To nie mrzonka tylko wartość tego cudownego papieru. Kto się nie zgadza nie musi. Cierpliwi zarobią.
Pozdrowionka dla tych którzy siedzą tu od 10 zł jak i tych którzy mają papier kupiony wyżej. Zarobią wszyscy.
Amen
Powiększyłem pakiet. Proszę nie działać na wyobraźnię inwestorów.
Kierunek mamy obrany i proszę nie straszyć akcjonariatu.
Chyba jakbym chciał sypać nie pisałbym na forum.
Skupowałem spokojnie od 40 zł. Sprzedałem część swojego pakietu aby zrobić optymalizację podatkową.
Spółka powiększyła przychody 2x i zysk netto powinien być imponujący za 4 kwartał. Ponadto wchodzimy na główny parkiet..Zarząd napewno będzie chciał błysnąć na debiucie. Wkońcu to jest wyróżnienie wejść na parkiet główny.
Kto wie może kiedyś znajdziemy się w swig80 a może mwig40. Kto to wie.
Rolnictwo będzie na topie przez dobrych 10 lat. Spółka jest stabilna.
Korekta ostatnia była na wszystkich spółkach ukraińskich i proszę mnie nie winić za spadek kursu. Kurs ustalają inwestorzy nie ja.
Podział wg. mojej wiedzy na stopnie
do 100 zł - papier skrajnie niedowartościowany.
100 - 150 papier bardzo tani
150 - 180 papier tani
180 - 200 cena normalna
200 - 250 papier w średniej cenie.
300 w zwyż cena wydaje się wysoką ale nie wiemy jakie spółka zrobi postępy do tego czasu. Więc cena nie musi być na tym poziomie wygórowana.
Spółka ma tylko milion akcji. Zawsze trzeba to brać pod uwagę. Kapitalizacja jest śmieszna.
Przepraszam że tak sypie postami ale po to chyba jest forum.
Spokojnie chłopaki, tym razem w ostatnich dniach obrót był na tyle duży, że wpływ Ozziego w przeciwieństwie do wcześniejszego wejścia smoka jest relatywnie niewielki. Duże spadki z powodu braku popytu nam nie grożą.
Nic nie będę zrzucał. Frajerem nie jestem. Skupiłem po to aby zarobić.
Teraz jest kluczowy moment. Pójdziemy szybko w górę. Na to liczę.
To ma być inwestycja długoterminowa i tego się trzymam. Przy ewentualnych spadkach nie wykluczam że coś dobiorę.
Jeszcze raz powtarzam. Korekta była na całej Ukrainie. Więc nie moja wina że inwestorzy sprzedawali. Ja zredukowałem połowę. Od 40 zacząłem skup. I mam teraz więcej z czego jestem zadowolony.
Ja życzę cierpliwości i nie ma co się obrażać na uszczypliwości - miałeś wejście smoka ostatnim razem. Jak będziesz trzymać, to zarobisz. Zgodnie z moją bardzo konserwatywną wyceną 120 przy pozytywnym sentymencie powinno się pojawić w tym roku bez problemu.
No i to mi się podoba. Mądra wypowiedź. Jestem z Wami. Czasem trzeba też trochę mieć rozsądku. Przecież wiadomo że ten papier się kupuje na lata bo nie da się go tak spieniężyć z dnia na dzień.
Ostatnio miałem kupione wysoko i trochę mnie to przeraziło więc musiałem założyć kleszcze aby jakoś wyjść. Jest teraz ok. Będę trzymał długo bo papier jest warty tego
Liczę że jutro znowu spadną obroty. Sytuacja się normalizuje. Powoli w górę.
Jak wyskakuje wolumen na wzrostach od razu jest wywalanie. To kiedyś się obróci i będą coponiektórzy zdziwieni
że wyskoczył volumen i jest dalsza jazda w górę.
Nie , tylko Agroliga. Potencjał do wzrostów tu jest większy. Analizowałem też KS Agro. Wybrałem jednak Agroligę. Podoba mi się prowadzenie tej firmy przez Zarząd. Spokojne budowanie wartości. Wiem że nie będzie tu wywrotki a to jest ważne wkładając trochę grosza.
Kernel jest troszkę mułowaty jak dla mnie.
Wolę już zaakceptować tą małą płynność na Agrolidze.
Haha. Prawdziwe pieniądze robi się tylko na drogich, słomianych inwestycjach.... Koniaczek.... To Ci się udało... Bo już myślałem, że Ozzy chcesz porównać do misia... Miś społeczny, w oparciu o 6 instytucji :)
Dnia 2021-01-18 o godz. 18:30 ~Ozzy napisał(a): > Spółka powiększyła przychody 2x i zysk netto powinien być imponujący za 4 kwartał. Ponadto wchodzimy na główny parkiet..Zarząd napewno będzie chciał błysnąć na debiucie. Wkońcu to jest wyróżnienie wejść na parkiet główny. > > Kto wie może kiedyś znajdziemy się w swig80 a może mwig40. Kto to wie. > > Rolnictwo będzie na topie przez dobrych 10 lat. Spółka jest stabilna. > > > > Korekta ostatnia była na wszystkich spółkach ukraińskich i proszę mnie nie winić za spadek kursu. Kurs ustalają inwestorzy nie ja. > > > > Pozdrawiam
Rozsadna uwaga. Calkiem mozliwe ze zachca sie dobrze pokazac. Oby zarowno pod wzgledem wynikow jak i jakosci ich raportowania.