Pozazdrościć ładnie też miałem wtedy kupować ale na innych walorach kasa była i nie zdecydowałem się na wymianę w portfelu żałuję zobaczę jak jutro będzie jak coś to szybko wyjdę dzięki
A serio to z grubasza postawiłem na columbusa i grodno na ostatnich korektach. Mam też trakcję- to czysto spekulacyjnie, uważam że to słaba spolka ale da zarobic.
też mam Columbusa, niestety ze stratą (średnio 63zł), ale mam nadzieję, że będzie dobrze. w ciągu dwóch tygodni zrobiłem ładne kółko na CSY, - dzisiaj ogromny spadek ale na fixie ktoś złapał 100tys akcji. długoterminowo też mam Duality - społka już zarabia, grodno, trakcja - sądzisz, że przy obecnych wartościach można jeszcze wchodzić, czy raczej czekać na spadki ?
Grodno mam longterm brane ponizej 10 zl. Fotowoltaika odbila i odrobila juz dosc duzą część ostatnich strat. Jak to się teraz potoczy, zależy chyba od korekty na szerokim. O columbusa bądź spokojny. Może zejdą jeszcze ale w długim terminie zarobisz. Trakcja to czysta spekulacja póki co. Spółka słaba i zdolowana. Wsparcie jest na 1.7 a opór najblizszy 1.95. Jak lunie na szerokim to może zjadą do 1.5. Generalnie nie widać triggera do spadków na rynku ale wykresy indeksów nie lubią pionowych ścian :). Jak będzie czas pokaże. Pozdro.
Wers widziales raport Ciechu ? To jutro powinno być znowu kilka % w górę cena sody moze wynieść spółkę powyzej 40 PLN cos czuje. Zostawiam kasę na spółce jak narazie 42,2 mln zysku netto za III kw
a może jutro sprzedaż faktów Panie Kolego? :). Może być różnie. Opór na 34 jest potężny. Mam po 26.5 i myślę właśnie czy by nie wywalić. To jest jednak straszny muł. Columbus pięknie spada i tam bym dokupił jakiś pakiet w okolicach 50zł. Zobaczę jeszcze. Moje allegro jutro chyba mnie na stoplossie wywali.... cóż życie :). wziąłem asekuracyjnie małego shorta na spx i zobaczymy. przecież jakaś korekta musi w końcu nadejść.
Raczej zagrałbym pod zwrot kapitału na rynki value i stąd mysle, ze paliwowki i przemysl będą dalej odbijaly po II lub III kw 2021 jako powrót do pełnych mocy, tak obstawiam. Allegro coz narazie nie biorę, chociaż może na okres przedświąteczny cos wrzucę. Moze byc i realizacja, nie twierdzę, ale sporo spadło a aktualnie cena sody powróciła do wartości sprzed pandemii. Jutro zobacze co będzie jestem na plus. A trakcja tez moze jeszcze wzrosnąć na tej fali
Mam coś takiego na oku jak Sanwil jest dołeczek a firma robi jednorazowe kombinezony z włókniny. W październiku br.roku podpisali duży kontrakt z wojskiem plus komuś może zależeć na poszerzeniu asortymentu.
On zawsze tak ma, ze po czasie daje info. Ciech jednak sprzedałem, miałeś rację realizacja... ale nie odpuszczam waloru, niech się trochę wyszyścićka i znowu wejdę. Gaz zamknięty w nocy, po 15:00 chce znowu otworzyć na kolejne kółko, allegro kupiłem jednak po sprzedaży Ciechu przy 68,70 poczekam , miesiąc do choinki
Ps. Dopiero będą jaja, jak tego Ciecha wyciągną do końca sesji..... :).
Łeb mi urwiesz :).
Sluchaj, a tak serio, to Ty masz Reznor generalnie racje co do tej spolki, jak widać zawsze miałeś, bo na niego już mnie zimą namawiales. Ale widzisz wszyscy Ci co kupili na ostatnich dołkach po 24-27 chcieli się scashowac i tyle. Sam się już wczoraj pod oporem ustawiłem żeby być pierwszy. Spolka dobra, co potwierdzil raport i na razie tyle. Niestety poraz kolejny na bananowej sprawdza się regula, kupuj od przerażonych niewiadomą byle tanio, a sprzedawaj spółkę która zarabia. Niestety, ale to nie Ameryka. Wziąłem z tego 7zl i bez wzgledu na raporty spadam póki co. To co ja myślę i jak to powinno wyglądać się nie liczy, liczy się to co akurat zrobi spekula. A o inwestowaniu na GPW juz dawno zapomnialem. Dla mnie Ciech jest atrakcyjny po 29.50 i ani grosza wiecej. Ale to są moje wymysły i nieraz się pomyle.
Tak widziałem, ale tak jak mowie wrócę na niego zapewne głównie pod kątem cen sody i uruchomieniu nowej warzelni sody w Niemczech będą nowe moce. Nie zakadalem, że padnie tak łatwo 30,xx i dobije do 25,xx. Dobrze jest kogoś czasami posłuchać kto ma inne zdanie, nie zawsze, ale wolę taką wymianę poglądów, konstruktywną. Gaz kupiony na promocji, oby niżej się nie wyłamał
Reznor, jesli mogę jeszcze cos dodać, to uważam że za bardzo się fiksujesz na fundamentach. Owszem są ważne, ale często spółki które mają c/wk poniżej 1, są latami niedowartosciowane ale dojone przez spekule i wywalane przy pierwszej okazji, jak dzisiaj ciech. Ja umiem czytać raport, i na zdrowy rozum to powinno iść na 40zl bez niczego. Tylko co z tego? Czy fundamenty allegro tak się bardzo zmienily od dwóch dni? No właśnie..... To jest polska i w tym grajdole, niewiele jest spółek typu TEN, zeby zarabialy, rozwijaly się a akcjonariusze to doceniali. I szanowali papier. I tyle. A osobiście jeszcze Ci powiem, że ciechu nie znoszę. Tego sebastianka karzelka w tym helikopterze i jego świętej pamięci tatusia- zwyklego ubeka, ktory się dorobil na nielegalnej prywatyzacji.
Wers, możliwe... nie zawsze, ale jak juz wchodzę na longa to misze mieć fundamenty inaczej tylko spekulacyjnie, co też często robie. Tak jaram się fundamentami również tu masz racje... one głównie zapewniły mi wysoką stopę zwrotu w długim terminie
Spoko Reznor. Rozumiem i szanuje. Każdy ma tam jakaś strategię na poszczególnych walorach. Nie chcialem Cię krytykować w zaden sposób Ważne że do przodu.
Ps. Siedzę w s na spx do 3450. Uważam że jest na to szansa. Nie wiem jakie masz plany na allegro, ale jeśli ziscilby się mój scenariusz, że jutro będą spadki na wig20 do 1750, a allegro będzie nadal żarło to planuję to wywalić w okolicy 75zl. Będzie to 9zl na akcji. Mnie wystarczy w zupełności. Zobaczymy jak to będą rozgrywać chlopaki. Zdrowko.
Myślałem bardziej 78-80, zrobil sporą przecene w ciągu kilku sesji, a seson świąteczny powoli będzie się rozkręcał, aktualnie spodziewam się dużego zainteresowania zakupami online. Ludzie są zmęczeni i napewno będą kupować duze ilości, żeby sobie jakoś wynagrodzić ten czas posuchy. Traktuje to jako korektę, ogólnie mam taką opinie, ze zrobi RGR blisko ceny debiutu ok 50-55
Ok, i widzisz ja komplatnie nie patrzę na fundamenty teraz.
1. Wszedlem, bo odpowiadal mi wolumen.
2. Spolka przeceniona o 30proc, wiadomo bylo że musi nastąpić odbicie, i to powyzej miejsca debiutu.
3. Uwazam, że allegro rośnie słabością banków. I po skonczonej korekcie na bankach, kapitał odplynie z allegro.
4. Korekta na bankach nie będzie sroga, bo to i tak najmocniej zdolowany sektor.
Dodatkowo korekta na bankach jest pochodną tego co sie dzieje na szerokim.
5. Nie ma tam zadnych zlych newsów, poza tym że kasuja zyski Panowie.
6. Allegro, bez wzgledu na sprzedaż świąteczną jest i tak mega drogą spółka. Za drogą -tak uwazam.
7. Nadal nie zniknęły obawy związane z amazonem.
8. Prawdopodobnie masz rację i dojedzie do 80zl, ale ja mam tam caly wolumen z pko plus zysk z tamtej transakcji. I muszę z tego bezpiecznie wyjść.
Trzymaj się Reznor, powodzenia jutro. Lubie z Tobą pogadać ale idę spać. Przespie się do 24tej i będę dalej pilnował shorta. Czesc. Do jutra.
O prosze, i zaraz bedzie po moim shorcie. Kur.. jak ja kocham te robotę.... :(.
Juz się wyspałem jak widzisz. No nic. Trzeba walczyc.
Co do prezesa, strasznie trudne zadanie mi postawiles. Ja nie umiem odzielic jego osoby od spolki. Nie wydaje mi się zasadne siedzieć na forum bankiera, kiedy w firmie są same fu.ckupy. Ocenilem zachowanie rosinskiego w dlugmi wpisie po raporcie na wiosne. Nie tylko spółkę ale jego osobiscie. Nazwalem go wtedy chłopta.siem i zdania nie zmieniam. Nie za to, że pszczolka się nie sprzedala, ale za komunikaty i manipulacje akcjonariuszami. Skreslilem wtedy var i widzialem że wyjdę na pierwszej większej podbitce. Tak się też stało w te wakacje. Nie wiem, czy on pracuje nad PRem, czy tuszuje aktualnie ku.py które robi (?)
Powiem Ci nawet, że nie wchodziłem nawet w ten wątek żeby czytać jak się tam poci. Nie sądzę z resztą by był to On sam osobiście. Zdanie o spółce i panu prezesie, zmienię jak wyprodukuje lub sprzeda grę, z ktorej bedzie mógł utrzymać spółkę. A nie bedzie wpisywał w raport finansowy "przychody" ze wzrostu kursu spółki Ovid.... Także widzisz przyjacielu, jestem szczery do bólu.
Tu się zgadzam w 100% tez chciałbym, aby wydali grę, ktora ustabilizują spółkę i pozwoli na kolejne projekty i tu wyczuwam pierwszy zalążek takiego hitu Path of Caldyra. GU tez powinien wypalic, ale hitem raczej nie będzie byc może longsellerem. Też nie wykluczam tego, aby spolka była inkubatorem dla innych, ale umówimy się to PLW to im daleko i raczej kilka lat zajmie lub dziesiat osiągnięcie takiego poziomu, jeśli spolka dotrwa. W najgorszym wypadku przewiduje przejęcie VAR przez inny, wiekszy bardziej dochodowy podmiot. Natomiast samo zejście spolki/prezesa na forum jest dla mnie posypaniem głowy popiołem. Co do S
- ki na indeksach to raczej w styczniu wejdę, przeważnie koniec stycznia/luty to korekty. Teraz nie mam pewności... aktualne prognozy Goldman Sachs na koniec roku to ok 3700 pkt na sp500 i to wydaje mi się realne
Goldman dawał 4000 przed pandemia. Zobaczymy. Tam już ledwo zipiä. Wchodziłem po 3620. Najwyzej mnie wywali. Trudno, nie zawsze mam rację.
Ale zobacz jaka cisza jak Trump nie nadaje:). No rewelacja.
Co do var to popelnilem szkolny błąd zaangażowania emocjonalnego w spółkę. Spodobała mi się ta gra zwyczajnie. To duzy blad. No nic....
Ja im naprawdę dobrze zycze. Zwłaszcza ze mam tu jeszcze 20k :). Ale na drugi PLW się raczej nie zapowiada.
Nie biorę juz w tym sezonie żadnej małej spółki do akumulacji.
Mam nadzieje, że ta trakcja ruszy i się najdalej na wiosnę tego pozbęde. Być może zatrzymam clc na wakacje, zobaczymy. Fajnie że wpadło to allegro teraz, bo nie liczyłem na dużą spekulacje do koca tego roku.
Czekam na raport pcc exoll i nic... allegro dobry setup na początek prawie 5%, a co przy dużym wolumenie dobre i to, jutro zakładam ciag dalszy odbicia i 20.11 raport i czat jednej z moich ulubionych spółek ultimate games :))))) czysta przyjemność poczytać raport
Dzis na byc? Nie sledze tego...
Ult nie mialem nigdy. W sumie to na longterm mialem tylko 11 i var. Nigdy nie siedziałem tez na cdr nawet przez chwile.
O CLC się nie martwię dziisja nawet dobrałem przy ponad - 5% i wróciło zaj...... na koniec. Juz jest pcc exoll spoko ok 52% zysku więcej, ciekawe czy będzie jak na Ciech, chociaż exoll tak nie wzrósł przed wynikami, ale to bananowa jak napisałeś shit happens
Nie śledzę juz fundamentalnie tego, nie wiem co jest "w cenach". Poza tym że raz ci źle technicznie "doradzilem". Nie wygląda to jakby bylo przegrzane. Czas pokaże.... Dobra Reznor, postawiłem alarmy na poziomach i serio juz odpadam. Cała noc tego pilnowalem. Starczy. Dobrej nocy.
Siedzisz nad raportami jeszcze czy śpisz? Tak sobie myślę o tym Ciechu....Reakcja ze sprzedażą faktow, jest zdecydowanie przesadzona. Na wykresie pojawiło się objęci
Allegro dobija do Twojej ceny zostajesz? Tak jak pisałem mysle o 78-80 zobacze czy wystarczy sił. Dokupinie wczoraj CLC to byl dobry ruch, a pcc oczywiście realizacja, jak na Ciechu, ale tam nie sprzedaje
sprzedałem ponad połowę allego ze średnią 74 +. To prawie 15 procent w 24h. Starczy mi. Za duża pozycja to była, za duże ryzyko. To i tak się bardzo ładnie złożyło z tym przejściem z PKO. Resztę sprzedam jak się korekta na bankach zacznie. Liczę na pekao s.a. w okolicach 50zł. No ale to w przyszłym tygodniu. chciałbym z tego wyciągnąć 10zł na akcji. zobaczymy. ciech niech się trochę schłodzi choć ja i tak na razie nie planuję. pcc- rzeczywiście widzisz spekuła rządzi. uważam dzis po 14.30 zawita na gpw mocna czerwień. no zobaczymy.
Hej dla mnie spółka najlepsze ma juz za sobą, mogą być korekty, ale obstawiam jednak powrót do realnej wyceny, osobiście nie tykam juz, ale mogę się mylić, Wers lepiej oceni sytuacje na wykresie, jalatrze na fundament, a tutaj nie przewiduję utrzymania takiej dynamika w kolejnych kwartałach, tym bardziej, że chińskie fabryki wróciły do pełnych mocy i zalewają rynek
W marcu, jakiś koleś też mi zadał tu to pytanie. Kurs był wtedy po 47 zł. Odpowiedziałem mu tak: "hype na tę spółkę będzie tak duży, jak długo będzie kręcony w mediach temat wirusa. jak kurz opadnie, to się zaczną liczyć fundamenty". Jak widzisz nie pomyliłem się. Nie sądziłem jednak że temat pandemii będzie tak długo "rozgrywany" na rynkach. Co do fundamentów spółka się broni, choć tania nie jest. Pierwsze duże wsparcie 400-410.
Ok ja jeszcze zostaje, dobra odpoczywaj, dziisja z kolei zamykam gaz na weekend 40% jest i tak wiec nie narzekam. W tym tygodniu prawie 125% łącznie na 3 sesjach pozdro
Reznor co powiesz o Forku? Mogą testowac 7.30? Kusi mnie na longa wejsc duzym kapitałem, ale...no wlasnie. Sporo wiesz o spolce, pisales ze ja juz dlugo masz.
Spółka bardzo perspektywiczna, ten rok jak i kolejne zapowiadają coraz większe przychodzi, spolka sama widzi, że musi wejsc w bardziej rozbudowane gry, zeby mieć coraz większe zyski. Jesli ktoś chce wejsc na NS to tylko przez FORka dlatego, ze maja układy w Nintendo, co z resztą widac. Plan na przykrzy rok jest pokonać samo Nintendo i wskoczyć na nr 2 w top globalseller. Aktualnie jest nr 3. Patrzac na dynamikę sprzedaży tej konsoli to juz pokonała ps4 i Xbox ilością. Dosatkowow bodajrze od czerwca tego roku FOR otrzymal certyfikacje na konsole PS. Wystarczy spojrzeć raporty i tyle. Spolka niedowartościowana, byc może dlatego, że jeszcze niezbyt popularna. Maja dobrą dywersyfikację przychodów, koleje duze IP w drodze - podobno największe w historii spolki. Kurs aktualnie gnojony. Dobieralm ostatnio sporo, ale narazie się wstrzymuje z kupnem z uwagi na dużą juz wagę w moim portfelu. Na longa na pewno się nje zawiedziesz. Podoba mi się podejście prezesa Dębiskiego - wchodzi w tytuły niekoniecznie popularne, ale dochodowe, spolka ma zarabiać i to robi. Teraz uwaga remake, które robią/bede publikować w przyszłym roku juz zarobily, czemu - bo juz sa licencje za nie opłacone, które zapewniają budżet na każdą grę z osobna. Czemu teraz leci... cóż moze brak dużego tytułu, który by przekonał popyt do ataku. Ja wiem jedno to będzie moja najlepsza inwestycja za 2-3 lata dla mnie. Od pewnego czasu mam też megapixel w portfelu, ale czekam na IPO, które ma nastąpić w 1Q21 zobaczymy. To jest moje spojrzenie pokrótce o spółce, ale musisz sam byc pewny spolka nie należy do tych szybkich i niestety rozwój wymaga czasu. Jestem od 4 lat czy nawet ponad i nie żałuję, od przyszłego roku możliwa również dywidenda. Pozdro i dużych zysków
Dzięki Reznor za rzeczowa odpowiedz odnosnie forka. W ramach rewanzu, o ile jeszcze trzymasz BPC to niech Cie reka boska broni zeby teraz sprzedac. Z pewnych zrodel wiem, ze podjazd pod 200 zl jest szykowany. Art/ pisze tez jako Cristiano czasem, bo przeczytalem ostatnio biografie CR7 :)
Tak, wiem, ze dogrywaja kolejne gieldy krypto. Zobacz sobie komunikat na cyberatonie 62/2020. Cybek jest wykonawca dla bpc farmy foto 2 mw. Dostali warunki przylaczenia. Info w espi nie dali jeszcze na bpc, ale to jest ich temat. Jak sie pojawi to powinno szarpnac ostro. Ponoc cos jest na zeczy jeszcze z boruta, skopowski ma tam pakiet za posrednictwem Midorany i za mccoin ma je wymienic.