Centurion Finanse to kolejni piiiiii. Polecam przypomniec sobie co zrobili na spolce MINOX SA(teraz zawieszone notowania, sprawa w prokuraturze) tez najpierw poinformowali o przekroczeniu 5% ogłosili walne o skupie akcji piszac w uzasadnieniu ze spolka niedowartosciowana, pozniej info o przekroczeniu 10%, bylo mielenie akcji, BEZCZELNA NAGONKA na forach a tuz przed WZA info o zejsciu z 10% do 0 % i WZA sie nie odbylo. Jak sie to skończyło polecam watek MINOX na bankierze. UWAGA NA OSZUSTOW!! Taka jest moja opinia o tej sytuacji. Uwazam, ze tego typu piiiii "dostaja" akcje i maja za zadanie je uplynnic w rynek PO KAŻDEJ CENIE robiac sztuczne obroty.
Zarząd Minox S.A. („Spółka”) niniejszym informuje, że do Spółki wpłynęło oświadczenie pana Dominika Staronia o rezygnacji z pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Spółki.
Podstawa prawna: §3 ust. 1 pkt. 7 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu „Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”.
to bardzo ciekawy pomysł na biznes, serio. Kupujesz bankruta , pompujesz, upłynniasz papier = czysta wyprana kasa. KNF nie jest nic w stanie zrobić wszystko legalne + Państwo z tektury
Brak odpowiedzialności wszystko zgodnie z prawem spółek handlowych/akcyjnych
Niestety powyższe to czysta manipulacja i kolejne oszczerstwa wobec spółki i jej kadry zarządzającej. Jestem akcjonariuszem Centuriona praktycznie od samego początku pamiętając jeszcze moment przejęcia Stergames i wolny, ale regularny rozwój. Sprawę Minoxa oczywiście również śledziłem i z mojej perspektywy zarówno decyzja o wejściu w inwestycję, jak i wyjściu z niej wygląda w pełni racjonalnie. Warto zwrócić uwagę, że na moment wejścia Minox był spółką bardzo płynną, a sektor budowlany świetnie się rozwijał. Można więc było założyć, że Minox będzie beneficjentem hossy w budowlance. Jednak jakiś czas po wejściu Centuriona okazało się, że w samej spółce jest poważny problem wewnętrzny z kwestią publikowanych komunikatów, a sama GPW podważyła podawane przez spółkę informację i oczekiwała wyjaśnień. Wygląda więc, że decyzje spółki były zasadne i trudno to obiektywnie postrzegać inaczej.
Cytując Parkiet: „ Z obrotu wykluczone zostaną też akcje spółek: Rechain, Minox, Mega Sonic, Matrx Pharmaceuticals, Macro Games, Luxima, Langloo.com, GLG Pharma, Geotrekk, Finhouse, Concept Liberty Group, Centuria Group, Angel Business Capital oraz Alejasamochodowa.pl. W przypadku każdej z nich mamy do czynienia z podobnym scenariuszem: długa lista naruszeń przepisów giełdowych oraz liczne i bezskuteczne próby zdyscyplinowania poszczególnych spółek przez GPW”. Czyli po prostu zarządu tych spółek nie wywiązywały się m.in. z obowiązków informacyjnych.