Kolejny raport i kolejny progres, podpisują raz za razem kolejne umowy zrozumcie że to jest spółka na dłużej kto nie ma rozumu i cierpliwości niech sprzedaje i nie lamentuje
Dokładnie, SimFabric potrafi zaskoczyć, a tym bardziej jest wiele warta. Ta firma ciągle się rozwija, a ich nowe projekty zdecydowanie są na miarę światowych standardów.
Weź mi wskaż te „światowe” projekty bo chyba mnie coś ominęło... Goście nie wydali pół sensownej gry, a wszystkie premiery na steam zostały oznaczone jako TBA, pomimo, że wcześniej premiery były określone (steam sam sobie dat nie wymyślił). Żadnego info na ten temat tylko kretyńskie tłumaczenie, że oni dat nie podawali...no piaskownica. Ostatni czat na SI to spreparowany żart i nic więcej. Tutaj nic nie wiadomo, oprócz obiecanek. Może by wypadało mieć chociaż trochę szacunku dla akcjonariuszy i przedstawić jakieś konkrety odnośnie konkretnych gier jak Cthulu czy F&F, a nie trąbić o sukcesie żałosnego Saboteur. Nawet nie wiadomo jakiej gry dotyczy umowa z Koch. Żadnych zapowiedzi - nic totalnie. Zaraz mi powiecie ze to tajemnica firmy - no super spółkę której daje kasę na „tajemnice”. Nie żądam cudów ani tajnych informacji o produkcji tylko i wyłącznie info co za gra i jak idzie robota. A do tej pory nie potrafili merytorycznie i rzeczowo odpowiedzieć zwykłemu blogerowi z polskigamedev... Wybacz, ale to jest tak śmieszne że aż żałosne...
Nikt Cię kolego tu na siłę nie trzyma, straciłeś zaufanie do spółki rozumiem, nie chcesz ryzykować też ok.
Akcjonariusze po części sami są winni że firma ma teraz inną politykę informacyjną ale co zrobić?
Ja również chciałbym wiedzieć więcej ale niestety pozostaje czekać na odpowiedzi
Killer, zabiłeś mnie tym żartem! Akcjonariusze są sami sobie winni! Hahaha!!! :D hahaha!!! :D hahaha!!, ała, brzuch mnie już boli od tego śmiechu, hahaha!!! Brzmi to jak wprost z ust pani prezes, strasznie dziecinnie! :D
niezmiernie się cieszę że mogłem Ci poprawić humor ( taka prośba żebyś nie okazywał tego za bardzo bo ostatnimi czasy objawy choroby dziwnym trafem mają tylko jedną przyczynę patrz Covid-19)
Akcjonariusze są winni? Niby czego? Spółka generowała 150 espi, z których nie wynikało nic oprócz obiecanek, a teraz generuje 15, z których...ciągle nic Nie wynika oprócz czego? Obiecanek. Kurs zleciał w tym roku z 100zl do 15zl i spółka nie zrobiła z tym absolutnie nic - nie bronią jej żadne własne gry ani usługi. Zdaje sobie sprawę ze cena za akcje 100zl była z kosmosu i korekta musiała nastąpić, ale gdyby spółka miała cokolwiek na swoją obronę i cokolwiek udowodniła to ten kurs w życiu by tak nie spadł. Teraz robi się kolejny hype pod obietnice. Mówisz sam, ze trzeba czekać na odpowiedzi - już było tyle tych samych pytań zadanych, z których spółka się migała, ze człowiek przestaje wierzyć ze te ISTOTNE odpowiedzi otrzyma. Serio tak trudno było powiedzieć „Drodzy akcjonariusze, przesuwamy premiery bo to i tamto”? Albo nawet ze odwołują premiery z jakichś względów? Żadna konkretna gra się w tym roku nie ukazała od nich i nie ukarze - robią ludzi w wała i nic więcej. Case z wywaleniem wszystkich premier i wstawieniem TBA bez informacji dlaczego tak się stało jest niczym innym jak splunięciem w twarz ludziom, którzy zainwestowali swoją (nieraz) ciężka kasę w nich. Wrócę do umowy z Kochem. Taki potwór jak Kocha, który inwestuje swoją grubą kasę nie kupuje chyba kota w worku prawda? Musi być chyba jakiś pomysł, jakas koncepcja gry, jakieś wstępne szkice, żeby ktoś taki jak Koch się zainteresował. Jeżeli takie coś jest to wypadałoby się konkretami podzielić. A my nie wiemy nawet co to za PLAN na grę. Z reguły jak są podpisywane jakieś duże umowy to akcjonariusz przynajmniej wie na co lub na jaki produkt-tutaj nie wiesz nic kolejny miech, po kolejnym raporcie.
Zgodzę się z Tobą, ze nikt mnie tu nie trzyma - każdy inwestuje w co uważa za stosowne i każdy świadomie odpowiada potem swoją kasą za decyzje. Niemniej pisanie bzdur o „Nowych projektach światowych standardów” jest delikatnie mówiąc „nadużyciem”... Stąd moja prośba o wymienieni tych projektów (projektów - nie obietnic o projektach)
Pozdr,
rozumiem twoją argumentację, zaznaczę tylko że ja nie mówię o jakiś cud projektach a jedynie że po przejrzeniu z grubsza espi ze spółki zauważyłem że spora część informacji ma dopisek że tak w skrócie w 2021 powinno się coś dziać ( jak będzie tego nie wiem, osobiście poczekam być może do końca 2021) . A do tego że winni są akcjonariusze to mam na myśli tych co w dziesiątkach wątków wklejali link z artykułem o "ESPI Fabric " ( być może to nie byli akcjonariusze) ale to raczej nie wpłynęło dobrze na kogoś kto miał określić plan zmian polityki informacyjnej. Osobiście też nie lubię pisania ani źle ani dobrze o spółce typu ( zaraz górne widły, albo będzie po 5zł za akcje ) , takie pisanie nic nie wnosi. Pozdrawiam i obyśmy się doczekali odpowiedzi na wszystkie nurtujące nas pytania