• C/z i C/wk Autor: ~Siema [31.0.82.*]
    Proszę spojrzeć na oba te czynniki :
    C/z = (-254)
    C/wk = (-28)

Wskaźnik altmana i ratingu kredytowego jest ujemny i wynosi ,,D” czyli najgorszy.
    Nie pisze żeby tu kogoś zniechęcić czy naganiać na wyprzedaż ale jak się okazuje wcale nie jest tak kolorowo jak się ludziom wydaje. Sam jako akcjonariusz tej spółki jest mi przykro gdyż jestem na minusie -15 tys. z ilością 1800 akcji.
    Nie widzę perspektyw dobrego raportu za 3Q a do raportu za 4Q cena spółki może jeszcze bardziej zdołować.
    I nawet jakby były pozytywne informacje dot. Spółki to przy założeniu ze urośnie ona o 20%-30% w miesiąc przy kursie 10-15 niewiele zmieni.
    Pisze ten post bo liczę ze ktoś mnie wyprowadzi z błędu ale niestety wątpię by ktoś merytorycznie mi odpowiedział.
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~Gracz [89.77.69.*]
    ja to zrobie merytorycznie.

kup sobie jakakolwiek ksiazke podstawowa ekonomii lub finansowa ogolnie mowiac przeczytaj od deski do deski pomysl jak zaczyna sie duze biznesy na gieldzie co znaczy slowo inwestycje a pozniej napisz kolejnego posta.
    jesli liczysz na zjazd zlotowki moze 2 to jest realne twoj problem jest w tym ze wg zapowiedzi prezesa na przelomie listopada grudnia poznamy szacunkowa sprzedaz ghostrunnera wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze sprzedaje sie w setkach tysiecy jesli nie milionach a w takim przypadku twoj cwany plan upolowania akcji taniej niz teraz spali na panewce
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~wariner [89.70.92.*]
    Czyli innymi slowy, jesli ktos wszedl stricte pod GR powyzej 22zl, to duza szansa ze z zyskiem stad nie wyjdzie do wynikow Alaloth i Muminkow, za to jest szansa ze jak juz wyjdzie z zyskiem to przyzwoitym
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~Gracz [31.0.82.*]
    Dobra przystojniaku, wiec tak :
    - odpowiedzią merytoryczna jest odwoływanie się żebym poczytał podstawy ekonomii itp itd
    - zero odwołania się do wskaźników w/w w poście
    - przełom listopada/ grudnia nic nie da i mogę się założyć z Tobą o 1000 zł ze kurs nawet nie zbliży się do 20 zł a co dopiero do 25 w dniu premiery GR. Jak jesteś taki kozak to specjalnie zapisuje w ulubionych ten post i wrócimy do niego za 2 tyg.
    - nie chce upolować taniej akcji bo już nie mam kasy na uśrednianie w przypadku tej spółki, wiec wolałbym wyjść nawet na zero bądź minimalnej stracie
    - OML po premierze wystrzelił do góry a AIG już sukcesywnie spada - nie zastanowiłeś się dlaczego ?
    3 spółki do podziału, 505 największy wkład, 5% za silnik unreal, 30% prowizji dla steam. A i do tego dodam jeszcze ze w pierwszym tygodniu gra była przeceniona na 99 zł wiec jak AIG ma za sztukę z 20 zł to świat i ludzie.
    Niech sprzeda się nawet 700 tys sztuk czyli cała wishlista to będzie jakieś 1,4 mln dla AIG. Dużo ? Jak na spółkę z kapitalizacja 0,5 mld ?
    na co ja mam ci tu odpowiadac merytorycznie ? myslisz ze bede ci tu analize za darmo robil ? daj 5 tys napisze wiecej.
    wystarczy mi jak piszesz o podzialach oplatach za silnik itd itp. skoro taki z ciebie fundamelista to moze zadam proste pytanie. jak kupowales po ponad 24 zl jak piszesz fundamenty tu byly lepsze niz po 16 ? skad sie takie lucie bierom i on jeszcze o merytoryce bedzie gadal
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~Pozdro [77.65.93.*]
    700tys razy 20zl daje nie 1.4 ale 14mln
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~Ehh [37.47.234.*]
    I tyle o poziomie i nietrollowabiu kolegi OPa
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~Wąsacz [5.173.136.*]
    A 14 mln dla spółki z tą kapitalizacja to dużo?
    Jak dla mnie to w przyszłym roku dopiero coś ruszy. Do końca roku padaka
  • Re: C/z i C/wk Autor: tomolesrow [195.72.148.*]
    Jeżeli inwestujesz spore pieniądze w spółkę to ją analizujesz. Wiadomo było, że pierwsze 3 kwartały to popłuczyny po Setancie, spłata zobowiązań, inwestycje i praktycznie brak przychodów- te kilka drobnych gierek które jużwydawali nie narobią na to. Pierwszym kwartałem , który może pokazać moc albo niemoc spółki jest IV kwartał i wyniki sprzedaży Ghosta. Następny rok to dopiero dalsza jego sprzedaż, plus wprowadzenie kilku ciekawych pozycji jak Alaloth czy Czernobylite. Szczególnie ta druga pozycja jest w moim odczuciu oraz inwestorów Farm 51 taką, która może powtórzyć lsukces ub zbliżyć się do Ghosta - co widać po kursie Farm51.
    Jeżeli liczysz wskaźniki c/z za cały rok nie uwzgledniając struktury przychodów i kosztów spółki i inwestujesz spore pieniądze to jesteś po prostu deb...em - to tak dosadnie, bo nie mogę już wypocin takich troli
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~wujas [5.173.32.*]
    Tylko jakie ma znaczenie gra, wishlisty, konsole, ilości szt. itd, które mogą w sumie dać kilka mln czystego zysku dla całej spółki, skoro główną rolą tego planu jest wyciągnięcie ze sprzedaży dowolnej ilości akcji około miliarda do kieszeni kilku osób, które sobie te akcje po koszcie aktu notarialnego co jakiś czas przyznają.
    Żadne lokapy tu nic nie zmieniają, tamte akcje mogą być spisane na straty, lub będą sprzedawane na końcu do groszowych poziomów.
    Jedyne na co można liczyć to utrzymywanie kursu powyżej limitu dla notowań ciągłych, żeby jakoś taką ilość mogli upłynnić. Z gier przy obserwowanym sposobie funkcjonowania takiej kasy ani za 100 lat by nie wyciągnęli.
    Widzę twoje IP i posta nawet nie czytam
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~Robert [178.235.53.*]
    Ale ty umiesz liczyć.... Jak liczysz tak jak inwestujesz to nie dziwie się, że chcesz juz ucikać. Dla wyjasnienia 20 zł x 700 tys. to 14 mln, a nie 1,4 mln... Ogarnij podstawy matematyki kolego.
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~kuba [83.22.233.*]
    Mnie zastanawia inna rzecz, obecnie w dopuszczonych do obrotu jest ok ~5mln akcji (seria od A do F, swoją drogą czy można gdzieś łatwo sprawdzić, ile jest aktualnie akcji w obrocie? - czy tylko czytając espi/raporty i liczyć że gdzieś o tym wspomnieli )
    Seria G i seria H odpowiednio 30mln i 25mln akcji prędzej czy później zostanie dopuszczona do obrotu, jak to wpłynie na kurs? Pytam bardziej ogarniętych. Nie zmieni to C/z ani C/wk, ale na pewno zmieni się podaż
    Jeśli pytasz jak to wpłynie na kurs to odpowiedź już masz spójrz na wykres. To już jest w kursie. moim zdaniem na ten moment akcje które są na rynku to około 4mln i myślę że to raczej szacowanie w górę. Nie chcę się rozwijać dlaczego tyle ale to jest w raportach. Obstawiam że około 10 może 15 mln wleci na rynek tak że będziesz je mógł kupić w Q3 21 ale wtedy będziemy też w innym miejscu spółki znając wynik rocznej sprzedazy ghostrunner i jakieś wyniki charnobylka plus allaloth paradise lost może Muminki wyjdą do tego czssu
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~teresa [185.14.75.*]
    20.77MLN akcji serii G jest objęte lockupem i nie wejdzie na rynek wcześniej niż w 2022r. Pytanie czy do Q3 2021 zostanie dopuszczona seria H (patrząc na to, że jeszcze nie jest dopuszczona seria G, to wątpię). Tak więc nie więcej niż 10mln akcji w 2021 zostanie dopuszczona.

Patrząc na obroty do tej pory, to raczej spodziewałbym się, że po początkowym tąpnięciu wyjdzie to kursowi na plus.
  • Re: C/z i C/wk Autor: ~szkodagadać [83.29.172.*]
    Ale tutaj załatwili ulicę na cacy . Było 35zeta jest 1.90zł SZOOOOK . Współczuję ubranym, nawet tym po 5zeta.
[x]
AIGAMES -0,81% 0,98 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.