• Pytania pytania Autor: ~RoB [37.8.240.*]
    Panowie jestem nowy na tym forum i na tej spółce(bez akcji ale jest w kręgu zainteresowań) więc witam serdecznie. Na chwilę obecną robię research i planuje na ten moment wejść w 300~350akcji.Nie mogę dokopać się do paru informacji i prosiłbym o mała pomoc, zauważyłem tu paru pomocnych użytkowników więc wierzę że uzyskam odpowiedzi na moje pytania a przynajmniej na ich część . 1.W sprawie budżetu gry, z tego co znalazłem to 2.1mln złotych ale czy jest to koszt produkcji czy również i marketingu? 2 Carbon tworzy gre na licencji, czy ktoś wie z doświadczenia jaki jest podział orientacyjny zysków przy takiej produkcji? Wiem, że nie ma espi w tej sprawie ale czy inne spółki na których byliście działały w podobnym systemie i jak to tam wyglądało? 3. Jaką zakładacie sprzedaż nowego tytułu w skali 12 miesięcy? Z tego co znalazłem prezes przewiduję sprzedaż kilkuset tysięcy kopii ale czy wy macie inne informacje? Z Góry dzięki za pomoc. Z doświadczenia wiem że dla nowych inwestorów przydaje się też taki zbiorczy post najważniejszych informacji do zapoznania z odnośnikami aby każdy nowy mógł na szybko zapoznać się ze spółka. Czasem to też stabilizuje sytuację na kursie i nie ma takiej rotacji akcjonariuszy jak każdy wie pod co gra a nie panikuje pierwszego dnia po wejściu bo spada :D
  • Re: Pytania pytania Autor: ~beka [185.191.206.*]
    Osobiście mi nie zależy, aby ściągać tu szeroko pojętą ulice, która będzie potem płakać na -5%, że bankrut, na +5%, że za mały wzrost, dlatego zbiorcze posty z informacjami uważam za zbyteczne.

Tym, niemniej kilka słów podsumowania:
    - obecnie firma "produkuje śnieg, aby powstał efekt kuli" - to zwyczajnie musi potrwać i biblioteka gier oraz know-how sukcesywnie się powiększają
    - sternicy są ogarnięci i dowożą tematy oraz terminy,
    - firma zarabia kasę i dostaje dofinansowania,
    - na kwicie nie ma wielkiej spekuły i szerokiej ulicy oraz płynności, ale na GPW może zacząć się już wstępna zabawa,
    - do tego czasu możesz zbierać póki jest relatywnie tanie,
    - wiele osób twierdzi, że VR to nisza, wodospad, bankrut oraz wydmucha - kto wie, może to oni mają rację. Czas pokaże :)
  • Re: Pytania pytania Autor: ~John [5.173.105.*]
    Dokladnie a co do vr tp trzeba byc wielkim ignorantem zeby nie widziec zastosowania tej technologi w życiu.pożyteczne i daje rozrywke.plotka podobno capcom ma zrobic RE4tylko na vr
  • Re: Pytania pytania Autor: ~Krzysztof [46.174.3.*]
    Jak dla mnie to ulica może tu wchodzić w Czerwcu 2021r. ale po piątce z przodu+trzy zera:)
  • Re: Pytania pytania Autor: ~Kubek [82.217.195.*]
    Takich odpowiedzi nam potrzeba, bravo Beka
  • Re: Pytania pytania Autor: ~Tomek [5.173.234.*]
    Maja tez dobra komunikacje. Jak napiszesz pytania na maile to dostaniesz odpowiedz prosto od spolki.
[x]
CARBONSTU 2,31% 3,98 2025-12-23 14:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.