• fiu fiu Autor: ~Racjonalista0220 [62.111.142.*]
    No to Pan Maćkowiak wszedł na ostro: 1.6 mln akcji zakupionych w nowej emisji, wcześniej posiadał jedynie 60 tysiecy. Robi się ciekawie
  • Re: fiu fiu Autor: ~Kkk [31.0.81.*]
    zaciągnął prawie 1/3 z emisji
  • Re: fiu fiu Autor: select [77.255.37.*]
    Spoko, bo ktoś wchodzi na bogato. Jest w H4F jest też w JWA.
    Bardzo mnie ciekawi co tutaj tak naprawdę będzie, jaki biznes.
    Człowiek zastanawia się nad realizacją zysku ale jeśli biznes przyszlosciowy....
    Czas pokaże
  • Re: fiu fiu Autor: ~dobradusza [83.24.16.*]
    Jestem lekko zaskoczony tym komunikatem. A przecież Górski brał ostatnio od K. Dzietczenia po 80 groszy, ja zdecydowanie poczekam na wyjaśnienie co ci panowie tutaj planują
  • Re: fiu fiu Autor: ~Racjonalista0220 [62.111.142.*]
    Czekam na informację dot. P. Górskiego. Przed zarejestrowaniem poinformował o przekroczeniu 10 %, teraz po rejestracji albo zszedł poniżej, albo zaraz sie dowiemy ile dokupił
  • Re: fiu fiu Autor: ~ehhh [212.180.200.*]
    Dobrze i źle. Ma po 40 groszy, więc z jednej strony dużo do sypania i "stabilizowania" kursu, a z drugiej wiemy, że 1,6 mln jest w mocny rękach wiec może nie be panicznego sypania jakby to miała ulica. Teoretycznie może być już tylko 4,4 mln do zebrania od niecierpliwych co brali po 40 groni.
  • Re: fiu fiu Autor: ~Dario [81.190.18.*]
    Z tego połowę czy Górski nie objoł czasem?
  • Re: fiu fiu Autor: ~ka [31.0.70.*]
    Centurion też z rynku jeszcze dobrał. W komunikacie o przekroczeniu miał 7.07, a dzisiaj baza podchodziła pod 10
  • Re: fiu fiu Autor: ~Racjonalista0220 [62.111.142.*]
    Kurs był w momencie zapisów na akcje tak nisko (50 gr.), że myślę że do tych "szarych akcjonariuszy" co bedą sypać po dopuszczeniu, wpadło naprawde niewiele z tych 4.2 mln akcji.
  • Re: fiu fiu Autor: ~bubuzubu [37.47.50.*]
    Ja od początku mojej obecności na tym forum pisałem, że wchodziłem już po dniu prawa poboru, bo nowa emisja to był dla mnie kot w worku. H4F mi wystarczy. Ale poziomy 50-60 groszy były dla mnie interesujące. Trzymam nadal bo akcje nowej emisji pewnie wprowadzą do obrotu najwcześniej wiosną, no i ciekawi mnie po co Górski hapał z rynku po 80 groszy. To że kurs się trzyma w okolicach złotówki, mimo że prawie cały NC się obsuwa przez koncoworoczną optymalizację podatkową, też mnie intryguje.
    Zakupy Górskiego były z góry ustalona. Byc może było to uważane, żeby KD opuścił pokład a kto inny miałby wziąć od niego te akcje. Mnie zastanawia to, że nikt więcej się nie ujawnił bo w dzień zakupu przez AG obróciło się dużo więcej akcji.

Nie wykluczone, że po zarejestrowaniu akcji AG znowu wyśle komunikat.
    Za to Centurion jest pod progiem 5% i po podjęciu kursu może sypać bez informowania.
  • Re: fiu fiu Autor: ~dobradusza [83.24.16.*]
    Obróciło się wtedy sporo więcej, ale nasz kolega forumowy twierdzi że wysypał wtedy 200 tys. akcji i to by wiele wyjaśniało, Centurion też mógł wtedy brać, bo gdy ogłosili przekroczenie progu 5% mieli 280 tys. akcji, a dziś już prawie 400 tys. Może te 60 tys. które Maćkowiak miał wcześniej, też jest brane od KD i wszystko było dogadane na zasadzie że Górski wziął 200 tys. a kilka innych podmiotów po kilkadziesiąt tys. Prawdę powiedziawszy nie wydaje mi się żeby ktoś teraz miał sypać, bo kurs jest zarżnąć bardzo łatwo, gdyby ktoś chciał spuścić na lewo 100 tys. to może na 70 groszach kurs by się zatrzymał i ciężko byłoby ruszyć wyżej. Myślę że "grubi" mają łeb na karku i nikt tu nie wyjdzie przed szereg żeby sypać pod marny zysk i uwalić kurs, bo obroty są marne. Najpierw jakieś komunikaty, wygenerowanie popytu, obrotów i wtedy ewentualnie realizacja zysku, bo na razie spółką interesuje się max 10 chłopa na krzyż, z czego połowa siedzi tu ładnych parę miesięcy. Liczę na biotech, inkubator biznesu, jakieś fajne umowy na korzystanie z MIP JWA i że Pani Prezes wywiąże się z zapowiedzi danych na czacie inwestorskim, oby styczeń należał do JWA:)
    Weźmy jeszcze jedno pod uwagę A mianowicie to, że jeśli "grubi" wiedza co sie swieci, to kupujac akcje kupuja udzialy w przedsiewzieciu.
    To my, drobni i plankton liczymy na wzrost kursu żeby wysypać to co mamy. Grubi mogą chcieć mieć udziały w czymś nowym, persektywicznym. Oni nie zarabiają tylko na sprzedaży akcji ale na dywidendach, sprzedaży swoich udziałów innym inwestorom. Przecież jakby P. Maćkowiak miał tym sypać bez opamiętania, to kto by to odebrał od niego?
    Tak jak pisze dobradusza, bez komunikatów, konkretnych informacji nie będzie popytu na takie ilości.
  • Re: fiu fiu Autor: ~Racjonalista0220 [188.124.179.*]
    Jeśli grubi kupują to zawsze by zarobić. A) żeby drożej oddać w rynek ale inwestując kasę wiedzą że na tym nie stracą i oddadzą dużo wyżej (wysypią). B) wiedzą jakie sa perspektywy i inwestują w przyszłe plany rozwoju. Oni zawsze do przodu, ich wejście daje pewne bezpieczeństwo inwestycji Nam. Drobni będą musieli wywnioskować po ruchach firmy czy będzie to opcja A) i wiedzieć kiedy ze sceny zejść, czy opcja B) i czekać na rozwój spółki.
  • Re: fiu fiu Autor: ~xtb [5.60.128.*]
    No i mamy komunikaty po dzisiaj ;-)
[x]
ONE2TRIBE 0,70% 0,29 2025-09-11 15:37:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.