• ciekawostka Autor: ~ciekawostka [109.207.102.*]
    jedna uwaga tak by ci którzy kupują akcje wiedzieli dokładnie o co chodzi.
    ta firma NIE JEST PRODUCENTEM ,
    jest wykonawcą cześci elementu gry.

wiec nie dostanie tyle samo co CDPROJEKT który jest całkowitym producentem

doradzam dokładnie przeczytać informacje o firmie i co robi.

i jak dostaje honorarium za swoją pracę.oraz kiedy dostaje.
    w artykule o tej firmie jest napisane.

to nie jest informacja dla zniechęcenia ale dla tych którzy nie mają pełnej informacji by się dowiedzieli dokładnie
    że to nie jest producent. jak inni na GIEŁDZIE. a podwykonawca części elementów gry.

• Re: ciekawostka Autor: ~Cx [37.7.2.*]
    W czym problem aby stali się producentem?
  • Re: ciekawostka Autor: ~John [5.173.112.*]
    Dwie gry wydaja z wydawca trzecią sami chajsu mnie ale i koszty mniejsze
  • Re: ciekawostka Autor: ~ciekawostka [109.207.102.*]
    zgadza się koszty mniejsze ale wynagrodzenie tez mniejsze.

jak przeczytacie pieniądze dostają w systmie oraz dopiero jak wydawca odzyska nakład produkcje i marketing. czyli
    na początku nie zarobią dopiero zarobią jak producent wyjdzie na 0 od tego momentu będą dostawać pieniądze.

otrzymuje wynagrodzenia na podstawie wykonanych tzw. kamieni milowych, czyli części gry, a po premierze uczestniczy w podziale przychodów, ale dopiero po odzyskaniu przez wydawcę nakładów poniesionych na produkcję i marketing. 

jeśli chodzi o to czy by byli samodzielnymi producentami. hmm to dużo więcej problemów na głowie.
    więc nie wiem czy będą chcieli iść w tą stronę.
  • Re: ciekawostka Autor: ~prawda [83.25.18.*]
    Nie gadaj bzdur jak się nie znasz. Ta firma jest producentem tej gry, ale nie jest wydawcą. Wydawcą jest Square Enix.
  • Re: ciekawostka Autor: ~Riv [213.158.197.*]
    Tak na szybko, wiem, ze to nie jest za bardzo wiarygodnie źródło ale przy Outriders na steam stoi, że PCF jest producentem a Square enix wydawcą
  • Re: ciekawostka Autor: ~John [5.173.112.*]
    No tak squer dalo chajs na produkcje i marketing jak wyjda na zero to kasa idzie do spółki
  • Re: ciekawostka Autor: ~LUK [31.0.82.*]
    Po ile wisisz na CDProjekt?
  • Re: ciekawostka Autor: ~KaszelChroniczny [89.76.49.*]
    Zgadza się. Są wykonawcą komponentów do gier.
    Zanim wpakowałem hajs w tę spółkę, prześwietliłem to i owo.
    Uważam, że tu nie będzie przez długi czas fajerwerków. Będzie stabilny lekki wzrost.
    To grupa ludzi bardzo dobrze znająca się na swojej robocie i ciesząca się b.dużym uznaniem wśród największych wydawców na świecie.
    W ogóle mi nie przeszkadza to, że kasa będzie mniejsza - bo ryzyko zdecydowanie mniejsze.
    Prezes - jak dla mnie - słabo zorientowany w samym gamingu, jakby z innego świata, ale ekonomicznie dobrze ogarnięty. Zarządzał już dużymi projektami i nie położył się na torach. To akurat ważne.
    Jak tu będzie 100 zł do premiery to będę szczęśliwy z tego powodu

• Re: ciekawostka Autor: ~SN8km15 [89.64.48.*]
    Oni są producentami, całość napisania gry leży po ich stronie. Nie są natomiast wydawcami.
    Ma to pewne wady w postaci nieco mniejszego zysku gdy gra odniesie sukces ale ma też zaletę taką, że jak gra będzie klapą to i tak są na plusie - bo tu ryzyko ponosi wydawca.
[x]
PCFGROUP-PDA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.