Ai ile takich działek ma badziewiak ? JWC śpi na kasie i banku ziemi !!! .Od 13 lat nas joSSek dyma i odkłada na kapitał zapasowy - całą kasę - o dywidendzie ani 1 słowa . Tak się okrada akcjonariuszy a o kursie nawet nie wspomnę .Taka bogata firma a właściciel taki ..... NO. Pozdrawiam wytrwałych - NIE SPRZEDAWAJCIE ani 1 sztuki po tej cenie. Wałek na 3,40 zniknie któregoś dnia natychmiast i zacznie się jazda na 5,20 zł. Na więcej nie liczę.
Niestety nie -patrz arkusz zl. K. to niestety tylko JA !. Przy tak dobrym INFO trzeba trochę kurs podbić. Tak jak pisałem wcześniej wałek na 3,40 zniknie .
teraz czas na inny wałek: tam gdzie JW ma posiadłość wody polskie uznały ziemie za teren zalewowy i teraz /Józek będzie mógł nabyć tyle ziemi ile chce za każdą cenę i wybudować co chce bo jego zamki nie są terenami zalewowymi. Więc taqni BANK ZIEMI czas powiększać.................i wykupić wszystkie działki nad zalewem zegrzyńskim
I tak trzymać - ja dzisiaj zalupiłem od 3,04 zł. 86 sztuk , więcej nie chcieli wrzucić. Ten odjazd to moja sprawka. Teraz wycofałem złecenia i zobaczę co się stanie ???. Pozdrawiam.
1/3 idzie na spłetę obligacji więc ponad 19 m trafia do spółki na bieżącą działalność możliwe, że kaska pójdzie na wykup własnych akcji! wcale nie jest to nierealne zobaczymy sprzedaż gruntów w szczecinie to dobra decyzja a oto historia nabycia i sprzedaży (prawdopodobnie chodzi o te grunty): w 2007 roku jwc kupiło w przetargu grunty w szczecinie https://jwc.pl/i/fmfiles/import/244025bb_informacja_prasowa__przetarg__szczecin.pdf łączna powierzchnia to 94.586 m2 + 102 528 m2 = 197.114 m za kwotę 32.450.000 sprzedaż obecnie: za kwotę 8.118.930 + 20.220.560 zł (plus vat) z pozoru słaby interes, ale obecnie sprzedają: 3.7983 ha + 9.4586 ha = 13.2569 ha pozostają im grunty nad odrą o powierzchni 64.545 m biorąc pod uwagę uzyskaną cenę za grunty nad odrą dają kwotę za m 81189030 zł (bez vat) dzielone na 37983 m = 213 zł/m tak więc w szczecinie zostały grunty o pow. 56.603 m o wartości ponad 12 m według wyceny porównawczej
Wszystko się zgadza i wszystko to wiemy. NIE ma to jednak ŻADNEGO znaczenia !!! tylko popyt może cokolwiek zmienić tzw. zakup JWC. Wycofałem swoje zlecenia na K i co mamy ??? sam widzisz co się dzieje. Bardziej mi pasuje nabywać w okolicach 2,70 zł. mogę wrzucić na S i obniżyć kurs ,ale nie zamierzam tak działać - narazie. Samo się zrobi bez zleceń na K. Pozdrawiam.