• Spółka to giełdowy trup Autor: ~bob [31.0.82.*]
    Niestety mimo ze od kilkunastu dni małe spółki biją kolejne rekordy to umarło...
    W tamtym tygodniu można było sprzedać jeszcze po 5.96 ale juz koniec.
    Pomyśleć ze kiedyś na forum Ronsona prowadziłem dyskusje o przewadze marvipola
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~As [88.156.134.*]
    Nie przesadzaj że spółka to trup. Ma wyniki i plany ale problem jest w tym, że mało się kto nią interesuje. Oczywiście jest to dołujace jak widzisz się że większość spółek rośnie. Jeszcze będzie bardzo dobrze ale widocznie musimy swoje odczekać
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~bob [31.0.82.*]
    Nie spółka trup a giełdowy trup - wiem ze ma plany, wiem ze niby zarabiać wiem ze powinno być dobrze...
    Niestety na giełdzie gnije...
    Ciężko się patrzy jak na sesji połowa małych spółek rośnie o 6% i więcej a tu nawet nie można utrzymać kursu.
    Tylko o to mi chodziło i nic więcej.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    "Pomyśleć ze kiedyś na forum Ronsona prowadziłem dyskusje o przewadze marvipola"

Bob nie stresuj się Rosnon w sumie podał złe wyniki stratę za III kw. wiec miałeś racje.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~On [31.182.137.*]
    Bardzo chciałby zobaczyć tu takie wzrosty i wycenę (wk) jak na ronsonie.
    Niestety ale wywalanie na -2 % dziś nie wróży dobrych wyników, szkoda bo nawet nie chce im się podać danych o sprzedaży i przekazaniach. No cóż nie zawsze można być na wozie...

• Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Nie odgrzewajmy już tematu o wyższości Marvipola nad Ronsonem lub odwrotnie bo już na Ronsonie było tyle dyskusji na ten temat ze wszyscy mieli tego dość.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Novy [89.64.70.*]
    wracamy na 4.5?
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Kuśmitowski [37.30.30.*]
    Cierpliwość jest rzeczą cenną ale do czasu gdy obok nic się nie dzieje . Gdy obok większość rośnie , robi się zaniepokojenie i być może głupie ruchy . Ale w tym przypadku myślę ,że trzeba przeczekać i nadejdzie lepszy czas dla Marvipolu. Biorąc pod uwagę wskażniki spółka powinna kosztować dużo więcej , ale nie wszyscy się na tym znają i włażą w różne bagna a póżniej szlochają . Panowie wyniki ekonomiczne i wskażniki giełdowe spółki są podstawowym abecadłem w poruszaniu się na giełdzie . Jeśli większość te rzeczy ignoruje , to tak się dzieje z tą spółką , ale liczy efekt końcowy , który musi zaowocować. Tak jest zawsze na giełdzie . A kiedy przyjdzie ten efekt tego nikt nie wie , można jedynie się tego spodziewać i na to liczyć . Wytrawni gracze mali i duzi nigdy takiego kąska nie zostawiają .
    A jak zdejmą spółkę z giełdy i nie zdążysz doczekać zysków?
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Ja [31.0.68.*]
    A historia pokazała to wiele razy, z autopsji znam Impexmetal, c/z 3, w kasie więcej gotówki niż kapitalizacja, dywidenda 0 i zebranie z giełdy przy 0.3wk.
    Także jak wokół wszystko rośnie a cis stoi nie jest na pewno to powód do radości...
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Mk [37.7.73.*]
    Idealny moment na zdiecie spółki z giełdy mieli już dawno. Raczej nie chcą rezygnować z for.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~dovado [83.26.165.*]
    Jak stoi to jest powód do radości bo nie spada. Ale to czy stoi zależy od formy zdrowia i normy. Mnie jakimś cudem rośnie od 3,7 zł no cóż miałem wybór albo kupić mieszkanie za tę kasę zarobiłbym 10% rocznie a tu ponad 50% ale chytremu zawsze mało Gracze mają jednak przerąbane szybka sprzedaż tylko do podania wyników przekazań a tu zonk .
    Nie jestem graczem, traktuję Marvipol jako inwestycję i oczekuję stałej dywidendy ale nie zgodzę się z Twoją radością że firma nie podała danych o sprzedaży za 4q to nie świadczy dobrze o instytucji i jest przejawem braku szacunku dla akcjonariuszy.
    Wiele firm np. Budimex ogłosiło już nawet wstępne wyniki za 4q a Marvipol nie jest w stanie doliczyć się przekazań?
    Osobiście uważam, że publikowanie raportów w marcu to jest OSZUSTWO, przy dzisiejszej komputeryzacji firma na bieżąco jest w stanie określić podstawowe parametry. Podanie całego raportu powinno nastąpić maksymalnie do miesiąca po zakończonym okresie, co nie jest jakimś fenomenem na światowych rynkach. W przeciwnym razie my dysponujemy danymi z dalekiej przeszłości a wybrana grupa na bieżąco wie co dzieje się w firmie. Czas najwyższy pochylić się nad tym zagadnieniem, świat poszedł do przodu a przepisy zostały w epoce minonej.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Cal [46.204.16.*]
    Kolego On - przepisy akurat w całej Europie są takie same - jest rozporządzenie MAR które nakazuje publikowanie informacji cenotwórczy natychmiast. Jeśli nie publikują to znaczy ze jej nie maja jeszcze potwierdzonej w 100%. Jak chcesz grać i robić szybkie kolka w celu zarobienia 10% to idź na cdProjekt albo zacznij grać w totolotka
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Janek [195.164.164.*]
    Kolego poważnie????
    Wspomniany Budimex podał szacowany zysk, w tym tygodniu Amazon publikuje wyniki a Marvipol nie potrafi policzyć ile sprzedał mieszkań :)))))))))

Albo jest źle albo tragedia. Wiec się nie chwalą.
    Czy jest tragedia czy rekordy sprzedaży tego nie wiemy...
    Dlatego wcześniej napisałem że miło było by aby spółka podzieliła się taką wiedzą (Atal, Echo, Archicom, Devalia, Dom Development, Echo, Murapol - już podali). Nie rozumiem radości że dla graczy jest trudniej "zonk" bo nie udało się zarobić, mam to w nosie czy ktoś umie i zarobi czy nie umie i starci, mnie interesuje aby spółka którą wybrałem i posiadam potrafiła szanować swoich akcjonariuszy.

• Re: Spółka to giełdowy trup Autor: inwestujemypl [37.47.97.*]
    Dnia 2021-01-20 o godz. 13:39 ~On napisał(a):
    > Czy jest tragedia czy rekordy sprzedaży tego nie wiemy...
    > Dlatego wcześniej napisałem że miło było by aby spółka podzieliła się taką wiedzą (Atal, Echo, Archicom, Devalia, Dom Development, Echo, Murapol - już podali). Nie rozumiem radości że dla graczy jest trudniej "zonk" bo nie udało się zarobić, mam to w nosie czy ktoś umie i zarobi czy nie umie i starci, mnie interesuje aby spółka którą wybrałem i posiadam potrafiła szanować swoich akcjonariuszy.
    >

Dlaczego nie wiemy Wiemy ze bedzie rekord sprzedazy w segmencie developerskim mówi tym prezentacja z grudnia i wywiad z grudnia I zastaawiamy sie tylko czy to bedzie przekazanych 400 mieszkań czy troche wiecej . Wyliczenia zysku netto do 400 lokali za 4q podał Pluto i sa po postu rekordowe tu sie nic nie zmieni .
    Po prostu gracze graja na krótko dla kursu a poniewaz kazdy orze jak moze to kazdy deceduje w jaki sposób inwesuje swoje cięzko zarobione pieniądze Uwaga dotyczaca graczy jest w sensie że trudniej bedzie im zrealizowac szybki zysk bo muszą poczekac do konca miesiaca na dane i dla nich moze byc zonk bo kurs nie rosnie a dla inwestotra liczy sie efekt wzrostu działalnosci spółki a co za tym idzie coroczny wzrost zysku o 50% Ma to dla mnie znaczenie gdyz dopóki cena nie osianie 15 zł to przy tej skali wzrostu zysku i wzrostu dywidendy i trzymac dla dywidendy Pisałem nie jestem pazerny starczy mi zysk 400% i wtedy sprzedam . Graczom oczywiście równiez życze sukcesów ipowodzenia w innych szybkich inwesycjach . Żeby było jasne malo jest spółek które mozna kupic i trzymac jak Maripol na wiekszosci trzeba grac .
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Cal [37.30.58.*]
    Pełna zgoda z inwestujemy.pl
    A reszty czytać się już nie da - biadolenie tylko bez przerwy: wybrałem ta spółkę a ona się nie komunikuje - TO DLACZEGO JA WYBRAŁEŚ????, albo otwarte pytania w stylu : pytanie co się będzie działo......? Albo: dziwna sprawa..... po co wogole się odzywać jak się nie ma nic do powiedzenia - strasznie meczy czytania tych wypocin ....
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    O inwestujemy jest to może pogadamy o wyższości Ronsona nad Marvipolem ..lub odwrotnie
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Ja [31.0.69.*]
    Cal,
    Krytykujesz posty innych, że nic nie wnoszą jednocześnie taki sam tworzysz i zaśmiecasz forum. Ty możesz inni nie.
    Piszesz, że nie możesz czytać- to nie czytaj - nie męcz się. Nie grzeb patykiem w psiej kupie i nie krzycz jakie to obrzydliwe - omiń.
    Nie rozumiesz, po co wybrał gość spółkę skoro się nie komunikuje ale gdybyś spojrzał dalej niż czubek swojej zadartego noska zauważyłbyś, że spółka do tej pory takie komunikaty publikowała w ciągu kilku dni po zakończeniu kwartału.

Ps. Pomyśl nad grupą na Facebooku lub prywatnym forum, będziesz mógł dobierać posty zgodne z Twoimi oczekiwaniami a na otwartym forum pozwól innym wyrażać swoje zdanie, wątpliwości, obawy.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Cal [37.30.58.*]
    Ależ Ja - przepraszam bardzo ale jak przeczytasz moje dwa pierwsze wpisy to jak umiesz czytać ze zrozumieniem to dojdziesz do wniosku ze są one merytorycznym tłumaczeniem i podaniem faktów - ale jeśli w odpowiedzi słyszysz tylko wpisy które sugerują ze ktoś po drugiej stronie pisze żeby tylko pisać i de Fakto poddaje w wątpliwość i nie rozumie to trochę. Złowiłem nerwy ponoszą bo zaśmieca forum - i Ty właśnie to zrobiłem w bardziej wulgarny sposób JA - sam nick wskazuje na Twój nadęty charakter
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Cal [37.30.55.*]
    Jeśli podadzą słabe wyniki to narażają się na kontrole dlaczego tak późno w stosunku do poprzednich kwartałów - wiec raczej zakładam ze jeszcze nie przeliczyli wszystkiego. A porównanie do Budimexu czy Allegro ... to może porównaj do takich spółek które wogole nie dają szacunków.
    Ja uważam iż to ze nie podają szacunków to raczej należy spodziewać się dobrych czyli ok 280 mln przekazań - nie musza tego robić bo taki szacunek podali w SF za Q3
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~as [91.90.115.*]
    Fakt jest taki, ze nie wygląda to teraz za ciekawie. Brak chętnych na zakupy. Pytanie co będzie się działo jak rozpoczną się spadki na giełdzie . Wszystko rośnie a tu marazm
    Dziwna sprawa z tym przekazaniem. Jako osoba nie obiektywna z racji posiadania waloru mam nadzieje ze zupy nie dali.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Jandi [188.146.162.*]
    Myśle, ze wszystkim akcjonariuszom powinno zależeć w podniesieniu standardów informacyjnych firmy ... jeśli podają (tak jak pozostałe większe firmy dev) dane o sprzedaży i wydaniach na koniec kwartału to powinna to robić konsekwentnie ... szczególnie ze w zeszłym roku to info było podane 7.01 ... osobiście wysłałem maila do relacji inwestorskich Marvipolu w tej sprawie 1,5 tygodnia temu i pan Blazej zupełnie to zlał - nawet maile ze nie bo nie ... te dane zawsze są obarczone potencjalnym błędem dlatego jest zapis, ze mogą się różnic od końcowych i nie rozumiem czemu zarząd blokuje podanie tych danych ... wyglada, jakby właśnie oni chcieli trzymać analityków i akcjonariuszy w tej niepewności
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~dovado [37.47.64.*]
    Ciesz się że jeszcze nie podali i dziękuj im za to bo jak podadzą znowu rekordowe dane za ten rok to tylko wodospad jak w tamtym roku .Czyżbyś nie pamiętał jakich tu mamy akcjonariuszy W tamtym roku tak akcjonariat ucieszyła poprawa zysku że zareagowali na podane o czasie rekordowe dane sprzedażowe a sama poprawa zysku operacyjnego z 45 mln na 90 mln wprowadził ich w taki zachwyt że przecenili spółkę z 200 mln na 130 mln pomimo że ze sprzedaży trzech magazynów tylko w styczniu 2020 roku do spółki wpłyneło 130 mln .Kto tu się przejmuje wynikami kurs porusza się falami Na szczęście mamy trzecią falę i korekty są płytkie więc nie bój żaby Jakby mogli podać tony podali tak ciężko zrozumieć Podadzą na koniec miesiąca a czy zysk będzie za 4q 60 mln czy 62 to i tak nikt na to nie zwraca uwagi .Po prostu ciesz się życiem .
    Wtedy to koronka załatwiła kurs.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~dovado [37.47.65.*]
    A to koronawirus się już skończył czy co że już nie załatwa kursu. No w sumie tak dużo mniej zakażonych wtedy było 20 osób teraz 5000 czy niedawno 25000 a może ofiar śmiertelnych mniej wtedy 1 a teraz 300 .No rzeczywiście sytuacja jest dużo lepsza bo nawet koperty już nie są śmiertelne .Jak to się pozmieniało przez rok na korzyść.
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~dovado [37.47.74.*]
    Trup odzyskuje siły.Cierpliwi zarobią .Myślę że wreszcie to do inwestorów dociera tych którzy umieją liczyć czyli twardych rąk i do nich trafiają akcje .Nie mniej nie zmieniam zdania gracze też zarabiają wydaje się już możliwe w tym roku po tych wynikach 15 zł .
  • Re: Spółka to giełdowy trup Autor: ~Trader [213.238.235.*]
    15zł. to też moja estymacja. Przy tak potężnej sprzedaży w IV kwartale, ogromnym zakupie przez Szwedów inwestycji którym daleko do ukończenia, wysokim zyskom spółki, to będzie szalony rajd w górę!
[x]
MARVIPOL 0,23% 8,70 2025-09-19 16:49:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.