Szanowny Panie w odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące naruszenia lub potencjalnego naruszenia Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie MAR) przekazane do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) w formie pisemnej uprzejmie informuję, iż UKNF przeanalizował przekazane przez Pana informacje.
UKNF może podejmować następujące działania nadzorcze wobec osób lub podmiotów wskazywanych w zgłoszeniach jako naruszające lub potencjalnie naruszające przepisy rozporządzenia MAR:
1) wystąpić z żądaniem udzielenia informacji lub wyjaśnień okoliczności wskazanych w zgłoszeniu, 2) wydać zalecenia zaprzestania naruszania obowiązków przekazywania informacji, o których mowa w rozporządzeniu MAR, 3) przeprowadzić postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia sankcji administracyjnych za naruszenie przepisów rozporządzenia MAR, 4) zawiadomić prokuraturę o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez określone osoby.
Zakres działań następczych podejmowanych przez UKNF jest uzależniony od okoliczności sprawy. Jednocześnie dziękując za przekazane zgłoszenie informuję, iż konkretne czynności podejmowane przez UKNF w związku z Pana zgłoszeniem objęte są tajemnicą zawodową, z uwagi na treść art. 19 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o nadzorze nad rynkiem kapitałowym (Dz. U. z 2019 r. poz. 1871, z późn. zm.).
Z poważaniem, Agnieszka Burak Główny Specjalista Departament Spółek Publicznych
Dnia 2020-12-04 o godz. 19:30 ~revi napisał(a): > Ja pisałem do nich już dwa lata temu, szkoda czasu > > To instytucja widmo > > Bandziory w Polsce są bezkarne
Swojaczku, witaj dawno nie widziany ... Jak to było w materiałach ze szkoleń AAA? Zainwestowałem w akcje Fluid-a oszczędności życia, bo uwierzyłem Gładkiemu Uwierzyłem - a on mnie ordynarnie wydymał. Już więcej w akcje oferowane prze Gładkiego kasy wkładał nie będę ... Resztki resztek zainwestowałem w EEX po 12 zeta za sztukę tuż przed tym, jak Aegon się wysypał po średnio 9 - bo co jak co ale możliwość, że tak wytrawny inwestor jak ja 2 razy pod rząd zostanie wydymany jest zwyczajną kpiną z rachunku prawdodopodobieństwa. I nawet nie dopuszczam do sewbie myśli, że nie dość że tracę Swoje pieniądze, to jeszcze robię z siebie ... przykład tego, co robi z ludzi nieprzygotowanych inwestycja w warszawską giełdę.
Dnia 2020-12-04 o godz. 23:59 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > Swojaczku, witaj dawno nie widziany ... > Jak to było w materiałach ze szkoleń AAA? > Zainwestowałem w akcje Fluid-a oszczędności życia, bo uwierzyłem Gładkiemu > Uwierzyłem - a on mnie ordynarnie wydymał. Już więcej w akcje oferowane prze Gładkiego kasy wkładał nie będę ... > Resztki resztek zainwestowałem w EEX po 12 zeta za sztukę tuż przed tym, jak Aegon się wysypał po średnio 9 - bo co jak co ale możliwość, że tak wytrawny inwestor jak ja 2 razy pod rząd zostanie wydymany jest zwyczajną kpiną z rachunku prawdodopodobieństwa. I nawet nie dopuszczam do sewbie myśli, że nie dość że tracę Swoje pieniądze, to jeszcze robię z siebie ... przykład tego, co robi z ludzi nieprzygotowanych inwestycja w warszawską giełdę.
wiem wiem tygrys tylko pokaż mi zdjęcia tych żółwi na których stoi ziemia:))
Dnia 2020-12-04 o godz. 19:07 foratan napisał(a): > Szanowny Panie > w odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące naruszenia lub potencjalnego naruszenia Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie MAR) przekazane do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) w formie pisemnej uprzejmie informuję, iż UKNF przeanalizował przekazane przez Pana informacje. > > UKNF może podejmować następujące działania nadzorcze wobec osób lub podmiotów wskazywanych w zgłoszeniach jako naruszające lub potencjalnie naruszające przepisy rozporządzenia MAR: > > 1) wystąpić z żądaniem udzielenia informacji lub wyjaśnień okoliczności wskazanych w zgłoszeniu, > 2) wydać zalecenia zaprzestania naruszania obowiązków przekazywania informacji, o których mowa w rozporządzeniu MAR, > 3) przeprowadzić postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia sankcji administracyjnych za naruszenie przepisów rozporządzenia MAR, > 4) zawiadomić prokuraturę o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez określone osoby. > > Zakres działań następczych podejmowanych przez UKNF jest uzależniony od okoliczności sprawy. Jednocześnie dziękując za przekazane zgłoszenie informuję, iż konkretne czynności podejmowane przez UKNF w związku z Pana zgłoszeniem objęte są tajemnicą zawodową, z uwagi na treść art. 19 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o nadzorze nad rynkiem kapitałowym (Dz. U. z 2019 r. poz. 1871, z późn. zm.). > > Z poważaniem, > Agnieszka Burak Główny Specjalista > Departament Spółek Publicznych
Trochę to dla mnie zbyt skomplikowane ... ... może ktoś mi to przetłumaczy ... ... (ze mną jak z dzieckiem - za rękę i do knajpy) ... ... czy to znaczy że ... ... KNF nie interweniuje, kiedy w siedzibie spółki wali z latryny ... ...ale wkracza w majestacie prawa (a przynajmniej jest do tego zobowiązana), kiedy ktoś w chwili szczerości napisze. że ... ... z kibla na Strażackiej wali tak, że powinno się go zamknąć - razem ze wszystkimi przyległościami (niska emisja to nie tylko pyły zawieszone - żeby to zrozumieć wystarczy na chwilę stanąć obok tego, kto ostatnio jadł fasolę). A teraz na poważnie .... Foratan, 1/kazachskie spółki kiedyś orbitujące wokół EKZ zostały sprzedane i ich współpracujące w tych 50 bańkach podstawy zaangażowania EEX w Astanie pozostają poza kontrolą ewentualnych wściekłych mniejszościowych 2/ skończyły się "rozkurze": niestanowiące kosztów zmniejszających podstawę opodatkowania - i zmniejszających majątek obrotowy którego przyrost w latach 2013-2014 pokazał. jaką tą rentowną spółką jest EEX - ale wpływów w emisji akcji w tym okresie nie da się zwrócić Od dwóch lat spółkę nad powierzchnią trzymają jeszcze tylko banki i budżet - i jak bomba pójdzie w górę, mniejszościowi ani się nie obejrzą jak zostaną z ręką w nocniku.
lepiej być z wątpliwą ręką w wątpliwym nocniku w ciągu XX lat niż od 4 lat z głową w latrynie jak niektórzy:)) widzę tygrys że z normalnego komornika pijącego do lustra i miłośnika czerwonych latarni stałeś się fanem napisów kiblowych w centrach handlowych :))
Swojak, zawsze przyznawałem się do tego,że zamiast kupić choćby jedną akcję Fluid-a lepiej kasę przeznaczyć na wódkę i dziwki. Pytanie, na które tylko ty znasz odpowiedź brzmi: - A nie lepiej było za tą kasę poruchać i napić się, zamiast odkupywać akcje od Gładkiego?
Co zaś do kwestii tzw. wątpliwego nocnika ... cóż, jeśli uważasz, że ktoś, kto na dziś utopił 3/4 kapitału wejściowego (i do tego zrobił z siebie publiczne pośmiewisko na forum) i nie trzyma ręki wg niego w nocniku (całkowicie realnym) zanurzonej po samą szyję ... to odnoszę wrażenie, że jakieś 99,9% inwestujących na GPW uzna Twoją ocenę jakości Twojego portfela za odrobinę zbyt optymistyczną.
Pora przyznać Swojaku - jesteś na najlepszej drodze do tego, żeby po raz drugi otrzymać odznakę Honorowego Dawcy Kapitału.
Dnia 2020-12-05 o godz. 10:20 foratan napisał(a): > Dnia 2020-12-05 o godz. 09:48 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a): > > Piszesz o sobie ?! > > Nie. O tobie i o swoim. Jeszcze masz jakieś pytania?
Dnia 2020-12-05 o godz. 12:54 swój napisał(a): > Dnia 2020-12-05 o godz. 10:20 foratan napisał(a): > > Dnia 2020-12-05 o godz. 09:48 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a): > > > Piszesz o sobie ?! > > > > Nie. O tobie i o swoim. Jeszcze masz jakieś pytania? > > Ja mam masz te akcje?
Mam, ale nie jest mi z tym dobrze, choć moja średnia to ok. 4,20 zł, bo mam pełną świadomość działania na szkodę Eko i mniejszościowych przez Dziedzica.
Dnia 2020-12-06 o godz. 09:27 ~sławek_wro napisał(a): > widzę andrzejek forfanik w formie
Witaj Sławuś, nadal trzymasz kwity zasysane niczym labryga przez pompę, po 40 złotych? Po sześciu latach nawet cie tu pamiętają, jesteś sławnym, brązowym wisielcem!
Dnia 2020-12-05 o godz. 20:48 foratan napisał(a): > Dnia 2020-12-05 o godz. 20:35 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a): > > No ale Ty też masz więc też jesteś mięso armatnie. > > naprawdę nie rozumiesz prostego zdania?
Rozumiem być mięsem armatnim ale by się jeszcze samemu wystrzeliwać??? Ktoś pisał że ja mam sztokholmski:) ale ty jesteś sado-maso
Dnia 2020-12-06 o godz. 22:08 swój napisał(a): > Dnia 2020-12-05 o godz. 20:48 foratan napisał(a): > > Dnia 2020-12-05 o godz. 20:35 ~Jebaćlatryniarzy napisał(a): > > > No ale Ty też masz więc też jesteś mięso armatnie. > > > > naprawdę nie rozumiesz prostego zdania? > > Rozumiem być mięsem armatnim ale by się jeszcze samemu wystrzeliwać??? > Ktoś pisał że ja mam sztokholmski:) ale ty jesteś sado-maso
swój, pojawia się u ciebie wewnętrzny rozłam. Niedawno zamieszczałeś wpisy człowieka, który zaczynał rozumieć, że dał się oszukać i wykorzystać do propagandy. Teraz, pomimo, że nic się nie zmieniło, ponownie zapominasz o faktach, a siwych włosów przybywa, nie ubywa...
Forek. Poproś modera żeby nie usuwał twoich postów. Czy ty przeklinasz? Kupowałeś akcje po ok. 6zł to jak możesz mieć średnią 4.2 skoro wcześniej wszystko podobno sprzedałeś a później nie meldowałeś o nowych zakupach. Zapomniałeś?
Dnia 2020-12-07 o godz. 16:13 ~kabanos napisał(a): > > Kupowałem między 2,5-3.0zł
A świstak siedzi i zawija klocki w sreberka:) Zaraz się okaże, że po złotówkę kupowałeś trollu. Wisisz tu od kilkunastu złotych bez szans na amnestię, więc nie czaruj, tylko mężnie znieś swój los.
Dnia 2020-12-04 o godz. 19:07 foratan napisał(a): > Szanowny Panie > w odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące naruszenia lub potencjalnego naruszenia Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie MAR) przekazane do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) w formie pisemnej uprzejmie informuję, iż UKNF przeanalizował przekazane przez Pana informacje. > > UKNF może podejmować następujące działania nadzorcze wobec osób lub podmiotów wskazywanych w zgłoszeniach jako naruszające lub potencjalnie naruszające przepisy rozporządzenia MAR: > > 1) wystąpić z żądaniem udzielenia informacji lub wyjaśnień okoliczności wskazanych w zgłoszeniu, > 2) wydać zalecenia zaprzestania naruszania obowiązków przekazywania informacji, o których mowa w rozporządzeniu MAR, > 3) przeprowadzić postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia sankcji administracyjnych za naruszenie przepisów rozporządzenia MAR, > 4) zawiadomić prokuraturę o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez określone osoby. > > Zakres działań następczych podejmowanych przez UKNF jest uzależniony od okoliczności sprawy. Jednocześnie dziękując za przekazane zgłoszenie informuję, iż konkretne czynności podejmowane przez UKNF w związku z Pana zgłoszeniem objęte są tajemnicą zawodową, z uwagi na treść art. 19 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o nadzorze nad rynkiem kapitałowym (Dz. U. z 2019 r. poz. 1871, z późn. zm.). > > Z poważaniem, > Agnieszka Burak Główny Specjalista > Departament Spółek Publicznych