• GIENIA TAK NIE WYPADA, JAK TAK MOŻESZ? RYWIN WYPADŁ A TY CO WYPISUJESZ? Autor: ~MAZUR [95.49.90.*]
    Pamiętam w PZL dostałem zaproszenie, i nie wiedziałem od kogo. Zawożą mnie pod apartamentowiec w Warszawie. Jadę windą i widzę otwarte drzwi i zapraszają. Piękny apartament, na fotelu siedzi Moczar i mówi do mnie," Panie inżynierze mamy ciężkie czasy. Ja wiem że wy w PZL na wydziale High Tech dajecie zatrudnienie 100 000 ludzi . Ale mamy ciężkie czasy, masz wezwanie do odbycia służby wojskowej. Ale ja to załatwiłem, będziesz kilka dni w jednostce 3574 i lecisz zgodnie z założeniami PZL do Egiptu, wrócisz na przysięgę, i po przysiędze dokładnie w trzy miesiące wracasz do pracy w cywilu. A było to 14 miesięcy przed Stanem Wojennym. Facet myślał o 100 000 pracowników PZL. A ja oceniam ludzi "Mądry czy Głupi . A 1989 w październiku zlikwidowano High Tech w PZL i posypało się, podobno to drogi wydział, a brakowało na zupy dla Kuronia. Ludzie dostali zamiast wędki rybę.
    To tylko pogratulować waszemu pokoleniu co rozpieprzyło Polskę, było 160 zł i już prawie 4 złote Agora. A Deputowany do Unii Europejskiej mówił: " Mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy" Leszek Miller.
  • Re: GIENIA TAK NIE WYPADA, JAK TAK MOŻESZ? Autor: ~MAZUR [95.49.194.*]
    MOCZAR SIEDZIAŁ W WYWIADZIE TECHNOLOGICZNYM , A JA W 1980 r UCZESTNICZYŁEM W ROZPRACOWANIU TECHNOLOGII ENERGII PIRAMID I OGNIWA Z BAGDADU, TYM ZAJMOWALI SIĘ AMERYKANIE I FRANCUZI, ORAZ IZRAEL. WYJAZD DO EGIPTU DOTYCZYŁ ROZPRACOWAYWANIA TYCH ŹRÓDEŁ ENERGII, I SILNIKÓW WSZELKIEGO TYPU, GŁÓWNIE RTĘCIOWYCH, W CELU WYKORZYSTANIA TEJ WYSOKIEJ TECHNLOGII W POLSCE, DLA CELÓW PZL I INNYCH GAŁĘZI PRZEMYSŁU ENERGETYCZNEGO. ABY LICZYĆ SIĘ NA ŚWIATOWYM RYNKU I BYĆ W ŚWIATOWEJ CZOŁÓWCE, NALEŻAŁO MIEĆ SWOJĄ EKIPĘ, POLSKA EKIPĘ Z PZL OBOK EKIPY USA I FRANCJI, MIELIŚMY NAJLEPRZE WYNIKI I PROWADZILIŚMY JUŻ PIERWSZE PRÓBY SILNIKA RTĘCIOWEGO SKOPIOWANEGO Z RYCIN NA PIRAMIDACH. ALE SOLIDARNOŚĆ ROZPIEPRZYŁA PZL, JAK WIELE INNYCH NA ŚWIATOWYM POZIOMIE FIRM POLSKICH. A PZL SPRZEDAWAŁO 1 TURBINĘ LOTNICZA W CENIE 120 WAHADEŁ WĘGLA, ALE KOPALNIE ZOSTAŁY. A DZIŚ SŁYSZĘ O WIATRAKACH NA BAŁTYKU, O ZIELONYM WODORZE, I GOŚCIE Z SOLIDARNOŚCI 80 LAT ZA AFROAMERYKANAMI ZARZĄDZAJĄ TECHNOLOGIĄ. NIE WSPOMNĘ O KOSZTACH FARM NA BAŁTYKU I STRATACH NA PRZESYLE DO NP. ZAKOPANEGO PRĄDU. ALE JEST JAK JEST, BO W SOLIDARNOŚCI JEST TAK "NIE MATURA LECZ CHĘĆ DZCZERA ZROBI Z CIEBIE MENAGERA". A TERAZ ROZPIEPRZĄ UNIĘ EUROPEJSKĄ PANOWIE Z SOLIDARNOŚCI, BO TAKI TU OBYCZAJ I TRADYCJA SOLIDARNOŚCI. ALE CO ZROBIĆ, NO JAK UNIA EUROPEJSKA NIE ZAREAGUJE TO BĘDZIE ROZPIER DUCHA NA ŚWIATOWĄ SKALĘ, I EKSODUS POLAKÓW Z RP, TERAZ DO USA? TAK 4 000 000 PRACOWNIKÓW Z RODZINAMI.
[x]
AGORA -1,38% 8,56 2026-05-07 12:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.