Ciekawa sytuacja - człowiek będący akcjonariuszem, członkiem rady nadzorczej jest jednocześnie dyreklorem spółki zależnej. Ale z akcjonariuszami komunikuje się jedynie za pośrednictwem zamkniętegoi forum na facebooku.
Wogóle - czy jakiś prawnik może się wypowiedzeić - czy jest konflikt intertesów pomiędzy Dyrektorem Generalnym w spółce zależnej, a byciem członkiem Rady Nadzorczej spółki matki?
To jakiś ruski (zapewne) trol w sądzie odpowiada za to, że pan Wojciechowicz od półtora roku nie złożył dokumentów do sądu, a pan mecenas Królikowski z kacelarii Królikowski Pawlak jako szef RN tego nie dopilnował
Kazik sam się zacznij kontrolowac bo takie brednie wypisujesz...albo znajdź kogoś takiego w białym kitlu...już sam nie wiesz od której strony się do spółki doj**** a twoje zarzuty są z palca wyssane i świadczą o tym że nie masz pojęcia o funkcjonowaniu spółek GPW i nc i wogole funkcjonowaniu jakichkolwiek przedsiębiorstw...samo to twoje pisanie do KNF jest żenujące, nie wiedziałeś w co kasę ładujesz? Straciłeś i teraz dopiero sprawdzasz? To zwykły FRAJER jesteś.
To powiedz, co w moich postach jest nieprawdą. Zanim zaczniesz pluć jadem przeczytaj art 387 Kodeksu Spólek Handlowych
Art.387.§1. Członek zarządu, prokurent, likwidator, kierownik oddziału lub zakładu oraz zatrudniony współce główny księgowy, radca prawny lub adwokat nie może być jednocześnie członkiem rady nadzorczej. §2.Przepis §1stosuje się również do innych osób, które podlegają bezpośrednio członkowi zarządu albo likwidatorowi. §3.Przepis §1stosuje się odpowiednio do członków zarządu i likwidatorów spółki lub spółdzielni zależnej.
OK, Pan Mariusz Herman powiesz, że nie jest członkiem Zarządu, ale jedynie dyrektorem w CBDNA Dlatego co do konfliktu interesów mam wątpliwości.
Że szkodzi zdrowiu Twojemu, pana Wojciechowicza, Królikowskiego, Hermana - to możliwe. Ale widzisz - im bardziej na moje pytania nie odpowiadają, tym bardziej dociekliwy się staję ...
Chyba chciałeś napisać stajesz się bardziej upierdliwy, Kazik w jakim celu to robisz? i nie wciskaj głodnych kawałków że dla Naszego dobra, jak masz problem ze zrozumieniem prawa to skonsultuj to z prawnikiem jak ci napisałem, a nie interpretuj prawa po swojemu i nie manipuluj bo się doigrasz ...
Jako interesariusz spółki robię to co robię. Pyutałem kilku prawników, z kancelarii ...1 ligi ...- i wszyscy mpotwierdzili że jest to konflikt interesów, czyli pan Herman nie może być i członkiem Rady Nadzorczej i Dyrektorem w CBDNA.
Możesz dalej wierzyć w piękne bajki poana Hermana, ale ja ... bardziej wierzę w jego rowerowe pasje ... ;)
Zacytuję Kazika: - Jako interesariusz spółki robię to co robię. Pyutałem kilku prawników, z kancelarii ...1 ligi ...- i wszyscy mpotwierdzili że jest to konflikt interesów, czyli pan Herman nie może być i członkiem Rady Nadzorczej i Dyrektorem w CBDNA.
Możesz dalej wierzyć w piękne bajki poana Hermana, ale ja ... bardziej wierzę w jego rowerowe pasje ...
Po przeczytaniu zaznaczonego fragmentu stwierdzam z całą stanowczością że interesariusz Kazik to MITOMAN ...
Kazik ty idź do pracy do Giertycha ,albo do Zbigniewa,jak jesteś taki mądry ,nie chce mi się tu przytaczać tych pomoeien ,to dlaczego jesteś tylko zwykły Kazik ,a nie notariusz, którego pomowiles,nie adwokat ani prokurator tylko zwykły sam pisałeś Kazik odpowiedz sobie
Ja nie pomówiłem motariusza, ja stwierdziłem że notariusz nie dochował należytej staranności. Wpisał w akcie notarialnym siedzibę spółki inną niż jest w KRS. A na odpis z KRS się powoływał.
Ja wiem że apologetów p. Wojciechowicza ujawnienie takich faktów złości. Ale ... mam to gdzieś.
Powiem Ci, że np. istnieje zakaz sprawowania funkcji zarządczych w spółkach dla osób karanych. A Marcin Plichta mimo że był karany za wyłudzenia - został Prezesem Amber Gold. I mecenas Łukasz Daszuta , adwokat który bronił Plichtę w sprawie o oszustwo nie skojarzył, że to ten sam Plichta co zostaje Prezesem ... Jak to sioę skończyło - wiadomo.
To że ktoś ma nick Laws nie znaczy jeszcze że jest prawnikiem.
Kodeks Spółek Handlowych stanowi jasno - powtarzam Art.387.§1. Członek zarządu, prokurent, likwidator, kierownik oddziału lub zakładu oraz zatrudniony współce główny księgowy, radca prawny lub adwokat nie może być jednocześnie członkiem rady nadzorczej. §2.Przepis §1stosuje się również do innych osób, które podlegają bezpośrednio członkowi zarządu albo likwidatorowi. §3.Przepis §1stosuje się odpowiednio do członków zarządu i likwidatorów spółki lub spółdzielni zależnej.
OK, Pan Mariusz Herman powiesz, że nie jest członkiem Zarządu, ale jedynie dyrektorem w CBDNA Dlatego co do konfliktu interesów mam wątpliwości.
A ponieważ został wybrany w tym roku, to .... tegoroczne sprawozdanie nie było audfytowane.
Co do biegłego rewidenta - on sprawdza (teoretycznie) tylko liczby. Ponieważ nigdy nie przedstawiałem audytorom jednostki tak zaniedbanej formalnie jak innogene - to nie wiem czy zauważyliby niezgodności.
Zacytuję Kazika: - Jako interesariusz spółki robię to co robię. Pyutałem kilku prawników, z kancelarii ...1 ligi ...- i wszyscy mpotwierdzili że jest to konflikt interesów, czyli pan Herman nie może być i członkiem Rady Nadzorczej i Dyrektorem w CBDNA.
Możesz dalej wierzyć w piękne bajki poana Hermana, ale ja ... bardziej wierzę w jego rowerowe pasje ...
Po przeczytaniu zaznaczonego fragmentu stwierdzam z całą stanowczością że interesariusz Kazik to MITOMAN ... a JohnLaws niestety jest bardziej wiarygodny he,he ...
Żadnego prawnika z wymienionych kancelarii (ani innych 1 ligowych) nie pytałem o to czy pozycja pana Mariusz Hermana jako Dyrektora w spółce zależnej i członka Rady Nadzorczej budzi klonflikt interesów.
Pytałem innych prawników - potwierdzili konflikt interesów.
Tylko tyle, albo aż tyle.
Inna sprawa, że kiedyś jedna z wyżej wymienioinych spółek walnęła nam babola - powiedzmy przegapiła termin. I szybko zaplacili by nie było rozgłosu. Bo nikt nie jest nieomylny.
Naganiacz płatny i nikt więcej, na jego miejscu nie spała bym spokojnie. Zwalil winę na trolli bo nie miał wyjścia ale ulica może nie być tak uprzejma jak trole.