Panowie nie rozumiem, spółka z perspektywami w niskiej cenie, Ja tą spółkę traktuję jako perełkę i liczę tu na duże zyski a tu kurs ciągle spada. Wyniki dobre więc kurs powinien iść w górę a to spada, o co chodzi ???
jak zapewne zauważyłeś lewe okienko i ilości papieru kupowane po coraz niższych cenach,świadczą o tym ze juz w ubiegłym tygodniu zmienił się akcjonariat. wszyscy ,,wisielcy'' narobili w spodnie i oddają pkc . jest tutaj jednak sporo inwestorów którzy mają za sobą wiele takich kuriozalnych sytuacji. jak wszyscy wiedzą raport jest dobry. może nie jest to przyczynek do miliardowych obrotów ale w perspektywie czwartego kwartału to bardzo dobra promesa. niestety ,na potencjalny dochód na papierach tej spółki trzeba będzie poczekać jeszcze tydzień a to za sprawą JRH którego to większość uważa za wyrocznię . Ja mam inne zdanie bo jest to firma zarabiająca na spekulacji więc nikomu z takim toważystwem nie jest po drodze. akcje nabyte przez J zgodnie z ustaleniem wcześniejszym miały być zbyte przed raportem i tutaj spółka podjęła złą decyzję. Większość inwestorów widząc ciągła zwałę ,dała nogę a numer januarego pozostawił niesmak. dwa tygodnie wstecz obserwowałem próbę [oczywiście spekulacyjną] windowania kursu co trzykrotnie zakończyło się zwałą wykonaną przez JRH . Dało to do myślenia kółkowiczom iprzy następnej okazji opuścili pokład ze strata. Czekać,takie jest moje zdanie a przynajmniej do momentu gdy emocje związane z dealem z JRH opadną. może tydzień a może dwa ale i tak wszystko wróci do normy czyli minimum 0,45. nie jest to moja prośba do najwyższego lecz zdrowa i trzeźwa kalkulacja oparta na moich obserwacjach. pozdrawiam wytrwałych.
Dnia 2020-11-16 o godz. 11:01 ~marmar5619 napisał(a): > jak zapewne zauważyłeś lewe okienko i ilości papieru kupowane po coraz niższych cenach,świadczą o tym ze juz w ubiegłym tygodniu zmienił się akcjonariat. wszyscy ,,wisielcy'' narobili w spodnie i oddają pkc .
Po czym to stweirdzasz? Ja tez wisze ale nie chce oddawac z kilkudziesięcioprocentową stratą i na pewno nei tylko ja
No ja na pewno coś dokupię jak będę miał kasę przed wzrostami. Czasem sie zastanawiam czy nie za bardzo ryzykowny się zrobił exc ale chocby po to zeby szybciej z haka zejsc. Na dzisiaj cały budżet giełdowy wykorzystany :D
ja również posiadam papiery tej spółki i to spory pakiet a moja średnia daleko odbiega od obecnego kursu. wiem natomiast jakie wrażenie wywiera na akcjonariacie wiadomość że niedawno pojawiający się sponsor strategiczny[za takiego uważano JRH] nagle ucieka zbywając akcje spółki. tok myślenia większości jest jeden,będzie SPADEK KURSU. Nic bardziej nie wpływa na psychikę ludzi chcących zarabiać jak prognoza straty a za taki czynnik uznano sprzedaz akcji przez JRH. Spotkałem się osobiście z kilkoma akcjonariuszami tej spółki i po dogłębnej analizie doszlismy do wniosku j.w. oczywiście przesledziliśmy wszystkie dostepne informacje oraz zasięgnęliśmy opinii analityka giełdy. taka kolej rzeczy była oczywisty ponieważ ,owczy pęd'' towarzyszy człowiekowi od zarania dziejów. dodam że jest to analiza 9-ciu osób mających pojęcie o inwestowaniu na giełdzie . niema tutaj żadnych dowodów na potwierdzenie lub zaprzeczenie naszej teorii. zp.