To jest truizm. Kiedyś MCI było notowane po 0,8-1,0 NAV. Nie liczę okresu gdy była hossa pokoleniowa. Wystarczy zobaczyć po ile są notowane inne fundusze to choćby taki CPA:
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=CAPITAL Myślisz, że jesteś mądrzejszy od innych i widzisz to czego inni nie widzą? W 2012r też tak myślałem! Obyś miał rację, życzę ci powodzenia i pierwszej prawdziwej dywidendy od MCI tak jak to robią przyzwoite fundusze na całym świecie i wtedy są notowane po 0,8-1,1NAV.
Masz i akcje i ja mam akcje. Tyle, że ja tu już jestem długo i wiem czego się spodziewać. na każdej innej spółce wycenionej na 700mln zł gdyby poszło info że sprzedaje ona 25% swoich aktywów za 530 mln zł to byś nie kupił akcji przez kilka dni, bo by się nie otworzyła. A MCI w porywach kilka procent a potem....
Poszukaj na forum bankiera IAI.
Zobacz jak MCI przejmowało IAI, jak zachował się tamten zarząd i co potem drobni pisali o tych ludziach z zarządu! Można? Ano można!!! Ale jak toczysz wojny ze wszystkimi dookoła to kto potem ma te akcje od ciebie kupować? Ano tak są ludzie, którzy nie znają histroii MCi tak jak ty, nie znają Czechowicz i jego kiwek i liczą na to że ślepy rynek w końcu dostrzeże okazję w MCI.
Obecne dyskont 0,59 przy NAV bez uwzględnienia exitu z ATMu,a są jeszcze akcje własne do umorzenia....
Answear miał być hicior, perła i co? Jak wyliczył cykle sprzedaż akcji poniżej wyceny z ksiąg, to już nie psrtyczek to policzek o instytucji, ale będzie można na tym zarobić. Zobacz Optizen Labs gdy MCI wyszło co się stało z kursem...
Problem jest to, że Czechowicz zapomniał że to wszystko co ma i do czego doszedł to fakt ze dzięki swojej pracy i intuicji ale bez pieniędzy od akcjonariuszy to mógłby sobie pomarzyć.... A teraz on uważa, nas za hejterów, za pasożytów którzy chcą korzystać z jego sukcesów.