• PCF Autor: ~Reznor [89.64.115.*]
    Dobry debiut się szykuje, ktoś bierze udział?
  • Re: PCF Autor: komar_13 [5.173.136.*]
    Reznor, wyglądają ciekawie. Mają doświadczenie w grach multiplayer, a to jest dobra kasa. Jak uda mi się zebrać fundusze, to może bym spróbował wejść.
  • Re: PCF Autor: ~wers [89.64.90.*]
    eee tam. znowu gaming? :), ja mam dość. Czytaj Reznor to, może nasza Trakcja się załapie.

https://www.youtube.com/watch?v=xJOtaWyEzaI
    Sorki. :))). Skądinnąd super muza na długą ładną trasę samochodem. Mnie się zapętliło i tak leci od pięciu godzin :)))

Chodziło mi o takie info, myślę że może być grubo.

https://stooq.pl/n/?f=1390630

Wers, wykrakałeś z AliG :P
    swoje z allegro wyciągnąłem w tym roku, dwa razy :). następne wejście w okolicy 60 zł.
    Reznor !

Zysk operacyjny Trakcji wyniósł 8,5 mln zł wobec 45,45 mln zł straty rok wcześniej. fiu fiu. Śmieć się odradza :).

Kto wie, może to będzie nasza perła, hi hi :)
  • Re: PCF Autor: ~Reznor [188.147.112.*]
    Hehe gogo trakcja dokupilem dzisiaj :))) a miałeś mieć wolne ojoj wers :))) wywaliłem dzisiaj AliG z rana poczekam jak pierwotnie zakładałem, ale czy 60 to chyba za nisko, mogę się mylić
    mam wolne, nic nie kupuję nic nie sprzedaję :)
  • Re: PCF Autor: ~Reznor [89.64.115.*]
    :) ok, kupuje za Ciebie, może potem ode mnie odkupisz :))))
    Raczej trudno będzie :) poczekam do 24tej i wejdę w s-ki. Akcji nie tykam do zakończenia korekty. Z resztą jeśli wyjdzie mi to co planuje na bankach i allegro to już całkiem nie tykam.
    Spoko duzy wolumen, duży zysk :) no ten raport trakcji jest ciekawy. Zobaczymy czy utrzymają trend w kolejnych kwartałach, aktualnie trwają kolejne przetargi
    https://stooq.pl/n/?f=1390707
    To, jak jutro obstawiamy lukę hossy ? A jestes w ogóle jeszcze na trakcji ?
    No jak to? Namowilbym Cię i sam sprzedał? Mam po 1.55 tylko, że jakieś 70proc. pakietu, ktory planowałem. Wychodzę po 2.5 jak pisałem do wiosny. Mam nadal Grodno i Clc prawdopodobnie do lata. Infoscanu i 4Mass się właśnie pozbylem. No i Twój Itl mam caly czas. Ale 70proc. tego co na polskie akcje, mam w gotówce na krotkotrwala spekulacje.
    Pytam tylko Wers, ale ostatnio płynność mala i nie wiem czy dalej zwiekszac wolumen. Ciech zrobilnruch korekcyjny, na który czekałem i zamierzam znowu się przyczaić po lewej. Jedno mnie wczoraj lekko zaskoczyło- Miechowski zrzekł się prezesury, ale sądzę, że Marszał moze dać nowy impuls dla inwestorów - Miechowski jest za bardzo wycofany, na każdej konfie, jak z nim gadałem to zawsze sztywny i analizujący kazde słowo. No nic sądzę, że w dłuższym terminie zmiana na lepsze, ale rynek byl zaskoczony, ja zresztą też
  • Re: PCF Autor: ~wers [89.64.91.*]
    No rozumiem, ale tu Ci nie pomogę. Nie gadam o wolumenach na forum.
    Natomiast zawsze szczerze mówię co myślę, może trochę przydlugo ale wole być dobrze zrozumiany. Może oceń ryzyko versus szanse na odbicie?

Nie będę kupował Ciechu. Nie ma mowy. Tam każde, ale absolutnie każde dobre info jest pretekstem do pozbycia się akcji. Sprzedaż zywicy - najpierw plus 10proc a popoludniu minus 7. Prezes wchodzi - minus 5. Świetny raport - minus 7. Nie dla mnie to spółka na akumulowanie. Udało mi się kupić akurat na dołku i wywalić na oporze i cześć. Natomiast technicznie to tam się tworzy formacja spodka i pewnie kiedyś to dojdzie do tych 40zl. Pytanie kiedy? :))))

Nie podoba mi się w 11bit. Najpierw odszedł Brzostek, teraz Miechowski. Źle to wróży, niestety..
    Sorry, a ciechu nie ma spadka. Coś mi się popieprzylo
  • Re: PCF Autor: ~Reznor [188.147.112.*]
    Widzialem pod to podkupilem trk spekulcyjnie rzecz jasna
  • Re: PCF Autor: ~izdek [87.239.222.*]
    PCF to podium polskiego gamedev, po CDR i Techland. Samo IPO to jednak spodziewana spora redukcja a moment debiutu na giełdzie praktycznie razem z premierą ich gry. Grania pod premierę gry już nie rozegra się na kursie, a istnieje ryzyko słabej premiery w stosunku do oczekiwań (zwłaszcza patrząc na gatunek który lubi wysokobudżetowe porażki). Dodatkowym minusem jest finansowanie bieżącego jak i dwóch kolejnych tytułów przez wydawców, co mocno ogranicza potencjalne zyski. Mimo to spółka warta zainteresowania również po IPO.
    Podobnie uważam Izdek, ale dzięki za opinie, zawsze warto poznać inne opinie. Mnie zastanawia czy przeniosą pewne mechaniki z fortnite lub sposób promocji gry. W końcu w tym uczestniczyli. Outsider, cóż moze byc tak, jak piszesz, myślałem nawet, że przesuną z uwagi na bliskość cyberpunka, jak zrobil to bloober. Co do redukcji jestem ciekaw ile będzie dla instytucjonalnych, zeby nie było, jak z allegro
  • Re: PCF Autor: ~Rzeczowo [78.133.230.*]
    Allegro wyczerpało limit dobrych debiutów na najbliższy czas. Lepiej poczekać :)
    Ale Outsider ma być dopiero w lutym 2021, więc to sporo po CP2077.
    Tak Komar pomyliłem terminy dzięki za zwrócenie uwagi
    15% dla indywidualnych no to trzeba będzie położyć większą kasę, rekucja zapewne 70-85% jak nic
  • Re: PCF Autor: ~Cinu [83.28.219.*]
    Izdek, jak zawsze w swoich wypowiedziach kilkukrotnie sobie sam zaprzeczasz. Nadajesz się na analityka do TV. Pozdr
    Reznor, dałeś zagwozdkę z tą spółką. Prześledzę ich gry i jakie mają opinie, bo ja to zatrzymałem się na Painkiller-e. Ostatnio nawet znalazłem płytę z gierką. Na szybko zobaczyłem trailer z Outriders. Wygląda to naprawdę dobrze. Nie wiem, czy jest opcja multiplayer. Nie ukrywam, że gra wieloosobowa to jest coś, co może ostro przyciągać i trzymać graczy.

Izdek, ten sposób finansowania faktycznie daje mniejsze zyski, ale o ile dobrze zrozumiałem, masz już na starcie kasę na grę.

BTW. Firma ma potencjał i potrafią robić gry. Pytanie, czy tego gamingu nie już trochę zbyt dużo?
    Zgadza się. Finansowanie mają zapewnione i to całkiem niezłe, również na kolejne tytuły. Tylko zobacz jak w skrajnym przypadku się to może skończyć na przykładzie Bee Simulatora i BigBen.
  • Re: PCF Autor: ~Cinu [83.28.219.*]
    Tylko PCF dowiozlo już kilka kultowych shooterow AAA sprzedanych w mln egzemplarzy. Ale twój pesymizm jest budujący. Będzie ciut mniejsza redukcja
    "Mój pesymizm" pojawia się również w każdej branżowej analizie IPO PCF, natomiast "twój optymizm" czytałem już przy premierze Bee Simulator i Metamorphosis.
    Cześć Cinu. Napiszesz cos więcej o spółce? Jak byś rozgrywał to IPO? Mnie juz gaming obrzydł, ale kto wie.... :). Dzieki z góry za opinie.
    Możliwe... możliwe również ze po raz kolejny tutaj nie rozumiesz co czytasz wysnuwając błędne wnioski aż otrzymasz objaśnione co i jak. Pozdr
  • Re: PCF Autor: -1234- [185.236.202.*]
    Izdek, zwróć uwagę, że na tle większości polskich spółek gamingowych PCF prezentuje się po prostu solidnie. Przede wszystkim jest to sprawdzona w boju firma a nie kolejna wydmuszka oparta na życzeniach i wyobraźni prezesa. Mnie zaciekawiła zapowiedź dywidendy. Ciekawe czy naprawdę zaczną ją wypłacać.
  • Re: PCF Autor: ~innaPolka [87.206.164.*]
    Humorystycznie o IPO PCF ;)

https://www.youtube.com/watch?v=u-RkkNr2a7c&ab_channel=lupiks
[x]
VARSAV 1,11% 0,55 2025-10-03 16:47:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.