• Świetne wyniki Autor: ~mjesn1 [37.7.206.*]
    doskonale, co najmniej zgodnie z planem i to w roku COVID-19. zysk ponad 200% up
    a moby i inne marudy od tłumaczenia spadków - wypad ze spółki, jak wam się nie podobają pozytywne notowania.
    mam nadzieje ze ostatnio to od was gamonie kupiłem.

• Re: Świetne wyniki Autor: ~ToMike [5.60.126.*]
    TO NIE SĄ WYNIKI ZGODNE Z PLANEM !!!! Są po prostu ŚWIETNE!!!. Sam liczyłem na około 25 mln zysku w 3Q - jest 50,8 mln. Nawet anale którzy liczyli na troche wiecej ode mnie nie docenili spółki. 112 mln po III Q!!!!. Ja liczyłem na 115-120 mln ....ale za cały rok ;). Trochę dokupiłem na ostatnich spadkach...ale widzę że mogłem więcej ;(. Co prawda na bankach niezły zarobek wskoczył ale kto wie czy tu nie byłoby więcej. No ale wszystkim akcjonariuszom życze takich zmartwień ;))))))))))))))). Pozdrawiam
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~spokojny [79.186.42.*]
    Oby w końcu giełda i kurs odwzorowały świetne wyniki i raport. Przyznam,że ostatnio tyle dziwnych zachowań kursu widziałem po świetnych wynikach (mówię o "swoich spółkach"), że trochę się obawiam poniedziałku
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Na zachowanie kursu wpływ ma nie tylko sytuacja w spółce ale tez otoczenie. Na dzis jest szansa na spory wzrost
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~mjesn1 [46.76.208.*]
    Wczytałem się. Faktycznie to są fenomenalne wyniki a nie świetne. Tu, przy tak małej podaży powinny być widły na otwarciu, ale popyt jeszcze się nie dowiedział o spółce i "drobimy jak gejsza".
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    taki jej urok ;)))))))))))
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~kot [185.34.77.*]
    fakt jest taki, że Newag od dawna jest niedoszacowany
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~mjesn1 [46.76.208.*]
    Ooooo, kocie, musisz być PPP pod innym nickiem :)
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Nie wiem kim jest Pan @kot, ale nie jest mną. Ale dobrze mówi.

Sami zobaczcie. Od lat powtarzam, że wycena Newagu jest niedoszacowana, co skutkowało morzem hejtu pod moim adresem, wyśmiewaniem, dlaczego apelowałem do pracowników Newagu, by nie sprzedawali po 16 czy 19 zł. (moby_dick). Dlaczego ??????
    Naprawdę warto było sprzedać za 19 zł???
    Inni karmili Was niestworzonymi historiami na temat tego, iloma pseudonimami się posługuję :-D a nawet sugerowali moją chorobę psychiczną. Ciekawe... Wystarczyło, że ktokolwiek pisał o dziwnych ruchach akcji, by potem następowały pakietowe transakcje albo o zaniżonym kursie - był rzekomo mną albo równie nawiedzonym miłośnikiem spiskowych teorii dziejów. A wszyscy na własne oczy widzieliśmy, że dokładnie tak było przez lata. Na bok inwektywy. To tak na zimno:
    - Firma ma najlepsze przychody i zyski od czasu powstania,
    - Produkty, technologie, kulturę biznesową, nowoczesne zaplecze techniczne...
    - Ma wielki pakiet zamówień i horyzonty na dużo więcej,
    - Analitycy spodziewali się niższego zysku za III kw. o ponad 20 mln!!!!
    - Ci sami profesjonalni analitycy, którzy przyznają się, że cyt.: "niedoszacowali spółki" wyceniali ją wtedy na ok 28,5 - 32 zł
    - To na ile wyceniają ją teraz? He?
    Dziennikarz Rynku Kolejowego w artykule pt. "Świetne wyniki Newagu za III kwartały" pisze cyt.: "Trzykrotny wzrost zysków grupy Newag i prawie czterokrotny dla samej spółki musi robić wrażenie". Czy skalą odzwierciedlającą to mega wrażenie ze wzrostu zysków o setki procent jest jałmużna wzrostów wyceny 5-7%?
    To ile warta jest spółka Newag? Naprawdę 2 x mniej, niż jej aktualny portfel zamówień?
    Mniej niż 5-krotna EBIDTA przy jej niedoszacowaniu???

Kłania się "analfabeta ekonomiczny", który uparł się, że nie sprzeda poniżej 20 i apelował byśmy się szanowali, jak raptem kilkanaście dni temu spadało znowu do 21. Taaaak, wtedy od Was skupiono, jak Wam puściły stop losy w okolicach 24 i 22 zł Prawda?
    Ciekawe, kto się do tego przyzna, że wtedy stracił akcje?

• Re: Świetne wyniki Autor: ~spokojny [77.65.6.*]
    Przyznaję się, że sprzedałem za 22 z haczykiem i niestety/stety odkupiłem za 26 tydzień temu. Jedyny mini plus, że kasę ze sprzedaży wtedy dobrze ulokowałem, aczkolwiek mam duże pretensje do siebie, że posłuchałem (nie stąd) głosów, o kiepskim trendzie Newagu, słabej AT itd. Trzeba jednak ufać samemu sobie i swoim pierwotnym założeniom. Teraz przyznać sie do błędu też nie wstyd. Kto z nas ich nie popełnia.
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Zobacz, jaki ładny produkt i co mówi o nim maszynista.
    Oczyma wyobraźni (tej nader optymistycznej) widzę 60 takich 3-członowych SZT-ów w Czechach i trzymam za to kciuki. Ale i tak jest super.
    https://transinfo.pl/inforail/koleje-wielkopolskie-prezentuja-spalinowe-impulsy-film/

• Re: Świetne wyniki Autor: ~Dudu [31.0.86.*]
    Trafiłeś na prawie +7%
    Jutro rekord notowań, czy znowu korekta na 26?
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~kot [185.34.77.*]
    Na takie pytania jaka będzie jutro cena, nikt Ci nie odpowie, krótkoterminowo nie jest to możliwe. Chociaż czytając te fora, wszystko jest dla komentujących możliwe :-))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~Dudu [31.0.86.*]
    Szkoda. Na sąsiednim wątku ktoś przekonywał ze dzisiaj -5% to czekałem i nic :-(((((
  • Re: Świetne wyniki Autor: ~Dudu [37.248.167.*]
    No to jednak spory dolek.
    A to ma znaczenie, czy w cenie?
    https://www.rynek-kolejowy.pl/mobile/hybrydy-z-newagu-sa-juz-na-zachodnim-pomorzu-100038.html
[x]
NEWAG 4,85% 112,40 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.