• "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: ~bubuzubu [37.47.61.*]
    15000 wciągnięte jednym zleceniem. Nie sztuką jest zebrać szybko i drogo, ale mądrze. Tu się będzie działo więcej na przełomie roku. Gdyby jednak komuś brakło cierpliwości, to czekam z lewej, raptuski.
  • Re: "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: ~dobradusza [91.237.139.*]
    Cierpliwość może tu ładnie zaprocentować. Dziwnym trafem, to co na ostatnim czacie pisała tutaj Pani Prezes, pokrywa się czasowo z tym co dziś na czacie pisał Prezes Hub4Fintech. Na początku roku mamy się dowiedzieć, czy i które projekty realizowane przez Hub4Fintech z Minutor Energia będą realizowane przy użyciu platformy tworzonej przez JWA w ramach Małej Instytucji Płatniczej. Osobiście obstawiam obrót złotem od Mennicy i obsługę płatności ładowarek EV do elektryków. W każdym razie są przed strategicznymi decyzjami związanymi z Prostą Giełdą, a przecież JWA negocjuje zakup 20% udziałów Prostej Giełdy. Może puszczą też trochę pary na temat "Biotech Lab" i Inkubatora Biznesu. Ciekawa zima przed nami
  • Re: "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: ~bubuzubu [37.47.49.*]
    I cyk, znowu 15000 tysięcy zebrane od niecierpliwych misiów ustawionych po złotówce. Ten wątek jest sprzed 10 dni, ale w ogóle się nie zestarzał.
  • Re: "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: racjonalista0220 [94.254.204.*]
    I będą dalej zbierać a kółkowicz wystawi po 1 złotych i jutro spróbuje odkupić po 95 gr. Każdy ma swoj sposób ale to niebawem na pewno odpali, nie po to jest zbierane po kilkadziesiąt tysięcy akcji za ponad zeta
    Otóż to, 40 tysięcy akcji to jeden procent wszystkiego co jest w obrocie, a jeszcze weźmy pod uwagę że free float jest coraz mniejszy. Odpał musi być, pytanie czy spekulacyjnie czy pod budowę mocnych fundamentów. Wolałbym to drugie, choć pierwszym też nie pogardzę:P
  • Re: "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: ~ehhh [212.180.200.*]
    10 mln za wydmuszkę to trochę dużo. Skorupy na NC chodzą znacznie taniej.
    Jak myślicie co sie stanie jak wejdzie 5,5 mln po 40 groni? Musiałby być jakiś kosmiczny scenariusz, żeby to się utrzymało na tych poziomach nie mówiąc o wzrostach.
    Tu każda ekipa od paru lat przychodzi i obiecuje i niewiele z tego wynika.
  • Re: "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: racjonalista0220 [5.173.138.*]
    Kolejny kołkowicz i nie zaprzeczaj cwaniaczku :). Próbuj próbuj l, mam nadzieje ze w styczniu będziesz miał odwagę się tu odezwać nie zmieniając IP
    Chłopcze nie obrażaj mnie bo ja tu jestem od 3 lat. Byłem krytyczny wobec każdej ekipy, bo nic nie zrobiła. I nie takie cuda, widziałem i słyszałem na tej spółce. Sprzedałem i nie zamierzam kupować dopóki się nie wyjaśni. Wy na razie kupujecie marzenia kolejnych bajkopisarzy.
    Uważam, że emisja była błędem bo nic spółce nie dała(poza rozwodnieniem) i obawiam się, że tej kasy znowu nie ma na koncie. Zobaczycie w raporcie. Już pani prezes sie na pewno o to postarała razem z kolesiostwem.
  • Re: "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: racjonalista0220 [5.173.138.*]
    Siedzisz trzy lata i teraz jak zaczyna się dziać w końcu dobrze to sprzedaleś i masz zamiar poczekać czy wypali a jak wypali to
    Kupić ? No genialny plan , gratuluje :D. Czy od trzech lat kręcisz kolka wypisując ze jak zwykle dali D a jak jakiś pomysł wejdzie i masz pisząc ze będzie dobrze ? Zatem nie znikniesz z dnia na dzień. Nikt cię nie sprawdzi wiec wykręcisz może w tym czasie jeszcze kilka kołeczek, a ja niebawem odkopię Twoje powyższe wypociny żeby Ci było łyso :).
    Przerobiłem tu wielu takich jak ty i to samo na Cwa. Podniecasz się jakbyś kupił i jednego i drugiego przynajmniej po milion sztuk. Ja miałem średnia na jwa 25 groszy a na Cwa 35. Podziękowałem obu spółkom bo mnie wymęczyly i obietnice tych wszystkich bajkopisarzy. A kołeczek żadnych nigdy nie kręciłem. Nie ocenia każdego według swoich zachowań.
    Wybrałeś idealny moment na podziękowanie haha xD. Piszesz jak niejaki pan na spółkach Januarego (tylko on nagania na kupno) ile on już nie siedzi i ilu było takich jak bla bla bla... gratuluje intuicji skoro teraz powychodziłes z obu spółek po takim czasie i tym co się teraz dzieje. Nie podniecam się ale wierze, z Twoich wpisów po nickiem cewek wynikało ze Ty tez. Skoro nie kręcisz kołek to widocznie może jakieś rozdwojenie jaźni ?
    Ps pisz co chcesz wg mnie jesteś zwykłym kolkowiczem a bajeczki wrzucaj innym
    A ty fantasta który zainwestował może max 50tys w spolki i wydaje mu się, że ma monopol na racje. Jak spekulant na Cwa.
    Nie jestem i nigdy nie byłem kolkowiczem tylko wyciągam wnioski.
    Tu się nie da kręcić kołeczek. Chyba, ze taki krezus jak ty za 10.000 pewnie w porywach.
  • Re: "Haps", wymęczą i wyzbierają słabszych Autor: ~dobradusza [83.24.165.*]
    Ale mnie awantura ominęła. Zapachniało leszczostwem, "sprzedałem akcje i nagle przejrzałem na oczy i stałem się krytyczny, jesteście ubrani i będę wam o tym teraz codziennie przypominał". Tak to wygląda. Pewnie się wysypał po 90 groszy, a nie po złotówce i wylewa frustracje. Ja sprzedałem wszystkie stare akcje Hub4Fintech we wrześniu, ale nie będę robił z siebie pajaca żeby odkupić za np. złotówkę, ani psioczył na spółkę i wymyślał od przekrętów stulecia, bo nie udało się sprzedać powyżej 2 złotych, a kilkanaście procent niżej. Cebula i januszostwo aż kipi, parę dni temu jeszcze były peany pochwalne. W internetach nic nie ginie, ja to tylko tu zostawię:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-co-tu-sie-wyprawia,42299215.html 
    Kolejny "as" się odezwał. Żadnego z was "specjaliści" nie było jak ja miałem akcje obu spółek. Teraz się łudzicie, że akcje wzrosną bo je macie. To dopiero jest cebula i januszostwo. Swoją drogą wydawałeś się w miarę merytoryczny "dobradusza".
    Co do cwa to dałem kredyt zaufania ZL i mam te akcje, bo pokazali konkret. Co do JWA to sprzedałem i napisałem ,że odkupię jak mnie przekonają. Nie przekonała mnie nie domknięta emisja i pokazała brak wizji. Mogę odkupić nawet po 1,5.ale na razie nie ma żadnego(sic!) planu tylko sny o potędze(po raz enty).
    ps. teraz możecie jazgotać leszcze dalej
    Staram się być merytoryczny, ale uważam że takie zachowania jak twoje należy piętnować. Święty by nie wytrzymał widząc jakiego tu fikołka logicznego wywinąłeś w ciągu tygodnia. Kilka miesięcy zachwalania i naganiania i nagle tych co mają papier nazywasz marzycielami, bo sam sprzedałeś. Nawet jeśli sprzedam akcje, to nigdy nie zniżę się do tego poziomu. Po prostu zniknę z forum, tak jak na około miesiąc zniknąłem z forum CWA, ale wróciłem do udzielania się bo mam akcje z PP. Jaką jest motywacja twoich wpisów z wczoraj? Chcesz żeby spadło, czy żebyśmy doznali oświecenia tak jak ty i też posprzedawali, czy nudzi ci się po prostu? Będziesz mógł przeboleć jeśli mam rację i kurs wystrzeli pod "biotech", odwrotne przejęcie albo nawet spekulacyjnie, czy dalej będziesz ujadać?
    "Cewek" czy znasz jakieś granice żenady, kompromitacji i robienia z siebie klauna? Na CWA jestem od kwietnia, a pod nickiem bubuzubu chyba od początku czerwca i trzymam się go do dziś. Wiem że byłeś tam dłużej bo obserwowałem wpisy od początku marca, ale też dobierałem akcje jak Borowiak sypał po 33 grosze i nie zamierzam się tym więcej chwalić, bo to dziecinne jak przechwalanki w przedszkolu kto ma większego pyrdka albo czyj tata więcej zarabia. Masz akcje z PP na H4F i nie s.rasz tam do gniazda bo w nim siedzisz i jest umowa z minutorem. Tutaj nawet nie wiesz co Górski planuje, co z biotechem, akcji z PP najwidoczniej nie objąłeś (ja też nie), sprzedałeś papier i nagle uświadamiasz innych że źle robią trzymając akcje i w ogóle jaka zła spółka która na pewno nic nie osiągnie a pieniądze z emisji zobaczymy jak świnia niebo. Ale zanim sprzedałeś to wszystko było w pytę. Masz w ogóle zdolność do autorefleksji? Powtarzam: ogarnij się, chłopie. Już nawet chyba "ezop" miał więcej oleju w głowie.
    Wyobraź sobie, że mam akcje z nowej emisji. I właśnie zmieniłem zdanie po nowej emisji. Mam duże wątpliwości co do tej spółki w tej chwili i na tym etapie. 10 mln za wydmuchę to jest kosmos. I tyle.
    Miałem 300k cwa i 200k jwa. Wyskoczyłem bo była okazja i nie wierzę w kolejne obiecanki pani anki. Tyle i tylko tyle. Mam prawo mieć wątpliwości i pisać o nich na forum.
    Jak tak bardzo wierzysz to chętnie ci sprzedam 390k jwa pne powiedzmy po 70 groszy.
    Miałeś powyżej 5 % ? Ciekawe , to nie powinnismy o Tobie gdzieś w raportach wyczytać aby przypadkiem ?
    Czyli teoria o tym, że po sprzedaży przed KD 600 tys. akcji tydzień Górski przeparkowywał pakiety upadła, bo to nasz orzeł wysypał 200 tysięcy sztuk:P Jeśli po takim zrzucie przez ehhhh kurs się utrzymał, to ja jestem bardzo spokojny o przyszłość
    Jeśli twoja znajomość giełdy jest tak, że uważasz że mając 300k cwa musiałem informować to współczuję. Tak samo jak ktoś myśli, że AG ma 12,5% jwa.

Ależ oczywiście że musiałeś, bo przed rejestracją serii B CWA 5% akcji to było 225 tys. akcji. Górski może nie mieć już 12,5% JWA, może mieć równie dobrze 10,01% jak i 14,99% i nie musi o tym informować. Wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę. Uczysz ojca dzieci robić?
    Jeśli ty masz jeden rachunek to współczuję. Jestem pewien, że AG, JC i inni mają po kilka rachunków(oczywiście nie na siebie, bo zaraz się i tego czepisz).
    Mam więcej niż jeden rachunek, ale są na mnie. Jeśli masz jakieś na teściową czy kogokolwiek innego, to nie musiałeś informować i zwracam honor. Ale jeśli piszesz że miałeś 300k akcji, to aż się prosi o komentarz w sprawie przekroczenia 5%
    No i teraz bardziej rozumiem. Masz rację, że teraz JWA jest kotem w worku (wydmuszka to dla mnie za duże słowo, bo nie oszukujmy się - H4F też było w analogicznej sytuacji przed komunikatem o Minutorze, a kapitalizacja z uwzględnieniem serii B to było grubo ponad 15 mln za jak to mówisz "wydmuchę", bo przecież obaj dobrze wiemy, że Prosta Giełda i wspierajmysie.pl. były wbrew obietnicom zlotoustego prezesa warte ułamek tego. Tak samo jak tu pusty inkubator biznesu i platforma w oparciu o MIP są na razie palcem po wodzie pisane). Natomiast niedługo dowiemy się o co tutaj chodzi i rozumiem że nie chcesz czekać na konkrety, za duże ryzyko, twoja sprawa. Ja jestem dziwnie spokojny po tym jak Górski brał po 80 groszy i widząc jak kurs się trzyma, do CWA ściągnął Laska z Minutorem i był to strzał w 10. Nie mam żadnej pewności że tu będzie podobnie, ale po ostatnich ruchach i zachowaniu kursu mam akurat mniej wątpliwości.
    Właśnie o to mi chodziło. I dlatego nie sprzedawałem po 1,4 bo wierzyłem...ale przestałem. Zresztą podłączyłem się pod KD jak sprzedawał, bo też mnie ta spółka zmęczyła. Wchodziłem w pierwsze akcje ok pół roku po nim.
    Teraz czekam na efekty, które mogą się pojawić ale nie muszą. Wy jesteście teraz na etapie na jakim ja byłem 3 lata temu.
    ps. jakoś dziwnie nikt o propozycji odkupu w atrakcyjnej cenie PNE się nie wypowiedział ;)
    Nie mam PNE i nie zamierzam od nikogo kupować, o powodach już pisałem kilka razy i nie będę się powtarzał. Może zauważyłeś, że Górski i Centurion też wolą mieć notowane akcje we w miarę atrakcyjnej cenie.
    "Cewek", sprzedałeś i teraz jęczysz, bo nie chce spadać? Nie udawaj greka przed starymi wyjadaczami tego forum. Jeszcze parę dni temu inaczej śpiewałeś. A H4F to niby czym było przed komunikatem o połączeniu z Minutorem? Nadal stoi po 1,30 zł, mimo tego że za miesiąc lub 2 wejdą do obrotu akcje brane po 30 groszy, a ty straszysz prawie o połowę mniejszą emisją po 40 groszy. Górski brał po 80 groszy tę "wydmuchę", bo lubi cygara odpalać od studolarówek? Ogarnij się, chłopie.
    Kolejny cdfan hue hue. Tamten przynajmniej trzyma się swojego nicku pajacując.
[x]
ONE2TRIBE -0,78% 0,26 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.