
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Dedalus [94.254.161.*]
    Tak. To animator. Sytuacja na rynku słaba. Meczy się ten szeroki od jakiegoś czasu.
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~student [89.64.59.*]
    korekta
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Ben_ben [78.8.165.*]
    Niedługo korekt dobiegnie końca wtedy może ruszyć bardziej żwawo
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~student [89.64.59.*]
    nie pisałem o korekcie na pmpg
    pisałem o korekcie na wigu
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Ben_ben [78.8.165.*]
    Ja też
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Car [31.0.72.*]
    Obroty by się większe sprzedały to i więcej by zkupowali akcji. Pierwszy raz od dawna ponad 2 tyś dziennie kupili w czwartek i piątek.
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Roman [198.27.103.*]
    Wyglada na to, ze kupują maksymalnie ile mogą. Liczba wynika z regulacji prawnych i jest pochodna od obrotów na spółce. Im będą większe, tym więcej będą mogli skupić. Są niskie, dlatego idzie żółwim tempem.
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Car [31.0.72.*]
    Dlatego o tym pisze że obroty by się większe przydały to by mogli więcej skupić
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Dedalus [217.173.180.*]
    Ciekawa sytuacja robi się na naszej spółce. Jedyna podaż stanowi animator. Na sprzedaży jest 3,2k akcji a spółka może dziś skupić 2,1k akcji. Jeśli nie pojawi się jakaś niespodziewana podaż, to możemy zacząć myśleć o 2,50 w perspektywie 1-2 dni. Te pakiety po 10k, które pojawiały się poniżej 2zl zniknęły i stawiam tezę, ze zostały zebrane przez tych, którzy te akcje będą trzymać dłużej.
    Na wykresie widać, ze mocno oddalilismy się od sma200, której przebicie w zeszłym roku potwierdzalo zmianę trendu. Mieliśmy jednak test tej średniej. Obecnie znajduje się ona sporo poniżej 2zl i nie spodziewam się, żebyśmy mieli ja testować ponownie. Cały czas mam wrażenie, ze akcje sa głęboko zaparkowane i ich worek zacznie się otwierać dopiero powyżej 3zl. Wtedy dopiero moze zacząć się kolejne schodzenie z haków. I wtedy właśnie przydałyby się nowe dobre informacje, które zachęciłby nowych kupujących, którzy by te zmęczona podaż odebrały. A wtedy moglibyśmy zacząć wygiadac poziomów najpierw z 2018 a potem tych z 2017 roku.
    No chyba, zeby się okazało, ze coś z tymi gierkami wypaliło. Ale o tym nie chce mi się teraz nawet marzyć. ;)

• Re: Kierunek 3 z Autor: ~makler [88.199.172.*]
    Wygenerowana  formacja diamentu oraz nastąpiło wybicie
    To zapowiada ostry wzrost
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Ben_ben [5.173.234.*]
    No czekamy aż wywali 2,5 a potem tudemunn czyli na początek 3 zl
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Car [31.0.72.*]
    Jak dla mnie 20 letnia linia trendu spadkowego poważnie naruszona. Obrotów nadal brak ale może i lepiej po cichu do góry a później się sprzeda jak się obrót pojawi na wyższych poziomach..
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Ben_ben [5.173.234.*]
    Zgadzam się jednak te 2.56 to ostatni szczyt lokalny jaki mielismy. pierwszy opor na drodze do 3 zł
    Jeszcze dzisiaj i przez kolejne 3 dni będziemy mieli wsparcie w postaci skupu ponad 2k akcji wynikające z dużych wolumenów na 3 sesjach poświątecznych. Później średnia na sesje spadnie w okolice 1,2-1,3k akcji. Dobrze by było, żeby musieli skupować w okolicach 2,50 i zebrali jeszcze resztę akcji z poprzedniego szczytu wakacyjnego.
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~dedalus [94.254.161.*]
    Ktoś chyba chciał wskaźniki chłodzić, ale coś nie wyszło na razie. Silne ręce akcje trzymają. Tylko przydałoby się zainteresować trochę ulicę tym mocnym papierem. ;)
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Car [31.0.72.*]
    Spokojnie ulica zainteresuje się po 5 zł....coś mi się wydaje że prezes ma jakieś info w zanadrzu może na temat zysków. Koszty zredukowane przez likwidację wersji papierowej a w Internecie wprost hula..
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~ben_ben [78.8.118.*]
    promuja spółke na twitterze
    https://twitter.com/PMPG_PL/status/1354482486525501440?s=20

My tu robotę robimy a oni się promują? ;) ale wzięli dzisiaj 2k po 2,50, wiec niech im będzie. ;)

Dobrze, ze my, starzy wymęczeni wyjadacze, zebraliśmy trochę papieru między 1,90 a 2,20, to robota lepiej poszła.
    Niech tylko nas czymś miłym zaskoczą i wejdą polscy robinhoodowie powyżej 3zl i popchną kurs do 5 zł. ;)
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~komuch [31.60.92.*]
    Sądzę że jak zaczęli się wychwalać wykresem na Twitterze to szybko nie dadzą sobie go spaskudzić i nie zanurkuje. Witamy również nowy narybek, świeży powiew optymizmu i wkrótce się dowiemy, że pmpg to wielki i dochodowy koncern medialny :)
    Jak już Ty, choć z ironia, tryskasz odrobina optymizmu, to powinno być dobrze. ;)
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~komuch [31.60.92.*]
    No chyba nie chcesz popsuć wykresu na twetterze panu prezesowi, bo jak to będzie wyglądać ? Myślę że nawet nie dopuścić do tego. Najważniejsze że zaczął coś w tym kierunku robić aby spółkę pokazywać w dobrym świetle. Dla mnie jest już jeden kierunek .....a ta korekta, mam nadzieję głęboka korekta przed 3 falą pandemii będzie może ostatnia okazją do kupna tanich akcji. Aż oko cieszy jak KGHM nurkuje :)
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Dedalus [94.254.161.*]
    Jeśli dziś nikt nie wyjdzie przed szereg, to te 2k akcji będą musieli zebrać do 2,72. I potwierdzi się, że cała podaż do 3zl odebrana.
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~student [89.64.57.*]
    coś mi się wydaje, że dzisiaj to tak zwana korekta w biegu,
    czy skończy się na plusach ?
    Animator się ustawił tak, że spółka kupi te akcje poniżej wczorajszego zamknięcia. Szkoda. Ale można się było tego spodziewać. Ciekawe czy potem pojawi się jakiś popyt, który zbierze resztę.
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Car [31.0.87.*]
    To trzeba mu wcześniej z prawej zebrac to będzie musiał po 2,70 brać
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Woj [78.10.207.*]
    Jak skupi prezes dzis 2k to powinniśmy miec zamkniecie 2.6
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~Komuch [31.60.92.*]
    Kto spierd....ł prezesowi wykres na tłiterze ?
    To kupili po 2,52. A ta jednak akcja do sprzedaży mogłaby irytować. Ale teraz coś mi przyszło do głowy. Czy nie jest tak, że spółka skupując akcje nie może być jedynym nabywcą w ciągu dnia? I stąd ktoś ustawił tę 1 sztukę, żeby ktoś to kupił i wtedy można przeprowadzić transakcję kupna. Nie chce tu wprowadzać nikogo w błąd, ale coś mi takiego zaświtało w głowie. Bo dziwne, że czekali tak długo z tym nabyciem.
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~makler [88.199.172.*]
    Od tej jednej akcji widełki są inaczej ustawione
    Ale to chyba nie oni kupili bo za dużo 3 tyś sztuk jak mogą trochę powyżej 2tys
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~ben_ben [212.106.31.*]
    kupować wciąż tanio jest ! :)
    Można powiedzieć chyba za 10 letnia linia trendu spadkowego została przebita.Przy okazji dlugoterminowo potrójne dno na 1 zł 2012 - 2015- 2020 rok.Przy dobrych informacjach i wynikach 12 zł całkiem realne w tym roku. Przypomnę że 2016 roku był już ruch z 1 zł ba 6,70.Teraz wykres bardzo podobny tylko wtedy szło na te poziomy praktycznie bez korekty. Teraz korekta był prawie 30 % więc jest szansa na jeszcze większy zasięg wzrostu niż wtedy. Jutro koniec miesiąca kurs jest widać pilnowany i myślę że pod 3 zł może podejść coby wykończyć piękną miesięczną świecą dla techników..
  • Re: Kierunek 3 z Autor: ~superczesiek [185.32.49.*]
    LUBIĘ czytać na tym forum te Wasze opowieści o liniach trendu i głębokie analizy techniczne - nie mają nic do rzeczywistości i kursu tej spółki
    tu ma zastosowanie wyłącznie ANALIZA POGODOWA - skąd wieje wiatr, czy będzie deszcz i czy prezes kupił sobie dobry parasol

ja na najbliższe miesiące widzę dobrą pogodę :)

• Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Done [89.65.52.*]
    :-)
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Dedalus [217.173.180.*]
    Przyznam się, ze nawet ja nie wierzyłem, ze te 3 zł zobaczymy jeszcze w tym tygodniu. :)
    Będzie można zalozyc nowy wątek, z nowym celem. ;)
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Car [31.0.87.*]
    Szkoda się rozdrabniac załóż odrazu cel 12 zł
    Podoba mi się Twój entuzjam, Car. ;)
    Kurczę, należy nam się, co? :)

Najpierw założę inny wątek, bo właśnie przejrzałem ich Twittera i nie rozumiem o co tam chudzi. Może ktoś to rozkmini. ;)
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Woj [78.10.207.*]
    Jak beda podobne obroty w nastepnym tygodniu. Nie pojawi sie ukryta podaż, to 4 zl moze byc w optymistycznym wariancie w nastepnym tygodniu.
    No no. Wiara jest. ;)
    Ok. To zdjemne to zlecenie na częśc akcji, którymi zarządzam, bo zlecenie moze trochę hamować wyobraźnie. ;)
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Janina [78.88.25.*]
    Jak wytłumaczyć wzrost kursu tego bankruta?????
    Jakiego bankruta, p. Janino. ;)
    Proszę zajrzec do bilansu. ;)
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~InwestorGpw [37.225.29.*]
    To co tu Pani Janino robisz i czemu miał służyć ten wpis?
    Zapewne Pani Janina kupiła CD Projekt po 450zł (nie bankrut) :-)
    Czekam na to Wasze 7 zł
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~Car [93.159.183.*]
    Pozdrawiam z weekendu w Poroninie. Piękna zima na południu.Polski
    No dziś byla połowa tej 7-demki
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~3ntdan3nt [185.223.53.*]
    to juz wszystko czy jeszcze cos ruszy?
  • Re: Kierunek 3 zl Autor: ~InwestorGpw [77.115.74.*]
    Na razie wszystko.
[x]
PMPG 0,47% 2,15 2025-09-19 09:27:10