• Wzrosty Autor: ~Makao [77.112.33.*]
    No w końcu jakieś wzrosty. Jak myślicie będzie rosło dalej?
  • Re: Wzrosty Autor: leshek1990 [95.160.159.*]
    Bardzo się cieszę z tych wzrostów, bo dziś zrealizowało się moje zlecenie sprzedaży części akcji.
    SEKO moim zdaniem pokaże słaby raport (ostatni półroczny opisywałem w założonym przeze mnie wątku).
    Rentowność bardzo nikła, kurs Euro stale utrzymuje się w okolicach 4,5 lub wyżej co powoduje wzrost cen surowca, co z kolei dodatkowo obniża rentowność i wynik netto. Konkurencja jest duża na rynku przetworów rybnych i sałatkowych. Po 8 zł można będzie zbierać akcje...
  • Re: Wzrosty Autor: ~Merlin [37.47.45.*]
    Dokładnie tak. Przy okazji pewnie dywidenda zagrożona i trudno liczyć na takie pieniądze jak w przeszłości.
  • Re: Wzrosty Autor: leshek1990 [5.184.22.*]
    dywidenda na pewno jakaś będzie, możliwe, że zwiększą payout ratio żeby utrzymać ją na poziomie 40 gr+.
    Ja w ostatnich dniach pozbyłem się papieru. Trochę z żalem, bo SEKO to druga spółka którą w życiu kupiłem, no ale w finansach nie ma miejsca na sentymenty. Inne, lepiej prosperujące spółki czekają na zarobione pieniądze. Zobaczymy co przyniesie raport roczny.
  • Re: Wzrosty Autor: ~Witas [37.47.47.*]
    Ok i co kupujesz teraz?
  • Re: Papier dla cierpliwych....Dywidenda tuż,tuż.....wzrosty Autor: ~alex [91.246.66.*]
    Nieśmiało wspinamy się.......Pytanie tylko czy przebijemy sufit i dojdzie do szczytowania....
  • Re: Papier dla cierpliwych....Dywidenda tuż,tuż.....wzrosty Autor: ~maciej [91.246.66.*]
    Niech rośnie śmiećiuch ,wydmuszki urosły kilkaset procent a tu rzucą kilkadziesiąt groszy dywidendy i papier od lat nie rusza się za bardzo.
  • Re: Papier dla cierpliwych....Dywidenda tuż,tuż.....wzrosty Autor: leshek1990 [37.225.9.*]
    Witas, póki co zwiększam pozycję gotówkową, bo WIG20 moim zdaniem może mieć tendencję do zejścia na poziom 1700 punktów.
    Gdybym jednak miał coś kupić, to ACP, DCR, być może MBR i KER. Stabilnie do przodu powinno być też na AMB. Wszystko to spółki dywidendowe wg mnie w dobrej sytuacji. Reszta z moich posiadanych / obserwowanych spółek jest już raczej droga, zaliczyły niekiedy wzrosty po kilkadziesiąt procent od dołków z listopada.
[x]
SEKO -0,24% 8,26 2025-10-16 16:41:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.