Najpierw sprzedają małą ilość pkc żeby wywołać panikę na spółce tak jak miało to miejsce wczoraj a potem wystawiają zlecenie kupna z ukrytej pozycji. Dzisiejsza transakcja na 2999 akcji pokazuje jak się skubie leszczy;-)
Pozyczka z PFR jest w 75% bezzwrotna czyli sa w tej chwili 215 mln do przodu. To oznacza ze firma w obecnej chwili ma wiecej pieniedzy o jakies100 mln zl niz przed pandemią. To cena na akcje już powinna być jakieś 65 zł. Pewnie dlatego na forum mamy tylu naganiaczy na spadki. Cena spadła bo wszystko spadało przez ostatnie dwa dni. Do tego jakiś geniusz wykiprował te 19 tys akcji które były zebrane po 39 zł. Teraz pewnie skupuje po niższej cenie od wystraszonych dwa razy tyle:-) Ja też skupuje:-) Sprzedam po 80 zł albo drożej
Osobiście uważam ze na chwile obecną akcje są warte 65 zł. Przed pandemią były wyceniane na 50 do 54 zł a mieli o jakieś 185 mln mniej gotówki. Teraz będą prowadzić negocjacje w sprawie podpisania umowy. Ciekawe jak się to zakończy? Może pożyczka płynności-owa nie będzie jedyną pożyczką? Czy będzie emisja i zobaczymy nowego inwestora w firmie?
Zobaczymy jakie wywalczą kontrakty. Bo już widać, że Itaka zmieniła Blue Panorame na LOT i dużo się mówi, że jest to decyzja podjęta pod pożyczkę dla Itaki. Na tą chwile włoska linia skasowała wszystkie loty.
Blu Panorama to pooristu bankrut i Itaka się wystraszyła . Nie byki w stanie wypełnić tych 300 miejsc a w LO jest 240 . Itaka i Rainbow najgorzej radzą sobie z pandemia .duży spadek oferowania . Inni się umacniają pomimo dramatu na rynku
Ja tylko operuje na małoujawnianych wolumenach po fix prowizję x mój tajny współczynnik. Inaczej można popsuć zabawę. Choć przyznam ze na jednym papierze po prostu pomyliłem sie i zamiast kupić po superokazyjnej niskiej cenie to właśnie za tyle moja akumulację sprzedałem - kurs zwalony i rozlała się krew. Do dzisiaj jestem zly na siebie
Pisałem o transakcji na 48 tys akcji i ze coś się szykuje na spółce. Transakcja ustalona itd. po 39 zł. Dzień później decyzja ze otrzymają pomoc z PFR. Niestety ktoś wywalił te 48 tys akcji w rynek dlatego taka zwala. Pomijając oczywiście fakt ze cała giełda leciała od 4 dni jak by nikt nie zauważył. Tu długo taka niska cena się nie utrzyma. Środki wpłyną na konto Enterka i 4 z przodu będzie na stałe albo kurs wystrzeli w górę. Takie jest moje zdanie ale oczywiście każdy samodzielnie robi analizę spółki. Wiec nikogo na zakupy nie namawiam.