• KNF Autor: foratan [188.147.38.*]
    Szanowny Panie
    w odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące naruszenia lub potencjalnego naruszenia Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie MAR) przekazane do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) w formie pisemnej uprzejmie informuję, iż UKNF przeanalizował przekazane przez Pana informacje.

UKNF może podejmować następujące działania nadzorcze wobec osób lub podmiotów wskazywanych w zgłoszeniach jako naruszające lub potencjalnie naruszające przepisy rozporządzenia MAR:

1) wystąpić z żądaniem udzielenia informacji lub wyjaśnień okoliczności wskazanych w zgłoszeniu,
    2) wydać zalecenia zaprzestania naruszania obowiązków przekazywania informacji, o których mowa w rozporządzeniu MAR,
    3) przeprowadzić postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia sankcji administracyjnych za naruszenie przepisów rozporządzenia MAR,
    4) zawiadomić prokuraturę o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez określone osoby.

Zakres działań następczych podejmowanych przez UKNF jest uzależniony od okoliczności sprawy. Jednocześnie dziękując za przekazane zgłoszenie informuję, iż konkretne czynności podejmowane przez UKNF w związku z Pana zgłoszeniem objęte są tajemnicą zawodową, z uwagi na treść art. 19 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o nadzorze nad rynkiem kapitałowym (Dz. U. z 2019 r. poz. 1871, z późn. zm.).

Z poważaniem,
    Agnieszka Burak Główny Specjalista
    Departament Spółek Publicznych
  • Re: KNF Autor: ~revi [62.141.221.*]
    Ja pisałem do nich już dwa lata temu, szkoda czasu
    To instytucja widmo
    Bandziory w Polsce są bezkarne
  • Re: KNF Autor: swój [185.28.251.*]
    Dnia 2020-12-04 o godz. 19:30 ~revi napisał(a):
    > Ja pisałem do nich już dwa lata temu, szkoda czasu
    > > To instytucja widmo
    > > Bandziory w Polsce są bezkarne

JO
  • Re: KNF Autor: ~tygrys_myszowaty [89.76.218.*]
    Swojaczku, witaj dawno nie widziany ...
    Jak to było w materiałach ze szkoleń AAA?
    Zainwestowałem w akcje Fluid-a oszczędności życia, bo uwierzyłem Gładkiemu
    Uwierzyłem - a on mnie ordynarnie wydymał. Już więcej w akcje oferowane prze Gładkiego kasy wkładał nie będę ...
    Resztki resztek zainwestowałem w EEX po 12 zeta za sztukę tuż przed tym, jak Aegon się wysypał po średnio 9 - bo co jak co ale możliwość, że tak wytrawny inwestor jak ja 2 razy pod rząd zostanie wydymany jest zwyczajną kpiną z rachunku prawdodopodobieństwa. I nawet nie dopuszczam do sewbie myśli, że nie dość że tracę Swoje pieniądze, to jeszcze robię z siebie ... przykład tego, co robi z ludzi nieprzygotowanych inwestycja w warszawską giełdę.
    Dnia 2020-12-04 o godz. 23:59 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Swojaczku, witaj dawno nie widziany ...
    > Jak to było w materiałach ze szkoleń AAA?
    > Zainwestowałem w akcje Fluid-a oszczędności życia, bo uwierzyłem Gładkiemu
    > Uwierzyłem - a on mnie ordynarnie wydymał. Już więcej w akcje oferowane prze Gładkiego kasy wkładał nie będę ...
    > Resztki resztek zainwestowałem w EEX po 12 zeta za sztukę tuż przed tym, jak Aegon się wysypał po średnio 9 - bo co jak co ale możliwość, że tak wytrawny inwestor jak ja 2 razy pod rząd zostanie wydymany jest zwyczajną kpiną z rachunku prawdodopodobieństwa. I nawet nie dopuszczam do sewbie myśli, że nie dość że tracę Swoje pieniądze, to jeszcze robię z siebie ... przykład tego, co robi z ludzi nieprzygotowanych inwestycja w warszawską giełdę.

wiem wiem tygrys tylko pokaż mi zdjęcia tych żółwi na których stoi ziemia:))
  • Re: KNF Autor: ~Jebćlatrynę [185.144.245.*]
    Grzecznie wisieć trole !
    Dnia 2020-12-04 o godz. 19:07 foratan napisał(a):
    > Szanowny Panie
    > w odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące naruszenia lub potencjalnego naruszenia Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie MAR) przekazane do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) w formie pisemnej uprzejmie informuję, iż UKNF przeanalizował przekazane przez Pana informacje.
    >
    > UKNF może podejmować następujące działania nadzorcze wobec osób lub podmiotów wskazywanych w zgłoszeniach jako naruszające lub potencjalnie naruszające przepisy rozporządzenia MAR:
    >
    > 1) wystąpić z żądaniem udzielenia informacji lub wyjaśnień okoliczności wskazanych w zgłoszeniu,
    > 2) wydać zalecenia zaprzestania naruszania obowiązków przekazywania informacji, o których mowa w rozporządzeniu MAR,
    > 3) przeprowadzić postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia sankcji administracyjnych za naruszenie przepisów rozporządzenia MAR,
    > 4) zawiadomić prokuraturę o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez określone osoby.
    >
    > Zakres działań następczych podejmowanych przez UKNF jest uzależniony od okoliczności sprawy. Jednocześnie dziękując za przekazane zgłoszenie informuję, iż konkretne czynności podejmowane przez UKNF w związku z Pana zgłoszeniem objęte są tajemnicą zawodową, z uwagi na treść art. 19 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o nadzorze nad rynkiem kapitałowym (Dz. U. z 2019 r. poz. 1871, z późn. zm.).
    >
    > Z poważaniem,
    > Agnieszka Burak Główny Specjalista
    > Departament Spółek Publicznych

No proszę.Kpucha sobie z Buraczkiem pisze.

Trochę to dla mnie zbyt skomplikowane ...
    ... może ktoś mi to przetłumaczy ...
    ... (ze mną jak z dzieckiem - za rękę i do knajpy) ...
    ... czy to znaczy że ...
    ... KNF nie interweniuje, kiedy w siedzibie spółki wali z latryny ...
    ...ale wkracza w majestacie prawa (a przynajmniej jest do tego zobowiązana), kiedy ktoś w chwili szczerości napisze. że ...
    ... z kibla na Strażackiej wali tak, że powinno się go zamknąć - razem ze wszystkimi przyległościami (niska emisja to nie tylko pyły zawieszone - żeby to zrozumieć wystarczy na chwilę stanąć obok tego, kto ostatnio jadł fasolę).
    A teraz na poważnie ....
    Foratan,
    1/kazachskie spółki kiedyś orbitujące wokół EKZ zostały sprzedane i ich współpracujące w tych 50 bańkach podstawy zaangażowania EEX w Astanie pozostają poza kontrolą ewentualnych wściekłych mniejszościowych
    2/ skończyły się "rozkurze": niestanowiące kosztów zmniejszających podstawę opodatkowania - i zmniejszających majątek obrotowy którego przyrost w latach 2013-2014 pokazał. jaką tą rentowną spółką jest EEX - ale wpływów w emisji akcji w tym okresie nie da się zwrócić
    Od dwóch lat spółkę nad powierzchnią trzymają jeszcze tylko banki i budżet - i jak bomba pójdzie w górę, mniejszościowi ani się nie obejrzą jak zostaną z ręką w nocniku.

lepiej być z wątpliwą ręką w wątpliwym nocniku w ciągu XX lat
    niż od 4 lat z głową w latrynie jak niektórzy:))
    widzę tygrys że z normalnego komornika pijącego do lustra i miłośnika czerwonych latarni
    stałeś się fanem napisów kiblowych w centrach handlowych :))
    Swojak, zawsze przyznawałem się do tego,że zamiast kupić choćby jedną akcję Fluid-a lepiej kasę przeznaczyć na wódkę i dziwki.
    Pytanie, na które tylko ty znasz odpowiedź brzmi:
    - A nie lepiej było za tą kasę poruchać i napić się, zamiast odkupywać akcje od Gładkiego?

Co zaś do kwestii tzw. wątpliwego nocnika ... cóż, jeśli uważasz, że ktoś, kto na dziś utopił 3/4 kapitału wejściowego (i do tego zrobił z siebie publiczne pośmiewisko na forum) i nie trzyma ręki wg niego w nocniku (całkowicie realnym) zanurzonej po samą szyję ... to odnoszę wrażenie, że jakieś 99,9% inwestujących na GPW uzna Twoją ocenę jakości Twojego portfela za odrobinę zbyt optymistyczną.

Pora przyznać Swojaku - jesteś na najlepszej drodze do tego, żeby po raz drugi otrzymać odznakę Honorowego Dawcy Kapitału.

• Re: KNF Autor: foratan [188.147.39.*]
    Dziwne, że mięso armatnie nie rozumie, czym jest.
  • Re: KNF Autor: ~Jebaćlatryniarzy [185.144.245.*]
    Piszesz o sobie ?!
    Dnia 2020-12-05 o godz. 09:48 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a):
    > Piszesz o sobie ?!

Nie. O tobie i o swoim. Jeszcze masz jakieś pytania?
    Dnia 2020-12-05 o godz. 10:20 foratan napisał(a):
    > Dnia 2020-12-05 o godz. 09:48 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a):
    > > Piszesz o sobie ?!
    >
    > Nie. O tobie i o swoim. Jeszcze masz jakieś pytania?

Ja mam masz te akcje?
    Dnia 2020-12-05 o godz. 12:54 swój napisał(a):
    > Dnia 2020-12-05 o godz. 10:20 foratan napisał(a):
    > > Dnia 2020-12-05 o godz. 09:48 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a):
    > > > Piszesz o sobie ?!
    > >
    > > Nie. O tobie i o swoim. Jeszcze masz jakieś pytania?
    >
    > Ja mam masz te akcje?

Mam, ale nie jest mi z tym dobrze, choć moja średnia to ok. 4,20 zł, bo mam pełną świadomość działania na szkodę Eko i mniejszościowych przez Dziedzica.
  • Re: KNF Autor: ~Jebaćlatryniarzy [37.30.27.*]
    No ale Ty też masz więc też jesteś mięso armatnie.
  • Re: KNF Autor: foratan [188.147.42.*]
    Dnia 2020-12-05 o godz. 20:35 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a):
    > No ale Ty też masz więc też jesteś mięso armatnie.

naprawdę nie rozumiesz prostego zdania?
  • Re: KNF Autor: ~sławek_wro [95.40.222.*]
    widzę andrzejek forfanik w formie

zapomniał jak błagał o insajdy z firmy w dobrych czasach
  • Re: KNF Autor: ~Mecenas [193.200.82.*]
    Dnia 2020-12-06 o godz. 09:27 ~sławek_wro napisał(a):
    > widzę andrzejek forfanik w formie

Witaj Sławuś, nadal trzymasz kwity zasysane niczym labryga przez pompę, po 40 złotych?
    Po sześciu latach nawet cie tu pamiętają, jesteś sławnym, brązowym wisielcem!

mecenas

• Re: KNF Autor: ~kikiposz [193.200.82.*]
    Dnia 2020-12-05 o godz. 20:48 foratan napisał(a):

> naprawdę nie rozumiesz prostego zdania?

To jest Ziom, on rozumie tylko jak się podetrzeć, by ręki nie ufajdać i jak z latryny do mieszkania trafić.

Pozdrawiam umoczonych długoterminowo!

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.144.245.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2020-12-05 o godz. 20:48 foratan napisał(a):
    > Dnia 2020-12-05 o godz. 20:35 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a):
    > > No ale Ty też masz więc też jesteś mięso armatnie.
    >
    > naprawdę nie rozumiesz prostego zdania?

Rozumiem być mięsem armatnim ale by się jeszcze samemu wystrzeliwać???
    Ktoś pisał że ja mam sztokholmski:) ale ty jesteś sado-maso
    Dnia 2020-12-06 o godz. 22:08 swój napisał(a):
    > Dnia 2020-12-05 o godz. 20:48 foratan napisał(a):
    > > Dnia 2020-12-05 o godz. 20:35 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a):
    > > > No ale Ty też masz więc też jesteś mięso armatnie.
    > >
    > > naprawdę nie rozumiesz prostego zdania?
    >
    > Rozumiem być mięsem armatnim ale by się jeszcze samemu wystrzeliwać???
    > Ktoś pisał że ja mam sztokholmski:) ale ty jesteś sado-maso

swój, pojawia się u ciebie wewnętrzny rozłam. Niedawno zamieszczałeś wpisy człowieka, który zaczynał rozumieć, że dał się oszukać i wykorzystać do propagandy. Teraz, pomimo, że nic się nie zmieniło, ponownie zapominasz o faktach, a siwych włosów przybywa, nie ubywa...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.200.82.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.28.251.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.39.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~kabanos [5.173.0.*]
    Forek. Poproś modera żeby nie usuwał twoich postów. Czy ty przeklinasz?
    Kupowałeś akcje po ok. 6zł to jak możesz mieć średnią 4.2 skoro wcześniej wszystko podobno sprzedałeś a później nie meldowałeś o nowych zakupach. Zapomniałeś?
  • Kibel trwa Autor: ~Ziom_cep [31.0.124.*]
    Dnia 2020-12-07 o godz. 15:40 ~kabanos napisał(a):
    > . Zapomniałeś?

Nikt nie przebije ciebie. Kupno po 17 zł i wieloletnie wiszenie na haku, połączone z ucioraniem i uśrednianiem w dół.
    Gratki :)

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.0.*]
  • Re: Kibel trwa Autor: ~kristofer57 [193.200.82.*]
    Dnia 2020-12-07 o godz. 16:13 ~kabanos napisał(a):
    >
    > Kupowałem między 2,5-3.0zł

A świstak siedzi i zawija klocki w sreberka:)
    Zaraz się okaże, że po złotówkę kupowałeś trollu. Wisisz tu od kilkunastu złotych bez szans na amnestię, więc nie czaruj, tylko mężnie znieś swój los.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.21.216.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.8.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.1.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.160.*]
  • Re: KNF Autor: ~Jaca_Donos [89.64.54.*]
    KNF powinien coś zrobić
  • Re: KNF Autor: ~Jaca_Donos [89.64.39.*]
    Czy szanowny forumowicz foratan napisał powiadomienie do KNF czy ktoś napisał na pana ?
  • Re: KNF Autor: ~Jaca_Donos [89.64.40.*]
    Ponawiam pytanie.
    Co z tym dochodzeniem prokuratorskim, kto kogo ?
  • Re: KNF Autor: ~Ramzes [5.173.146.*]
    i co dalej?
  • Re: KNF Autor: ~Po [205.201.55.*]
    Groszowe$prawy?
  • Moder to tezusuniesz? Autor: ~kabanos [5.173.8.*]
    Dnia 2020-12-04 o godz. 19:07 foratan napisał(a):
    > Szanowny Panie
    > w odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące naruszenia lub potencjalnego naruszenia Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie MAR) przekazane do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) w formie pisemnej uprzejmie informuję, iż UKNF przeanalizował przekazane przez Pana informacje.
    >
    > UKNF może podejmować następujące działania nadzorcze wobec osób lub podmiotów wskazywanych w zgłoszeniach jako naruszające lub potencjalnie naruszające przepisy rozporządzenia MAR:
    >
    > 1) wystąpić z żądaniem udzielenia informacji lub wyjaśnień okoliczności wskazanych w zgłoszeniu,
    > 2) wydać zalecenia zaprzestania naruszania obowiązków przekazywania informacji, o których mowa w rozporządzeniu MAR,
    > 3) przeprowadzić postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia sankcji administracyjnych za naruszenie przepisów rozporządzenia MAR,
    > 4) zawiadomić prokuraturę o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez określone osoby.
    >
    > Zakres działań następczych podejmowanych przez UKNF jest uzależniony od okoliczności sprawy. Jednocześnie dziękując za przekazane zgłoszenie informuję, iż konkretne czynności podejmowane przez UKNF w związku z Pana zgłoszeniem objęte są tajemnicą zawodową, z uwagi na treść art. 19 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o nadzorze nad rynkiem kapitałowym (Dz. U. z 2019 r. poz. 1871, z późn. zm.).
    >
    > Z poważaniem,
    > Agnieszka Burak Główny Specjalista
    > Departament Spółek Publicznych

Masz nowe wieści foratan.
[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 16:48:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.