Mam dużą ilość akcji od długiego czasu, jak było każdy wie, na szczęście sądy mamy za sobą i nie wycofają spółki. ale w dzisiejszych warunkach raczej będę dokupował cyklicznie, dzisiejsza wycena to śmiech na sali
NIe trzeba być geniuszem... Wystarczy myśleć...
Mniejszościowym akcjonariuszom Inpostu się nie udało.
Zupełnie nie dziwię się właścielom, że próbowali porobić mniejszościowych i odebrać akcje po 1,2 zł, ale... spółka jest za silna, za mocna, żeby ktokolwiek mylił o oddaniu tego za 2, 3, 4 czy 5 zł....
I to pokazuje siłę spółki, że będąc ułożonym, mając kilkunastoletnie doświadczenie możesz bezproblemowo na forum napisać, że dokupujesz i się nie boisz
P.S. Szczerze pierwszy raz piszę na formy, że coś kupuję
Życzę wszystkim fantastycznego i "normalnego" Nowego Roku!
Kupiłem trochę więcej. Przy spadku jeszcze dokupię. Przy takich przychodach, przy tak zdrowym biznesie i takich. perspektywach cena poniżej 3 zł to jak kupno mieszkania w Warszawie za 6000 zł/2
Tez trochę dzis dobrałem bo chyba kapitał zaczyna dostrzegać mniejsze spółki. Pmp ma wszelkie szanse na znaczny wzrost ceny. Branzą bezpieczna, poukładany biznes, podnosza rentownośc na produktach, wygrywaja spore przetargi, inwestują w zakłady i rynek nareszcie zaczyna to doceniać. Poza tym ff jest tak minimalny, że jeden fundusz może kupic wszystkie akcje z wolnego obrotu. Trzymać papier, a zarobimy dobra kasę. JS
opór na 1.70 został pokonany , mamy maximum w okresie 5 ciu lat no i zarząd zmienił jak dla nie nastawienie o 180 stopni ( z dołowania kursu na pompowanie balonika ) a że potrafili kiedyś napompować do ponad 30 zł to naprawdę potencjał jest ... myślę ze można myśleć o okolicach ceny emisyjnej , jestem przekonany że pojawią się kolejne informacje że ktoś kupił akcje , niewykluczony jest jakiś fundusz ( te obroty to może już działanie funduszu ) myślę że po rocznych wynikach może pojawić się jakaś rekomendacja ... 3 zł jest blisko
Ta rezerwa na Covid to będzie niedługo rozwiązana. Dzięki temu nie zapłacą dużo podatku za 2020r., a jak rozwiąża rezerwę w 2021r i pokażą dobre wyniki to banki ustawia się w kolejce żeby ich refinasować. W bankach też szukają okazji żeby sprzddac kredyty. Detal drogi i ryzykowny, a produkcja zywności to chyba najbezpieczniejsza dzisiaj branża. JS