Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,86 zł , zmiana od tamtej pory: 48,46%

Re: Spółka to giełdowy trup

Dnia 2021-01-20 o godz. 13:39 ~On napisał(a):
> Czy jest tragedia czy rekordy sprzedaży tego nie wiemy...
> Dlatego wcześniej napisałem że miło było by aby spółka podzieliła się taką wiedzą (Atal, Echo, Archicom, Devalia, Dom Development, Echo, Murapol - już podali). Nie rozumiem radości że dla graczy jest trudniej "zonk" bo nie udało się zarobić, mam to w nosie czy ktoś umie i zarobi czy nie umie i starci, mnie interesuje aby spółka którą wybrałem i posiadam potrafiła szanować swoich akcjonariuszy.
>

Dlaczego nie wiemy Wiemy ze bedzie rekord sprzedazy w segmencie developerskim mówi tym prezentacja z grudnia i wywiad z grudnia I zastaawiamy sie tylko czy to bedzie przekazanych 400 mieszkań czy troche wiecej . Wyliczenia zysku netto do 400 lokali za 4q podał Pluto i sa po postu rekordowe tu sie nic nie zmieni .
Po prostu gracze graja na krótko dla kursu a poniewaz kazdy orze jak moze to kazdy deceduje w jaki sposób inwesuje swoje cięzko zarobione pieniądze Uwaga dotyczaca graczy jest w sensie że trudniej bedzie im zrealizowac szybki zysk bo muszą poczekac do konca miesiaca na dane i dla nich moze byc zonk bo kurs nie rosnie a dla inwestotra liczy sie efekt wzrostu działalnosci spółki a co za tym idzie coroczny wzrost zysku o 50% Ma to dla mnie znaczenie gdyz dopóki cena nie osianie 15 zł to przy tej skali wzrostu zysku i wzrostu dywidendy i trzymac dla dywidendy Pisałem nie jestem pazerny starczy mi zysk 400% i wtedy sprzedam . Graczom oczywiście równiez życze sukcesów ipowodzenia w innych szybkich inwesycjach . Żeby było jasne malo jest spółek które mozna kupic i trzymac jak Maripol na wiekszosci trzeba grac .

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL 0,23% 8,70 2025-09-19 16:49:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.