• Dzisiejsza sesja Autor: ~mamapi [37.47.224.*]
    Bardzo interesujące. Piątkowa zwyżka została dzisiaj niemal całkowicie zanegowana na 4x mniejszych obrotach.

Czyli groszołapy, które kupiły akcje DEL pod bardzo dobre wyniki zrealizowały swoje "ogromne" zyski. Zarobiły swoje 100 zł. Żałosne.
  • Re: Dzisiejsza sesja Autor: ~mamapi [31.60.142.*]
    Dodam jeszcze, że choć polubiłem ten papier po tym, jak zobaczyłem jakie zyski wykręca przy tej wycenie (nie mówię tylko o zwiększonych zyskach z ostatniego okresu, spółka jest wzrostowa i zarabia coraz więcej już od wielu lat), to jednak papier nie ma za grosz szacunku. Wystarczy spojrzeć na Harper, fundamentalnie nie ma startu do Delko, ale ma ładnie zapakowane produkty i samo to wystarcza. A Delko? Robią naprawdę dobre pienądze, a nawet ich strona internetowa wygląda jak z lat 90. "Staroświeckie", wręcz "januszowe" podejście do prowadzenia firmy jest tu naprawdę doprowadzone do skrajności. Szkoda, bo naprawdę fajna firma z fajnym potencjałem. Pozdrawiam.
  • Re: Dzisiejsza sesja Autor: ~Mark [194.1.217.*]
    Spokojnie za chwilę wszystko się zmini.
    W drugim półroczu 2020 roku i na rok 2021 zarząd Grupy planuje:
    - dalszą konsolidację rynku detalicznego i hurtowego, a w konsekwencji wzrost % udziałów rynkowych,
    - otwarcia nowych sklepów,
    - inwestycje w obszar IT i e-commerce,
    - automatyzację i poprawę wydajności,
    - wzrost zatrudnienia kadry kierowniczej w spółkach i Centrali Grup.
  • Re: Dzisiejsza sesja Autor: ~vic [83.24.255.*]
    Robi dobre pieniądze, bo wystarczy przejrzeć ich produkty "pod własną marką" jak wysoko są oceniane pod względem jakości. Ale rynek jest długo ślepy i widzi tylko np. Dino czy CCC. Ale przyjdzie pora i na Delko. Ktoś sie w końcu schyli po tanie akcje.A może już zbiera ? Kto to wie.
[x]
DELKO -0,64% 6,20 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.