• PMPG outsiderem wzrostów wśód spółek giełdowych Autor: ~makler [88.199.172.*]
    Akcje nie rosną pomimo dobrych wyników w ilości odsłon jakie wprost podaje
    Jest to wynikiem nieczytelnych i niejasnych działań prezesa MI.L.
    Nikt nie chce akcji tej spółki a ci co mają chcą się ich poznyć
  • Re: PMPG outsiderem wzrostów wśód spółek giełdowych Autor: ~Car [37.248.209.*]
    Jak myślicie czy jest możliwość wzrostow na tym badziewiu zanim przyjdzie korekta czyli pewnie w połowie stycznia? Cała nadzieja w tym że najgorsze zawsze rośnie na koniec...
  • Re: PMPG outsiderem wzrostów wśód spółek giełdowych Autor: ~Komuch [31.60.122.*]
    Jest nawet na parkiecie artykuł, że urośnie cały rynek w 2021.I urośnie przy zerowych stopach %. W listopadzie 10 tys nowych kont maklerskich utworzono. I też masz rację najgorsze rośnie na samym końcu. Najważniejsze, żeby mieć kupione tanio. A teraz kazda korekta to okazja do kupna.
  • Re: PMPG outsiderem wzrostów wśód spółek giełdowych Autor: ~Car [31.0.85.*]
    Czekam jak na szpilkach żeby znów prezes nie uraczyl nas jakimś odpisem na koniec roku. Bo zamiast solidnego zysku w granicach 4-5 mln możemy mieć znów stratę co raczej na kurs się nie przełoży pozytywnie tym bardziej że już teraz szoruje prawie po dnie i popytu jak nie było tak nie ma
  • Re: PMPG outsiderem wzrostów wśód spółek giełdowych Autor: ~Komuch [31.60.68.*]
    BM mBanku prognozuje odbicie na giełdzie w 2021r.
    Słabości WIG20 w roku 2020 staną się zaletami w 2021 roku, również z perspektywy inwestorów zagranicznych oceniających rynki wschodzące.
    Szacują, że w latach 2021-22 do funduszy w tej klasie aktywów trafi łącznie 12,2 mld zł (wobec 21 mld zł odpływów w latach 2018-20), z czego 7 mld zł w ramach TFI, 4,5 mld zł poprzez PPK i 0,7 mld zł jako pozostała część systemu emerytalnego.

Nawet jak w pierwszej kolejności urosną duże spółki to i tak potem rozleje się na małe. To tylko kwestia czasu kiedy urośnie pmpg. Najważniejsze żeby go mieć tanio.
    Obserwuje ostatnio mostostale i inne budowlanki. Toż to kiedyś po 70 zł chodziło i większość spółek blisko wybicie. Obroty w miarę. Wig budownictwo podwójne dno i chyba to najbardziej zdolowany subindeks. Teraz niecałe 4000 pkt kiedyś 12000 jest co odrabiać
  • Re: PMPG outsiderem wzrostów wśód spółek giełdowych Autor: ~Komuch [31.60.119.*]
    Tylko że jak hossa na budowlance się skończy to nic im nie pomoże im. Niskie stopy ją jeszcze podtrzymają ale ja już mam wielkie obawy co do niej po ostatnich danych GUS. Ja jestem zdania że czas budowlanki mija i ludzie przestaną kupować mieszkania na najem a zaczną pchać pieniądze na giełdę. Wiecznej hossy na budowlance nie przewiduje.
    Nie mówię o developwerce A bardziej o starych spółkach typowo budowlanych w innych dziedzinach gospodarki
  • Re: PMPG outsiderem wzrostów wśód spółek giełdowych Autor: ~Komuch [31.60.119.*]
    Jestem zdania że cały rynek pójdzie do góry ale nie wszystko na raz i i nie w jeden rok, dlatego trzeba grać tam co jest na topie. Popatrz napisałem kilka dni temu że sprzedaje rainbow (bo dla mnie wpadł w korektę a i tak go odkupie) i pakuje się za wszystko w Tauron (tak napisałem) i dzisiaj mam na nim już prawie +20% na dużej kwocie. Po co czekać ? Ale też rzucam małe kwoty w padalce i ich nie ruszam, przyjdzie i na nich czas co odpłacą z nawiązką.
[x]
PMPG 0,00% 2,15 2025-09-22 15:15:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.