Czekam na poziomy spx w okolicach 3800-3830 i liczę na wielosesyjne spadki po nowy roku. Będę shory brał. Może Biden w końcu coś powie. ..... No zobaczymy. Zdrówko Reznor.
Czekam na, co innego z borutą- przejęcie invention i prace rozwojowe nad paszami, zeby pokazali pierwsze efekty z biosurfunktantami to może być petarda, ale trzeba będzie z rok poczekać, jak dla mnie może leżeć. Dobrze, ze w końcu sprzedają swoje technologie i produkty szerzej, a zysk sam przyjdzie z czasem. Co do gield tez liczę na mocną podaż na giełdach w ciągu 2-3 tygodni, trzeba być czujnym. A CDR juz sprzedałeś czy czekasz na 300,xx ?
Hehe, zostałeś trolem na CLC :). A tak poważnie to espi średnie, ale myślę, że sypania dużego nie będzie. Wywalić tyle papierów w rynek łatwo nie jest. Spółka rozwija się naprawdę ostro i według mnie 2021 będzie dużo lepszy niż 2020. Uwalanie kursu, po to żeby się pozbyć nie ma sensu, bo to mniejszy zysk. Jutro zagrają emocje i pewnie będzie spadek, ale sesja zakonczy sie ta podobnym poziome jak dzisiaj.
Nie ma. Spodziewałem się większych obrotów w pierwszej godzinie.
Tak sobie myślę, że gdyby akcje miały przejąć fundusze byłaby szansa na większą korektę po nowym roku. Fundy nie lubią przepłacać a 7mln akcji jest do objęcia. Zobaczymy.
No właśnie. Ulica tego nie wchłonie przy tej cenie. Spółka ma mocne fundamenty i ostro rozpycha się na rynku OZE. Więc tutaj raczej wejdą fundusze i tak jak piszesz, będą chciały kupić duże ilości, przy których każda nazwijmy złotówka ma ostre przełożenie. Wers, masz dobrą średnią 39, więc całkiem bezpieczna poduszka. Mi udało się po dwóch ostatnich zakupach zejść na 55 i chyba podziękuję, poczekam z boku na rozwój sytuacji. Najwyżej nie zarobię. Miałem okazję posłuchać ostatnio wywiadów prezesa i spółka naprawdę fajna, ale mam przeczucie, że w styczniu będę mógł kupić więcej w lepszej cenie.
Inny scenariusz jaki może być, to powolne wpuszczanie papierów w rynek z podbijaniem kursu. Powinno dać to lepszy zysk, ale potrzeba na to więcej czasu. Potem może być ostra korekta. Jak będzie, zobaczymy, niepokoi mnie tylko ostatnie ostre podbicie kursu. Ewidentnie wygląda, jakby ktoś był lepiej poinformowany.
Co do podbicia to myślałem, że to koniec korekty po zakończonej optymalizacji podatkowej. Jak widać mogli wywindować kurs celowo. :(.
Nie wiem. Nie mam jak tego sprawdzić :).
Myślałem że masz niższą średnią, bo brałeś ze mną i Reznorem w okolicach 40.
No nic.
Nie wiem co będzie po nowym roku, ale nie podoba mi się że spółka ma coraz bardziej spekulacyjny charakter. Jak brałem rok temu po 4 zł, to trochę inaczej to wyglądało :(.
Fundamentalnie clc jest drogą spółką. Na szczęście modną :).
Rób jak uważasz, jesteśmy w trudnym momencie na wykresie.
Niestety ja brałem trochę później, po wyższym kursie.
Ciężki orzech do zgryzienia, jednak bardziej obstawiam obsuwę na kursie. Patrząc na wykres, po takich ostrych podbitkach, częściej następował spadek niż wzrost.
Ustawiłem się kilka dni temu z koszykiem i po 40zl chciałem dokupić. Kurs odjechał bez żadnego info na 65zl.
Dodatkowo przed tym odjazdem, mądrale ze stockwatch zrobili AT i wskazywali sprzedaż ze wsparciami na 37 i 25 (!). Sam widzisz, nie ma mądrych.
Giełdy nie opanujesz i nie przewidzisz.
Jedyne na co masz wpływ to własne reakcje na zmiany kursu. I realizowanie planu na inwestycje /spekulacje. Pozdro.