tutaj ewidentnie ludzie grają pod analizę techniczną, która przewiduje w krótkoterminowym okresie te 3.60 PLN nawet ale to jest tylko dobra okazja do kupna.
Mi się wydaje że przyszło trochę nowych inwestorów z cyklu kupię na górce sprzedam na dołku i kupili po 4.40 i wyżej i się teraz przestraszyli małej korekty. Jak nie są w stanie utrzymać akcji na spółce z takimi fundamentami to ich sprawa. Pamiętam jak się śmiali nawet na forum tutaj z ludzi, że wiszą na hakach po 2.26zł, a gdzie jest kurs teraz? Jak robią taka promocję to tylko się cieszyć dla tych co kupują. Dużo akcji się nie przewaliło na poziomach powyżej 4.4 także niedługo powinni się wysypać z tego co mają.
Dla tych co panikują i zastanawiają się czy wywalić - to że spada dzisiaj czy nawet wczoraj to nie ma nic wspólnego z samą spółką. Cała polska giełda od 2 czy chyba 3 dni na czerwono. Wy sprzedajecie, zbijacie kurs, a inni w tym czasie tylko czekają by odkupić tanio. Sprzedacie dziś a w poniedziałek będzie 4.20 to jak się poczujecie?
Na prawdę myślicie że to zaraz wystrzeli? Mam wrażenie, że gracie za bardzo emocjonalnie. Obstawiałbym że zaraz pójdzie bardziej w dół, chwilowy balon.
Balon to raczej nie pasuje do tak niedowartościowanej spółki. Ja tam się czuję bardzo komfortowo. Mam duży (w odniesieniu do dziennych obrotów) pakiet akcji, którego nie zamierzam sprzedawać bardzo długo i teraz mamy dwie opcje jak dla mnie. Pójdzie szybko do góry - zarobię szybko, spadnie to będzie super okazja do dokupienia i zarobię później ale więcej.
Stopa wzrostu ponad 700% w 6miesięcy. To nie jest tak, że ulica przychodzi i każdy daje jej zarobić niebotyczne sumy. Radziłbym ostudzić optymizm i patrzeć na to z większym rozsądkiem.
2.3 mln zysku netto za rok 2019 i po tych wynikach spółka chodziła na poziomach cenowych od których liczysz wzrosty. W 2020 szacuję zysk netto na około 13 mln. Czyli wzrost 565%. A to jest wzrost patrząc tylko po zysku netto, nie uwzględnia to nowych perspektyw i wzrostu zainteresowania spółką. Zobaczcie jakie były wolumeny 14 i 17 sierpnia. Tylko w te dwa dni kupiono 1.25 mln akcji w okolicach 2zł gdzie cały free float to około 8 mln akcji. Oczywiści każdy ma swoją strategię i spojrzenie na giełdę i każdy inwestuje swoje pieniądze i ponosi później tego konsekwencje (pozytywne lub negatywne). Zgodziłbym się z tobą gdyby np. w 2020 roku zysk wzrósł tylko do 3mln ale tak nie było. Głos krytyki zawsze jest w cenie ale argument, że nie wzrośnie bo już dużo wzrosło do mnie nie przemawia. Może to ma rację bytu na spółkach jak np. Innogene gdzie kurs wzrósł nie pod wyniki, a pod przewidywania które się nie sprawdziły.
za każdym razem jak kurs zalicza najzwyklejszą lokalną korektę przed dalszymi wzrostami, pojawiają się wpisy bojaźliwych tak samo było jak w sierpniu/wrześniu chwilowo spadło z 2 zł na 1,5 w październiku z 2,6 na 2,2 w listopadzie z 3,6 na 3,04
teraz kolejna grupka panikarzy bo zeszło z 4,38 na niecałe 4 :))))
Dajcie niżej to dokupie nieco, kupowałem i po 1.5 i po 2 i w okolicach 3 to dorzucę w okolicach 4. Bardzo komfortowo się czuje z tym pakietem, widząc ruchy spółki i jej rozwoj. Dużo się dzieje, Bardzo dużo i efekt skali zacznie działać. Jak wypala deale za granica będzie jeszcze lepiej. Samo otwarcie decathlonow i obecność w nich to będzie coś co podwyższy wynik. Ciekawy jestem marży na zagranicznych rynkach, ale może z czasem się dowiemy