• Raport Miesięczny Autor: _matiz_ [188.146.162.*]
    Na forum cisza. Ujadacze nawet nie próbują zakłamywać rzeczywistości.

Jak można wyczytać w raporcie miesięcznym :

1. Firma prowadzi biznes w oparciu o dużych klientów korporacyjnych i biznesowych ,a więc nie jest wrażliwa na kończący się program Mój Prąd.
    2. Zawiera kolejne umowy ze spółdzielniami oraz małymi i średnimi firmami na budowę elektrowni PV
    3. Zrealizowała kolejne instalacje dla DINO POLSKA z którym to podpisała kontrakt na budowę 100 instalacji o mocy 40kw każda ,a więc 4 MW. Wartość umowy to ponad 12 mln zł
    4. Uzyskanie warunków zabudowy dla instalacji 1MW dla klienta biznesowego. Firma będzie jej wykonawcą od a do z
    5. Negocjacja warunków umowy dla klientów z branży nieruchomości na instalacje o mocy 10 MW. Umowa zostanie podpisana w styczniu - informacja z WZA
    6. CAC PV przekazywał 19,5 MW elektrowni PV na ręce inwestorów. Zamknięto procedury formalne oraz przekazywano zakończone inwestycje na ręce zleceniodawców. Część elektrowni została oddana do użytku co będzie miało przełożenie na raporty za 4 kwartał 2020 oraz 1 kwartał 2021.
    7. Novavis Storage prowadził negocjacje w sprawie budowy 10 MW magazynów energii oraz 38 MW elektrowni PV. Nawiązano współpracę z Polskim producentem magazynów energii
    8. W ramach własnego procesu deweloperskiego ,firma prowadziła prace projektowe oraz sprawy formalne w sprawie budowy własnych 80 MW elektrowni PV. Własnych - nie kupionych tak jak robi to Columbus
    9. Aktualizacja projektów wykonawczych i technicznych dwóch wielkoskalowych inwestycji fotowoltaicznych o mocach 190 MW oraz 340 MW

Firma rozwija się bez zadłużenia ,bez emisji akcji ,a inwestycje prowadzi ze środków własnych przedsiębiorstwa.

Kapitalizacja Novavis SA (zaraz Voolt SA) to 75 000 000 zł
    Kapitalizacja Columbusa to 2 014 000 000 zł ,a wliczając w to nową emisję akcji to kapitalizacja wynosi 3 500 000 000 zł

Kapitalizacja Columbus jest 46 razy większa !

Która firma ma większe perspektywy wzrostu jej wartości?

Columbus jest bardzo zadłużoną firmą. Nie ma pieniędzy na prowadzenie działalności - wczoraj zawarł kredyt odnawialny na 6 milionów złoty. Zadłużenie przekształca na akcje po cenie 1,89 zł za sztukę przy cenie rynkowej 50 zł za akcję.

Firmy takie jak Columbus korzystały na programach Mój Prąd ,który zakończył się w grudniu 2020 roku. Aktualnie trwają pracę nad nowym programem ,a ma on się pojawić w czerwcu 2021 roku. Cały rynek prosumencki zostanie ograniczony do minimum ,ponieważ ludzie zainteresowani własną elektrownią będą czekać na dotacje od państwa na jej budowę. Tak więc na rynku prosumenta zapanuje 6 miesięczny marazm.

Novavis SA (zaraz Voolt SA) jest nastawiony na klientów korporacyjnych i biznesowych i branżę B2B. Tak więc naszej spółki nie dotyczny brak programów wspierających zwykłych kowalskich ,czy nowaków.
    Novavis jest chroniony przez model biznesowy jaki prowadzi od lat ,a więc nie odczuje braku zainteresowania budową elektrowni.

Dodatkowo NOVAVIS (zaraz VOOLT) od lat buduje duże elektrownie PV ,a w związku z przeprowadzonymi aukcjami OZE jest jednym z niewielu podmiotów z branży ,które ma kompetencje do budowy wielkoskalowych projektów.

Czekamy na umowę 10 MW elektrowni dla klientów z branży nieruchomości ,która z informacji podanych na WZA będzie w styczniu.

• Re: Raport Miesięczny Autor: ~RomanGównowidze [5.172.232.*]
    Rzeczowa analiza- policzek dla splesniałego trolstwa i naganiaczy na spadki
  • Re: Raport Miesięczny Autor: ~stefan [165.225.207.*]
    przecież te trole szczekaja czekając na nizsze ceny perełki

• Re: Raport Miesięczny Autor: ~stefan [165.225.207.*]
    przecież te trole szczekaja czekając na nizsze ceny perełki

• Re: Raport Miesięczny Autor: daw1985 [188.147.37.*]
    Jedno zasadnicze pytanie będzie w końcu ładny zysk czy znów mydlenie oczy przyszłością? Można jechać po cdr czy clc ale tam jest stały wzrost. Tutaj jest jedna niewiadoma.

Oczywiście mam clc i trochę novavisa także.
  • Re: Raport Miesięczny Autor: ~Biznes [89.64.49.*]
    Matiz wielkie dzięki za tego posta rzeczowo a przede wszystkim od groma informacji dla nowych oraz obserwujących Novavis SA. Dzięki tobie mają jak na dłoni wszelkie informacje i obraz tego z jakimi perspektywami mają doczynienia. Doceńcie to Panowie i Panie większość forum to śmietnisko. Tu są ludzie z wiedzą i pasją.
  • Zaczynamy ruch do góry Autor: _matiz_ [188.146.162.*]
    Trzymać twardo akcję.

Przed nami umowa na 10 MW w styczniu oraz świetne raporty za 4 kwartał 2020 i cały 2021 rok

Część elektrowni została już oddana o czym informowano nas na WZA. Dodatkowo w całym 2021 roku będą rozliczone pozostałe elektrownie z 20 MW wybudowanych + umowa z DINO na 12 mln zł + nowa umowa na 10 MW o wartości przynajmniej 40 mln zł oraz inne średnie elektrownie dla biznesu i korporacji B2B
  • Re: Zaczynamy ruch do góry Autor: ~Ciekawy [89.151.36.*]
    Rozwój voolta r/r jest ogromny patrzac na skalę umów i wejście z projektów z kilkadziesiąt/kilkaset kw do kilku mw. Wspominano na WZA czy CAC PV planuje w 2021 roku realizację projektów farm własnych o mocy 80mw czy może priorytetem ma być realizacja porozumienia zagranicznego w ramach farm 340 i 190mw?
  • Po co tyle pisania ! Wystarczyło dać linka do raportu ... Autor: ~buhahahaha [178.212.155.*]
    Po co tyle pisania ! Wystarczyło dać linka  do raportu z zeszłego miesiąca, albo do raportu, który był dwa miesiące temu, albo do raportu, który był pół roku temu - albo zrobić kopiuj/wklej z raportu który był 7 miesięcy temu - na jedno by wyszło !

Ubaw po pachy Buhahahahaha
  • Re: Po co tyle pisania ! Wystarczyło dać linka do raportu ... Autor: ~oze [83.23.248.*]
    Dnia 2021-01-15 o godz. 10:47 ~buhahahaha napisał(a):
    > Po co tyle pisania ! Wystarczyło dać linka  do raportu z zeszłego miesiąca, albo do raportu, który był dwa miesiące temu, albo do raportu, który był pół roku temu - albo zrobić kopiuj/wklej z raportu który był 7 miesięcy temu - na jedno by wyszło !
    >
    > Ubaw po pachy Buhahahahaha

JAKI DZIALANIA NOVAVISU MAJA SIE DO COLUMBUSA, POWIEM KROTKO NOVAVIS TO MALY WARZYWNIAK NA ZADUPIU A COLUMBUS TO HIPERMARKET W BARDZO DUZYM I BOGATYM MIESCIE
  • Re: Po co tyle pisania ! Wystarczyło dać linka do raportu ... Autor: ~IR [77.114.188.*]
    Tesco także był hipermarketem....
  • Re: Po co tyle pisania ! Wystarczyło dać linka do raportu ... Autor: _matiz_ [188.146.162.*]
    Hipermarketów coraz mniej ,a do ich zajechania i upadku doprowadziły małe dyskonty
  • Re: Raport Miesięczny Autor: daw1985 [188.147.41.*]
    Jeszcze jedno. Skoro ten NVV jest taki super i lepszy od CLC to dlaczego CLC od stycznia 2020 do grudnia 2020 urósł trzykrotnie a NVV stoi w miejscu. Ja rozumiem że ulica się nie zna i kupuje co jest w trendzie bez fundamentów. Jednak to nie ulica ustal kurs. Grubi się także nie znają i dlatego pakują w CLC? Trochę to bez sensu.

Nie ukrywam że więcej zarobiłem na NVV niż na CLC bo w marcu NVV był śmiesznie tani i udało się sprzedać powyżej 14 a CLC niestety nie sprzedałem na górce.

• Re: Raport Miesięczny Autor: ~oze [83.23.248.*]
    Dnia 2021-01-15 o godz. 11:24 daw1985 napisał(a):
    > Jeszcze jedno. Skoro ten NVV jest taki super i lepszy od CLC to dlaczego CLC od stycznia 2020 do grudnia 2020 urósł trzykrotnie a NVV stoi w miejscu. Ja rozumiem że ulica się nie zna i kupuje co jest w trendzie bez fundamentów. Jednak to nie ulica ustal kurs. Grubi się także nie znają i dlatego pakują w CLC? Trochę to bez sensu.
    >
    > Nie ukrywam że więcej zarobiłem na NVV niż na CLC bo w marcu NVV był śmiesznie tani i udało się sprzedać powyżej 14 a CLC niestety nie sprzedałem na górce.
    > >

WYSTARCZY CO KWARTAL PRZYROWNAC PRZYCHODY I DOCHODY OBU SPOLEK.NOVAVIS PRZY COLUMBUSIE TO BIEDAK POD KAZDA POSTACIA
  • Re: Raport Miesięczny Autor: ~Zuzia [31.182.251.*]
    oze czy mógłbyś podać stan zadłużenia Columbusa na dzisiaj
  • Re: Raport Miesięczny Autor: daw1985 [188.147.41.*]
    Ameryka jest najbardziej zadłużoną gospodarką, Myślę że ludziom żyję się tam lepiej niż w biednych krajach z małym długiem. Nie ważne ile długu, ważne czy masz go z czego spłacać.

Nie wiem ile długu ma Tesla i Musk ogólnie. Pewnie więcej niż z 1 mln Janów Kowalskich razem wziętych, czy to znaczy że Musk jest bankrutem?

Dług jest dobry jak masz obrót, przychód i masz go z czego spłacać.

Zresztą zobaczymy reporty za niecały miesiąc. Mam nadzieję że w NVV nie będzie znów planów na przyszłość i obiecanek. Mógłby w końcu coś zarobić.
  • Re: Raport Miesięczny Autor: ~Zuzia [31.182.251.*]
[x]
VOOLT -4,80% 2,38 2026-03-11 12:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.