Nie ze...aj się la....sie. Przewalają po 5 k w lewo i prawo i nikt już nie sypia to była mega udana sesja na jaką czekałem i która daje mi w końcu luz. Tu będzie za chwilę z 45-50 gr i z 2 sesja z mega obrotami, tu już nikt nie chce oddawać co przy takim ff jest bardzo dobre. Z reszta na lauren to samo.
Bo to klasyczna konsola zobacz jak obroty spadły dzień do dnia. Będzie więcej niż dobrze. Wykres bajka. Spekula zbiera ale nikt nie sypie. To wsystko potrwa ale 3 lutego będzie już inna liga.
Nie zapominaj że to śmieć i może zdarzyć sie dosłownie wszystko z wahadłem w obie strony. Kupowanie > 20 to hazard a do walnego jeszcze nie raz nie dwa zejdzie spekuła tak działa. Akcji do sypania sa miliony wystarczy otworzyć arkusz S. Ale pewnie nie macie dostępu
Ja nie zapewniałem , bo nie zamierzałem się rejestrować , mieszkam k/100km na północ od wawki , nie mam nawet 1% akcji , to mój udział nie miałby żadnego znaczenia.
Jeśli chodzi o rejestracje to kilka razy się rejestrowałem na wza i było tak jak pisałem , chyba że w tym roku przepisy zmienili .
Dnia 2021-01-19 o godz. 20:29 ~Gamoń napisał(a): > Ja nie zapewniałem , bo nie zamierzałem się rejestrować , > mieszkam k/100km na północ od wawki , nie mam nawet 1% akcji , > to mój udział nie miałby żadnego znaczenia. > > Jeśli chodzi o rejestracje to kilka razy się rejestrowałem na wza i > było tak jak pisałem , chyba że w tym roku przepisy zmienili .
To po co tak obstawałeś za czymś, skoro nawet nie zamierzałeś tego zweryfikować? Tak więc skoro nie masz wiedzy jak to wygląda w obecnej sytuacji, po resztą ten warunek obowiązuje od dawna, to po co podważasz fakty, które inna osoba doświadczyła osobiście...
Dnia 2021-01-18 o godz. 06:32 ~Gamoń napisał(a): > 16 dzień przed walnym muszą być akcje na rachunku , jutro możesz sprzedać > a masz prawo głosu , ( czyt rekord date )
Dnia 2021-01-18 o godz. 09:22 ~Gamoń napisał(a): > Nie musisz tłumaczyć , kup dziś akcje , zadzwoń do maklera , > zgłoś że chcesz się zarejestrować na zwza na dzień 3 luty i > zobaczysz że dziś kupione akcje będą miały prawo głosu .
To jak....zapewniałeś czy nie? PS. Tego koleżki Analityka co zapowiadał przekroczenie progu 5% nawet nie pytam :))
Na 100 % jest tak jak ja pisze , nie masz racji , ale ja nie będę Ci udawadniał , gdybym się nawet zarejestrował to byś powiedział że miałem qcześniejsze akcje .
Dnia 2021-01-20 o godz. 05:15 ~Gamoń napisał(a): > Na 100 % jest tak jak ja pisze , nie masz racji , ale ja nie będę Ci udawadniał , > gdybym się nawet zarejestrował to byś powiedział że miałem qcześniejsze akcje . >
A więc mamy typowe słowo przeciw słowu....z tą zasadniczą różnicą, że w przeciwieństwie do mnie Ty NIE byłeś w BM i się nie rejestrowałeś. Do tego zamieściłem Ci wyciąg z instrukcji postępowania:
Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy: zasady udziału Zgodnie z prawem, Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy to podstawowe i najważniejsze prawo zarezerwowane dla posiadaczy akcji danej spółki. Wystarczy posiadać nawet jedną akcję i już mamy prawo uczestniczenia w WZA. Oczywiście aby wziąć udział w Walnym należy się zarejestrować. Rejestracja na Walne odbywa się za pośrednictwem biura maklerskiego gdzie macie zdeponowane akcje na rachunku maklerskim.
W celu dokonania rejestracji na WZA należy być akcjonariuszem 16 dni przed WZA. Termin ten nazywa się „record day”. Warto tutaj wspomnieć, że ze względu na rozliczenie rynku kasowego T+2,jeżeli jeszcze nie macie akcji danej spółki, zakupu należy w takim razie dokonać na co najmniej 18 dni roboczych przed walnym (16 plus T+2).
Co ważne, udział w walnym jest możliwy nawet jeżeli sprzedamy akcje przed datą walnego. Liczy się tylko abyśmy złożyli dyspozycję rejestracji na Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy zgodnie z zasadami daty kiedy jest dzień ustalenia prawa do walnego: „record day”.
RESUME: Tak więc po co idziesz w zaparte, czy naprawdę tak trudno przyznać się do błędu.