• Reklamacja na emakler Autor: ~bazyl [91.227.66.*]
    Witam. Czy ktoś dostał już odpowiedź na reklamacja z jakąś konkretną ofertą?
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~Niderlanis [37.109.33.*]
    W ing podobna chcą dać 1000akcji klientom maklera z emisji
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~gonzo [83.26.183.*]
    Ja dostałem maila z info, że rozpatrzą w ciągu max 30 dni
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~rez [31.60.20.*]
    dostałem zwrot prowizji za grudzień (za awarię przed świętami), a była to solidna kwota bo wszystko sprzedawałem i odkupowałem ze względów podatkowych
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: trzecinapolnoc [89.229.53.*]
    Hej,

Podzielisz się informacją co dokładnie umieszczałeś w reklamacji - dużo szczegółów, godziny transakcji, ilości, ceny itp. czy raczej ogólnie? Czy sam wnioskowałeś o zwrot tych prowizji, czy to oni wyszli z taką propozycją?

Pozdrawiam
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~DUCH [5.184.253.*]
    Mi dziś nie nalicza kosztów tranzakcje za akcję więc trzeba obserwować co będzie bo jak niema kosztów to może źle nalicza przy sprzedaży i tak zabrałem już 80 procent osłabia mnie to
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~gonzo [83.26.183.*]
    Też mi dziś nie doliczało kosztów ale nie wiem czy to nie kolejna awaria;)
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~DUCH [5.184.253.*]
    Też nie obniża ceny przy usrednianie akcji więc jak np 30 zł 100 akcji i dziś po 29zł to dalej mam 30 zł za wszystkie akcji zobaczę w niedzielę jak nie doliczyć to znów się trzeba będzie z nimi męczyć to już nudne się staje chyba nowy informatyk nie daje rady
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~DUCH [5.184.214.*]
    Dziś sprawdzałem i się zaktualizowano więc wszystko ok szkoda że ciągle coś są takie kłopoty
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~Gienio [5.173.72.*]
    Mi pokryli straty, jest ok
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~Korba [79.110.204.*]
    Ja dostałem taką na razie odpowiedź:

Reklamacje Biuro maklerskie mBanku Reklamacje_BM@mbank.pl
    do

Dzień Dobry,

nadal wyjaśniamy sytuację, która została do nas zgłoszona. Aby ją zakończyć, potrzebujemy dodatkowej pogłębionej analizy. Niestety, spowoduje to wydłużenie terminu odpowiedzi na tę reklamację.

Jak tylko analiza opisanego przypadku zostanie zakończona, prześlemy wyjaśnienia. Odpowiedź przekażemy jak najszybciej, nie później niż w ciągu 30 dni od tej wiadomości, a więc do 19.02.2021. Jest to zgodne z art. 7 ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o rozpatrywaniu reklamacji przez podmioty rynku finansowego i o Rzeczniku Finansowym.
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~Rati [37.7.68.*]
    Dostałam taka sama odpowiedz na ta chwile ... żart
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~mar [85.222.19.*]
    odrzuca mi zlecenia kupna i podaje szczegóły:

Odrzucenie z powodu błędu rejestracji ZB

o co tu moze biegać? syt sprzed chwili
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~qu [195.54.187.*]
    Mi działa dobrze.
    Tyle, że ja nie sprzedaję i kupuję codziennie, jak wy, tylko raz na kilka miesięcy.
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~DUCH [5.184.242.*]
    Umnie dziś problemy z rachunkiem a u was jak działa bo umnie zlecenia z opóźnieniem i się zawiesza
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~bazyl [91.227.66.*]
    Dostałem dziś zwrot 690 PLN pewnie prowizja ale nie wyjaśniono za jaki okres
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~bazyl [91.227.66.*]
    Ok dostałem maila, że to zwrot prowizji za styczeń. Czuje się częściowo usatysfakcjonowany
  • Re: Reklamacja na emakler Autor: ~JB [83.25.107.*]
    UOKiK wszczął postępowanie dot. awarii systemów teleinformatycznych w domach maklerskich
    09:21 15/02/2021

Prezes UOKiK wszczął postępowanie wyjaśniające, obejmujące domy maklerskie i banki świadczące usługi maklerskie, którego celem jest m.in. analiza warunków świadczenia usług pod kątem ewentualnego wyłączania odpowiedzialności brokera za skutki awarii systemów informatycznych i telekomunikacyjnych oraz braku możliwości korzystania w tym czasie z usług - podał Urząd w komunikacie.
    "Wszcząłem postępowanie wyjaśniające, którym objęliśmy dziesięć instytucji finansowych. Zweryfikujemy ich umowy i regulaminy pod kątem występowania w nich ewentualnych klauzul niedozwolonych. Domy maklerskie nie powinny wyłączać swojej odpowiedzialności wobec klienta z powodu awarii, które mogą wynikać z ich zaniedbań lub z winy podmiotów, z którymi współpracują. Chcę także sprawdzić, w jaki sposób domy maklerskie rozpatrują reklamacje konsumentów dotyczące ewentualnych szkód wynikających z awarii systemów teleinformatycznych" - powiedział, cytowany w komunikacie prasowym, prezes UOKiK Tomasz Chróstny.

Jak podano, postępowanie wyjaśniające obejmuje aktualnie dziesięć spośród największych domów maklerskich i banków świadczących takie usługi. Są to: Alior Bank, Bank Polska Kasa Opieki, Dom Maklerski Banku BPS, Dom Maklerski Banku Handlowego, Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska, ING Bank Śląski, mBank, PKO Bank Polski, Santander Bank Polska oraz X-Trade Brokers Dom Maklerski.

"Postępowanie wyjaśniające prowadzone jest w sprawie, a nie przeciwko przedsiębiorcom. Możliwe jest rozszerzenie go na kolejne podmioty. Po zgromadzeniu materiałów i ich analizie Prezes UOKiK podejmie decyzję co do dalszych działań mających wyeliminować ewentualne stwierdzone nieprawidłowości" - napisano w komunikacie.

"Jeśli konsument doznał szkody związanej z awarią systemu zleceń w domu maklerskim powinien w pierwszej kolejności skontaktować się z tą instytucją finansową i złożyć reklamację. Jeśli przyczyna awarii leży po stronie domu maklerskiego i mógł jej zapobiec, to nie może on w takiej sytuacji uchylać się od odpowiedzialności i zasłaniać np. siłą wyższą" - dodano. (PAP Biznes)
[x]
MBANK -0,70% 1 133,00 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.