Drodzy, chyba wszyscy ucierpieli dziś na wysypanym e-maklerze. Ja sam zdążyłem złożyć rano zlecenia sprzedaży, które nie zostały zrealizowane a potem nie można było już ich nawet modyfikować. Co jasne, pomiędzy czasem złożenia zlecenia a teraz kurs poleciał już 10% w dół i jest to moja strata prawie 10 tysięcy tylko z tytułu awarii emaklera. Czy ma ktoś doświadczenie jak taka sprawa wygląda z punktu widzenia prawnego? Jest to do wygrania w sądzie?
w zasadzie stoje podbnej sytuacji od rana. przegiecie play ejst, z tym ze ja chcialem zrobic sprzedaz i ord rana nie da rady co wiecej znikenly mi wszytkie instrumenty z portfela w serwisie www no bo aplikacja nie dziala kompletnie od rana.
mowil przez telefon z mbanku zeby reklamowac emailem
Ja złożyłem reklamację do mbanku, strata ok 10 - 13 tys + na koncie żony ok 5 tys, myślę że nie uwzględnią, dlatego trzeba zborowo zacząć pisać do KNF. Czym więcej wniosków tym większa szansa, że ktoś się pofatyguje i sprawdzi dlaczego zawsze przy spadkach są awarie.
Jak dla mnie to mbank na jakiś układ i zarabia gdy ludzie tracją. Niedość, że rachunek jest płatny to jeszcze nie działa.
Naprawdę proponuję kontakt z KNF - nawet anonimowo jeśli ktoś się obawia.
Dnia 2020-12-21 o godz. 12:36 ~Riv napisał(a): > Drodzy, chyba wszyscy ucierpieli dziś na wysypanym e-maklerze. Ja sam zdążyłem złożyć rano zlecenia sprzedaży, które nie zostały zrealizowane a potem nie można było już ich nawet modyfikować.
Jak nie mogłeś modyfikować, to prawdopodobnie się wykonały. Tylko nie było to odnotowane w aplikacji.
Jak tr4ochę wzrastają obroty, to mBank klęka. I tak jest już od dawna, a teraz to zupełna klapa.
Informuje, że w dniu 21.12.2020 nie mam możliwości zalogować się na aplikacje emakler, w zwiazku z tym naraziła mnie ta sytuacja na utrat środków, spowodowanych brakiem możliwości składania zleceń kupna i sprzedrzy. W dniu dzisiejszym miały miejsce duże wachania cenowe co potęguje moje straty. Zgłaszałem na infolinie mbanku ten fakt, ale powiedziano mi żebym zgłosił to na MDM biura maklerskiego. Czekam na propozycje polubownego rozwiązania tej sytuacji, w przypadku braku porozumienia będę zmuszony domagać się swoich praw na drodze postępowania sądowego, celem uzyskania odszkodowania za utracone korzyści. Informuję że koszty złożenia powództwa jak również koszty mojego obrońcy będę wnioskował aby to pokryło biuro maklerskie m mbanku w przypadku procesu sądowego.