Łezka mi się w oku kręci jak widzę, że ktoś nagania na ASBIS - ta spółka to był mój ulubieniec w 2020 roku i miałem tam największy pakiet. Pamiętam te czasy, rok temu, gdy nie miał kto akcji dobierać w marcowej zwale po 2,50. Sam brałem garściami po niecałe 3 zł (ciężko trafić w sam dołek). Teraz jak już urosła prawie do 9 zł i wypłaciła kilka sowitych dywidend, to ludzie zauważają że jednak spoko spółka. Ale sporo ludzi w tym ja się już z niej ulotniło. Bardzo podrożała i dywidendy mniejsze. Teraz w 2021 roku można znaleźć tańsze i wcale nie gorsze spółki.
Kolego, ja zbierałem ASB od 2,5 przez 1,8 w marcu a później 3,5 ostatnio po 9.2 i Nadal trzymam pakiet akcji, natomiast nie widzę realnych przeslanek aby kurs NTT wybił jak ASB dlatego dobieram nadal ASB
O Asbisie to ja wspomnę bo miałem kiedy wyceniano na ok.1 PLN, ale wtedy to działy sie dziwne historie "cypryjskie" , wiec wyszedłem szybko, a czy NTT nie poleci wyżej? Tyle lat stagnacja w okol. 3 Pln i skoro jest "aż" 5, to juz dała zarobić:) przy tym FF dalsze ciekawe ruchy mile widziane :)