Hehe gogo trakcja dokupilem dzisiaj :))) a miałeś mieć wolne ojoj wers :))) wywaliłem dzisiaj AliG z rana poczekam jak pierwotnie zakładałem, ale czy 60 to chyba za nisko, mogę się mylić
Raczej trudno będzie :) poczekam do 24tej i wejdę w s-ki. Akcji nie tykam do zakończenia korekty. Z resztą jeśli wyjdzie mi to co planuje na bankach i allegro to już całkiem nie tykam.
Spoko duzy wolumen, duży zysk :) no ten raport trakcji jest ciekawy. Zobaczymy czy utrzymają trend w kolejnych kwartałach, aktualnie trwają kolejne przetargi
https://stooq.pl/n/?f=1390707
To, jak jutro obstawiamy lukę hossy ? A jestes w ogóle jeszcze na trakcji ?
No jak to? Namowilbym Cię i sam sprzedał? Mam po 1.55 tylko, że jakieś 70proc. pakietu, ktory planowałem. Wychodzę po 2.5 jak pisałem do wiosny. Mam nadal Grodno i Clc prawdopodobnie do lata. Infoscanu i 4Mass się właśnie pozbylem. No i Twój Itl mam caly czas. Ale 70proc. tego co na polskie akcje, mam w gotówce na krotkotrwala spekulacje.
Pytam tylko Wers, ale ostatnio płynność mala i nie wiem czy dalej zwiekszac wolumen. Ciech zrobilnruch korekcyjny, na który czekałem i zamierzam znowu się przyczaić po lewej. Jedno mnie wczoraj lekko zaskoczyło- Miechowski zrzekł się prezesury, ale sądzę, że Marszał moze dać nowy impuls dla inwestorów - Miechowski jest za bardzo wycofany, na każdej konfie, jak z nim gadałem to zawsze sztywny i analizujący kazde słowo. No nic sądzę, że w dłuższym terminie zmiana na lepsze, ale rynek byl zaskoczony, ja zresztą też
No rozumiem, ale tu Ci nie pomogę. Nie gadam o wolumenach na forum.
Natomiast zawsze szczerze mówię co myślę, może trochę przydlugo ale wole być dobrze zrozumiany. Może oceń ryzyko versus szanse na odbicie?
Nie będę kupował Ciechu. Nie ma mowy. Tam każde, ale absolutnie każde dobre info jest pretekstem do pozbycia się akcji. Sprzedaż zywicy - najpierw plus 10proc a popoludniu minus 7. Prezes wchodzi - minus 5. Świetny raport - minus 7. Nie dla mnie to spółka na akumulowanie. Udało mi się kupić akurat na dołku i wywalić na oporze i cześć. Natomiast technicznie to tam się tworzy formacja spodka i pewnie kiedyś to dojdzie do tych 40zl. Pytanie kiedy? :))))
Nie podoba mi się w 11bit. Najpierw odszedł Brzostek, teraz Miechowski. Źle to wróży, niestety..
PCF to podium polskiego gamedev, po CDR i Techland. Samo IPO to jednak spodziewana spora redukcja a moment debiutu na giełdzie praktycznie razem z premierą ich gry. Grania pod premierę gry już nie rozegra się na kursie, a istnieje ryzyko słabej premiery w stosunku do oczekiwań (zwłaszcza patrząc na gatunek który lubi wysokobudżetowe porażki). Dodatkowym minusem jest finansowanie bieżącego jak i dwóch kolejnych tytułów przez wydawców, co mocno ogranicza potencjalne zyski. Mimo to spółka warta zainteresowania również po IPO.
Podobnie uważam Izdek, ale dzięki za opinie, zawsze warto poznać inne opinie. Mnie zastanawia czy przeniosą pewne mechaniki z fortnite lub sposób promocji gry. W końcu w tym uczestniczyli. Outsider, cóż moze byc tak, jak piszesz, myślałem nawet, że przesuną z uwagi na bliskość cyberpunka, jak zrobil to bloober. Co do redukcji jestem ciekaw ile będzie dla instytucjonalnych, zeby nie było, jak z allegro
Reznor, dałeś zagwozdkę z tą spółką. Prześledzę ich gry i jakie mają opinie, bo ja to zatrzymałem się na Painkiller-e. Ostatnio nawet znalazłem płytę z gierką. Na szybko zobaczyłem trailer z Outriders. Wygląda to naprawdę dobrze. Nie wiem, czy jest opcja multiplayer. Nie ukrywam, że gra wieloosobowa to jest coś, co może ostro przyciągać i trzymać graczy.
Izdek, ten sposób finansowania faktycznie daje mniejsze zyski, ale o ile dobrze zrozumiałem, masz już na starcie kasę na grę.
BTW. Firma ma potencjał i potrafią robić gry. Pytanie, czy tego gamingu nie już trochę zbyt dużo?
Zgadza się. Finansowanie mają zapewnione i to całkiem niezłe, również na kolejne tytuły. Tylko zobacz jak w skrajnym przypadku się to może skończyć na przykładzie Bee Simulatora i BigBen.
"Mój pesymizm" pojawia się również w każdej branżowej analizie IPO PCF, natomiast "twój optymizm" czytałem już przy premierze Bee Simulator i Metamorphosis.
Izdek, zwróć uwagę, że na tle większości polskich spółek gamingowych PCF prezentuje się po prostu solidnie. Przede wszystkim jest to sprawdzona w boju firma a nie kolejna wydmuszka oparta na życzeniach i wyobraźni prezesa. Mnie zaciekawiła zapowiedź dywidendy. Ciekawe czy naprawdę zaczną ją wypłacać.