• komu potrzebna agora? Autor: ~MC60 [31.0.84.*]
    Kiedyś czytałem GW, Tygodnik Salidarność i Politykę. To były media walczące z komuną, radzieckim wzorem krainy szcześcia, kontakt z normalnym, prawdziwym światem. Po przekręcie historycznym w 1989 r. coś się zmieniło. Wszyscy widzieli jak wdzięczył się Michnik, Kuroń, Mazowiecki, Geremek do Jaruzela czy Kiszczaka. O marionetce Wałęsie nie wspomnę. Podzielili się władzą i kasą (uwłaszczyli polski majątek). Ogromną rolę odegrał tu nie masz tzw. Balcerek ale Fogelman, Sachs czy Soros. Od tego czasu zaczęła sie walka z polskością, dumnym i walecznym narodem, z historią polski. I ten zachwyt europejskością (wg Tuska Polska to nienormalność, wstyd niech nie wraca, niech nadal się zachwyca pijakiem Lunkerem). Jest mi wstyd jak widzę młodych ludzi czytających GW, Politykę, Rzepę czy Newsweeka. Bardziej szkodliwych pism nie znam i nie czytam. Widocznie ich czytelnicy dawno nie dostali kopa w żyć od niemieckich czy bolszewickich okupantów. Moja rodzina to odczuła. Apeluję do młodych o chwilę zastanowienia. To dziwne ale piewsze co niemcy robili po 1939 to niszczyli żarna (rozbijali je) aby Polacy nie mogli sami wytwarzać w domach mąki. Czy nie o to chodziło ostanio aby Polaków zagłodzić.
  • Re: komu potrzebna agora? Dobre pytanie? Autor: ~MAZUR [95.49.208.*]
    Ja myślę że słabo znasz systemy rewolucyjne i wojny, psychologię i socjologię działań. Tu nie ma lepszych i gorszych, tu obowiązują zasady uzyskać władzę za wszelką cenę nad ludem miast i wsi. A wszyscy są tacy sami i stosują te same zasady. Fakt że USA uratowała żywnością dla Polski w latach po 1 wojnie światowej, miliony Polaków, ale to było mocarstwo USA. A dziś co mamy? Co było za czasów Solidarności? Kto wysyłał dary z UE i USA by przy brakach jakie powstały po strajkach Solidarności, społeczeństwo miało co jeść i w co ubrać się? Nie wszyscy godzą się dziś na takie zagrywki, w UE czy USA. A w Polsce? 30lat sprawują władzę, wysłali miliony polaków do UE bo 4 miliony pracy i dziś by nie miało. Za to podzielili się i uwłaszczyli majątek narodowy, a jaka współpraca gospodarcza z USA była? Technologia w RP jest na poziomie kowala i nie dali rady produkować dla F16, i pozostałe spółki które kupił kapitał USA to cienkie bolki. Ot taka typowa Polska Solidarności? Raczej tym co pod szyldem 10 milionowego związki w tych ramach przejął władze i uwłaszczył się, to jakieś 50 000 Solidarność. 30 lat nic nie uruchomili, żadnej technologii na skalę światową. A nawet ZELMER sprzedali - Spółkę jak Braun, Philips, w UE nie chcieli kupić by nie rozpieprzać upadłego PR, to sprzedali Chińczykom, polscy fachowce. A dziś szkodzi na puder UE bo Niemcy mają PKB i Wartość dodaną, a w Polsce siano we łbach rządzących, i chcą równości jak w raju, a w UE śmieją się bo to minęło 30 lat, a w Polsce dalej siano we łbach geniuszy.
  • Re: komu potrzebna agora? Dobre pytanie? Autor: iluminata [94.154.22.*]
    Dnia 2020-11-26 o godz. 14:59 ~MAZUR napisał(a):
    > A wszyscy są tacy sami i stosują te same zasady. Fakt że USA uratowała żywnością dla Polski w latach po 1 wojnie światowej, miliony Polaków, ale to było mocarstwo USA.

USA nigdy nie ratowało Polaków...
    Jeśli daliby, żarcie to tylko za kasę.
    Oni chcą wymordować Polaków, a nie im pomagać.
  • Re: komu potrzebna agora? Autor: ~płoteczka [62.21.49.*]
    A ja czytam dalej i nie narzekam.
  • Re: komu potrzebna agora? Autor: ~Makaroni [85.221.206.*]
    Pierdolisz koleś, że coś tam czytałeś, że jakaś tam walka, z jaką polskością, że to , że tamto, że dupa i pretensje do wszystikch.... łooo matko, ty tutaj robisz? Nie podoba sie Agora to w ramach protestu nie kupuj akcji, ale daj innym zyć i nie wylewaj swoich frustracji.
    Agora? hmmm duż koncern medialny, gazeta, niezły portal internetowy i najwieksza ilośc prenumeratorów, reklama zewnętrzna, radio (.... jak oczywiście polityka i typowo polska zawiść nie przeszkodzi, to kupi mocną stację), tylko że trochę dużo długu i te kina nie wiadomo co poco ..... ale i tak lider w Polsce wielu obszarach, ponad 1 mld przychodu.... i to wszystko wycenione na 300 baniek .... nawet nie 100 mln Euro, .... w sumie ok 1/3 ceny Neymara .... naprawdę?

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [159.205.218.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: komu potrzebna agora? Autor: ~Sa [178.37.138.*]
    Jeszcze trochę i padnie ta gazeta dla tubylców z Polin finansowana przez Eskimosów.
    Im szybciej tym lepiej.
  • Re: komu potrzebna agora? Autor: ~zz [89.64.111.*]
    po to, aby był pluralizm mediów komunisto. To oznaka zdrowej demokracji. Media, które w óżny sposób pokazują to samo wydarzenie, które promują różne wartości, które kierują się do różnych odbiorców.
    Ja wiem, że PiS stara się odtworzyć PRL, ale że tak wielu zwolenników jest gotowa zrezygnować z MOŻLIWOŚCI WYBORU, w imię jakiejś chorej nienawiści to mnie zaskakuje. Jasne, zaorać wszystkie media, zostawić tylko trybunę ludu pod nową nazwą, czy raczej jej kopię z pseudopatriotycznym i kościelnym pudrem. Wtedy bylibyście zadowoleni.
  • Re: Gościu uważaj.. Autor: filand [188.146.227.*]
    Niezdrowo jest się podniecać.Bo żyłka pęknie i dilera trzeba będzie zmienić...
[x]
AGORA 0,00% 8,70 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.