• W IGS sie dzieje Autor: ~vitorex [185.165.151.*]
    nowy akcjonariusz
    starym przybyło
    2. Centurion Finance ASI S.A., posiadający 100 000 głosów, co stanowiło 7,97% liczby głosów na WZ i 4,54% głosów ogółem w Spółce.
     Borowy Grzegorz, posiadający 70 000 głosów
    Nowak Tomasz, posiadający 450 000 głosów
    ps.
    na walnym jednomyślność !
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~Omka [199.247.35.*]
    Na walnym zapis, że akcje muszą być pokryte wkładem pieniężnym więc skądś F IV musi mieć ekstra 32mln zł fizycznie. Ciekaw jestem kiedy odkryją karty. Orientuje się ktoś skąd też info w artykule na bankierze o potencjalnej aktualizacji strategii dla SPOKO? Jakiś wywiad, który przeoczyłem? Pozdrawiam i pięknego wkroczenia w Nowy Rok życzę! :)
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~xyz [83.7.57.*]
    Nowy akcjonariusz w IGS SA Centurion Finanse SA. Co wiemy o nich?
    Za Bankier.pl: Spółka inwestycyjna koncentrującą swoją działalność w segmencie private equity i venture capital w Polsce oraz poza granicami kraju. Inwestuje w: podmioty we wczesnym stadium rozwoju, gdzie przez zainwestowanie środków pieniężnych, można zwiększyć dynamikę ich rozwoju; podmioty skrajnie przecenione, z wycenami znacznie odbiegającymi od wyceny księgowej i godziwej; podmioty mogące stać się celami przejęć lub uczestnikami połączeń. Głównym obszarem zainteresowań są branże i sektory związane z: energetyką, alternatywnymi źródłami energii, IT, usługami mobilnymi oraz nowymi technologiami, wierzytelnościami i faktoringiem. Posiada ponad 5% w Surflandzie.
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~vitorex [185.165.151.*]

link 

tam jest o planach ujawnienia nowej strategi
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~xyz [83.7.57.*]
    Miejmy nadzieję, że w styczniu wiele kwestii zacznie się wyjaśniać!!! Czekamy cierpliwie!!! Powodzenia w Nowym Roku!!!
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~LEH [83.25.117.*]
    Może będzie „handel powietrzem”. F IV obejmie akcje IGS a IGS obejmie akcje F IV po czym IGS odsprzeda akcje F IV za bingolotto.
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~Sheep [78.11.162.*]
    To, jeśli nawet nie będzie to "handel powietrzem".Tak czy siak to raczej kombinujesz
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~Omka [89.64.58.*]
    Szanowny akcjonariacie :) Spytałem o konkret... ślad dyskusji z prezesem o nowej strategii a nie (z całym szacunkiem kolego vitorex) informację z bankiera o rzekomym ujawnieniu nowej strategii bez podania źródła informacji. Trzymajmy poziom bo dzięki temu unikniemy 'bankierowego bagienka'. Zarząd poważny i konkretny (co wielokrotnie już potwierdzili) to i my zachowujmy się poważnie i wymieniajmy się proszę konkretami i przemyślanymi uwagami:) - Z ciekawostek w google play SPOKO otrzymuje dziennie + kilkadziesiąt ocen... Niby nie jest to wiele ale procentowo już tak a podobnie jak na FB - okazało się, że ilość wzrastających polubień znacznie zaniżała rzeczywisty wzrost liczby użytkowników (skoro zarząd zdecydował się publikować comiesięczny raport o sytuacji SPOKO to pewnie wiedza co robią zważając na fakt, że szukają inwestorów).

Co do akcjonariusza w I G S (kolego xyz) to 'cen turion' hmm... ciekawi mnie czy czasem nie są łapaczami okazji i zwyczajnie przez przypadek ale kto wie... Nie wyglądają mi na solidnego gracza (chociażby po oficjalnym adresie siedziby :) ) ale pozory mogą mylić.

Proszę, -nie naganiajmy, spółka i wycena obroni się sama, doceńmy fundament i wartość ( tak rzadką na NC) i nie zniżajmy się do poziomu naganiania na 'balony' - tutaj absolutnie zbędne :). Rośniemy i takie są fakty. Ceńmy wytrwałość i zaangażowanie akcjonariatu.

Panie i Ponownie - najlepszego Nowego Roku życzę nam i zarządowi!
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~vitorex [185.165.151.*]
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W 2021 ROKU
  • Re: W IGS sie dzieje Autor: ~mister [185.234.235.*]
    Również Wszystkiego Najlepszego w 2021 Roku! Zdrowia i Cierpliwości!
[x]
LUDUS 1,11% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.