• A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~szymonix [31.182.210.*]
    Ciekawa sprawa bo testy nadal się sprzedają i już sporo tego sprzedali. A to wynik tylko ze strony www. Ciekawe ile po za stroną.
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Liwiusz [37.47.2.*]
    W zeszłym roku na czacie prezes wyjaśniał, że licznik pokazuje całą sprzedaż, nie tylko przez stronę.
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Lao [103.210.14.*]
    Bzdury, licznik pokazuje tylko zakupy bezpośrednio przez stronę, nie wprowadzaj w błąd, niby, ze siedzi sobie tam Jadzia i dopisuje to co zeszło zamówieniami inną drogą składanymi, żeby ci z bankiera mogli sobie popatrzeć..., bo Jadzia nie ma co robić xD
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Liwiusz [37.47.2.*]
    Powtórzę, prezes na czacie odpowiedział, że licznik pokazuje całą sprzedaż, również hurtową. Jadzi do tego nie trzeba, wystarczy wpisać jedną liczbę raz w tygodniu.
    Prezes na czacie odpowiedział, że pokazuje tylko sprzedaż przez stronę, to raz, a dwa to było akurat logiczne, że tylko wtedy kiedy ktoś klika kup na stronie to się zlicza... Myślisz naprawdę, że kiedy firma do działu zbytu dostanie e-mail, albo telefon z zamówieniem i pośród reszty są testy ktoś siada i licznik przestawia...?
    Jeżeli masz dowód, że Prezes na czacie powiedział co innego to to wklej, bo ja wiem co pamiętam....
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Jud [162.218.94.*]
    Przecież sprzedaż która widnieje na stronie to jest prosty kod html ze strony sklepu która z automatu wysyła licznik na drugą domenę i tyle, pomijając fakt że na początku z tym nawet był problem :) A jeśli chodzi o sprzedaż poza sklepem internetowym to baaaa na pewno siedzi Pani księgowa liczy wszystko co parę minut i szybko wysyła informatykowi żeby zaktualizował licznik na www bo trole się grzeją... Wy tak na poważnie z tym licznikiem ? zero wyobraźni ? jakieś logiki? cokolwiek? nic? Nikt nie ma pojęcia jak działają strony www?? i na cholerę wydawać kupę kasy żeby każda sprzedaż fiskalizowana była wrzucana na stronę www??
    Może uproszczę do łopatologów z zawodu.... Masz na delegacji powiedzmy z 10- 20 przedstawicieli, Oni robią zamówienia od ręki a nie przez sklep internetowy bo po cholerę jak On ma bezpośredni dostęp do systemu. Albo, dzwoni klient hurtowy i zamawia xx testów itp które też przez sklep www nie idą bo po jaką cholere tylko bezpośrednio do systemu są wprowadzane. A teraz zapewne leszcz od łopaty zapyta że skoro są w systemie to można do strony wysyłać haha no tak leszcz ma rację można :D:D Ale konfiguracja programu księgowego pod taką duperelę będzię kosztować strzelam średnio koło 50 - 100 tyś przy tak rozbudowanej bazie żeby nic przypadkiem się nie spierniczyło.
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Georg [162.218.91.*]
    Sprzedaż testów to też był głównie 4 kwartał:)
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Jud [79.98.182.*]
    Testy to tylko kropla w morzu zysków Excellence w sokach i syropach, a w dodatku nasz umiłowany rząd wprowadził podatek cukrowy który naszej spółki nie obchodzi dzięki super strategii zarządu :) Brawa dla nich :)
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Bozia [89.151.45.*]
    Ja to tylko tak zostawię:

Investor Anonim 11:31
    Czy licznik sprzedaży testów na stronie obejmuje całą sprzedaż detaliczną czy także hurtową o ile taka występuje?

Dariusz Borowski 11:31
    Tak, obejmuje całą sprzedaż”

Pozdrawiam
    Kto był na tym czacie to wiedział że pytania jak i odpowiedzi to była tylko ściema i nic więcej. Bóg to widział a Bozia już nie :)
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Kicikicibumbum [94.254.161.*]
    a może jak postaci fikcyjne widzą fikcję, to się z tego robi prawda absolutna?
    Dlatego w tym kraju mamy władzę taką jaką mamy :)
    Jud, wystarczy się przyznać, że się wygłupiłeś z wypocinami o kodzie html i przedstawicielach...to nie boli a poczujesz się oczyszczony i będzie Ci lżej...każdy się czasem wygłupi...grunt to się do tego przyznać...wtedy zbliżysz się do Jezusa...
    Weź sobie na przykład taki zwykły i prosty program księgowy typu enova365 napisany w c# hahah cuda tam można zrobić i zaimpletować w każdy niewyobrażalny syf jaki można sobie wyobrazić ale cena tego???? zwali Cię z nóg... zależności itp wszystko musi iść na bieżąco online od każdego przedstawiciela każda sprzedaż fiskalizowana z całego kraju na jednym serwerze i magazyn też się musi zgadzać:) chłopie taka integracja majątek kosztuje, a wiem bo sam to przeżyłem przy wprowadzaniu jpk gdzie skończyła się era księgowania w systemie dos gdzie wszystko było proste jak budowa cepa:)
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~www [5.173.105.*]
    Bo innej lepszej nie ma
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Lao [82.102.25.*]
    Bozia, pewno pamiętasz tempo tego czatu.. i ile pytań wsysło, czyli ile Prezes musiał przeczytać zanim odcedzono część i na jakieś odpowiedzi udzielił. Myślisz, że naprawdę to przeczytał cale, bo ja z pytania i odpowiedzi sądzę, że raczej połowę pytania przeczytał... Co do licznika to chyba też niektórzy pamiętają, że informatykom cos nie pykło i na początku, po każdym wejściu i pozostawieniu strony na chwilę aktywnej liczyło od nowa od poziomu około 400-coś, więc dywagacje na temat licznika co zlicza lub nie zlicza są raczej kulą w płot... Możemy założyć, że szacunkowo sprzedali ich jakieś 13tys. - nie wiadomo, czy pojedynczych szt. po około 100, czy trójek. W pewnym okresie sprzedawali je też w promocji po 50% ceny, co pozwala myśleć, że marża była ładna - a wszystko to tak naprawdę stanowi dodatek, może jakieś 400tys. z tego zysku było.
    Ja bardziej liczę na to, że w końcu przestaną tak skutecznie reinwestować zysk, że go nie widać..., a nie wierzę, że producent robiąc 50mln obrotu kula cały ten majdan za free bez zysku i raport tym razem w końcu pokaże prawdziwe zyski;-)
    Pozdrawiam Boziu serdecznie, czuwaj nad nami wciąż;-)
    Oczywiście, że pamiętam. Nie zmienia to jednak faktu, że oficjalna informacja z czatu jest jaka jest i każda teoria, że html, że c# czy jeszcze inna java przeczy znanym faktom. Jeżdżą po biednym Marku55 czy jak mu tam a sami sieją ploty...Bozia to wszystko widzi...i płacze...
    To Bozia może tez zapłakać nad biednym Markiem, może to Mu pomoże, jeżeli sprzedał ze stratą i dlatego przy każdym wzroście wyskakuje na forum z idiotycznymi wątkami...nic innego już teraz nie odmieni konsekwencji jego decyzji... Inni nie zapełnili portek, ścisnęli poślady i czekają na zysk....ani modlitwy Bozi, ani płacze Marka nie zmienią przeszłości.. a mówiąc wprost i może chamsko, jeżeli narobiło się w porty i sprzedało ze stratą to nie sra się jeszcze innym pod nogi... innym, którzy nie są, w ani promilu, współwinni sytuacji wcześniejszej...
    A pozytywnym akcentem kończąc i a`porpos promili to zdwrówko Boziu xD
    Jakby biedny Mark postępował jak to u nas w israeli się robi to by taki biedny nie był, a co on z tego miał że taką strate ma?? nic? czyli po co to zrobił? ja nie wiem? ale po co tak beczy?? też nie wiem? ale co On z tego będzie mial? hmm i to jest pytanie... zapewne więcej niż każdy z nas bo tak się zarabia bo każdy krzyk musi przynieść zysk ,inaczej bez sensu beczeć.
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Bozia [188.146.66.*]
    Zostawcie już tego Marka w spokoju. Dobrze że chłop ruszył temat to, jak już pisałem, KNF, US, ZUS i UNESCO zapoznali się ze sprawą i zaczęli skup...
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Mosche [83.6.44.*]
    Icyk... Ty musisz przestać gojom dokuczać bo dolar się na ciebie gniewać będzie...
    Dolar na nas nigdy się nie obrazi bo my to jesteśmy dolar a Icyk to tylko wspomnienie nasze zapomniane już.
  • Re: A licznik bije jest już PONAD 13.000szt Autor: ~Georg [162.218.91.*]
    Święta prawda Lao. Zdarzało mi się wyjść ze stratą z jakiejś spółki oceniając sytuację, że lepiej strata do odrobienia gdzie indziej niż wieczny hak, ale raz, że to nie exc, który wiadomo, że jest top-ową spółką, która była i będzie grana i odlot ponowny to tylko kwestia czasu, a dwa nie gonię wtedy jak menda po jaa.ch i nie robię innym syfu... było źle idę w swoją stronę razem ze swoją decyzją :-)
    Wszystko ładnie i pięknie ale co ja z tego będę miał? i czy to dla nas będzie dobry interes??
[x]
EXCELLENC -0,78% 0,38 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.