• Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~dudosław [217.172.247.*]
    Zobaczcie jak nas pięknie wydymali. Zajrzycie do Januarego. https://portfel.jrholding.pl/. Sprawdzałem codziennie, stwierdzając, że w spółce jest duży, stabilny inwestor finansowy, jak sam oświadczał, na dłużej. Tymczasem poszło już oficjalnie, że się wyprzedał, a na jego stronie, aktualizaowanej przecież na bieżąco, to ciągle jeszcze "wielki akcjonariusz". Niestety, ale schemat coraz bardziej przypomina Aquatech i Kanię. Umowy z dużymi sieciami, podpisane tak, że przynoszą tylko straty, ale za to pozwolają być dla małych akcjonariuszy świadectwem, pewnego stabilnego biznesu, na którym można się oprzeć. Potem super infa, pompka i wywalanie akcji przez zarząd. Tu wałek był dobrze przemyślany. Poszły legalne infa o pakietówkach pozasesyjnych, ale żeby podbić stawkę, na ich części ujawnił się January, stwarzając wrażenie, że to ruchy inwestycyjne. Potem wystarczyło co jakiś czas puścić niby dobre infa, żeby nie poleciał kurs i był czas na wyprzedaż. Według moich obliczeń, na tej akcji zarząd zarobił na czysto pomiędzy 25 a 35 mln w ciągu zaledwie kilku miesięcy. Tym się różnimy od Aquatechu, że nasi Władcy raczej nie muszą uckiekać na Bahamy, bo zrobili wszystko prawie legalnie. Mają teraz na kontach 30 milionów zarobionych na firmie wartej realnie jakieś 15 milionów i żeby było ciekawiej, nadal ją w pełni kontrolują. Jedyna dla nas nadzieja, to kolejny wałek, który planują z tym niby przejęciem. Pod to może być jeszcze jakaś podbitka, więc kto zdąży, to może ucieknie za jakieś 0,45. ...czego sobie i wam życzę.
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Krzysiek [46.148.165.*]
    Dumać to sobie możesz swoją ręką. Serio myślisz że info na stronie januarego jest ważniejsze od oficjalnego espi? Gdzie ty żyjesz?
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Atlan [184.170.245.*]
    Na tej spółce to raczej January został wydymany przez zarząd :) Utarli mu nosa i uciekł chłopina, wystarczy prześledzić sprzedaż akcji jak poszła :)
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Ron [79.110.205.*]
    Sądzę że strona wprowadza w błąd i nie to kolega miał na myśli.

Jednak zaczynam się przy tej wersji sam skłaniać.

Sytuacja podobna jak na Borucie, 4mass itd.

Pytanie czy spółka będzie jeszcze grana, czy sprzedali kilkanaście, kilkadziesiąt milionów akcji między 0,7 a 0,3 i teraz będą zbierać przez miesiąc, dwa, lub zdecydują się na dodruk akcji. Takich akcji już było sporo.
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~greg [89.66.193.*]
    Dokładnie w miesiąc z malutkim haczkiem, 63,5mln akcji. Mistrzostwo świata! Sam łudziłem się, że chodzi tu o jakiś super biznes, a tu po prostu chu..jnia jak na podobnych spółeczkach.
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~PP [5.173.60.*]
    To sprzedajcie akcje są chętni!!
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Opinia [188.146.2.*]
    Irytują mnie takie wpisy, gdzie płacz jest bo nie urosło.

Właściciele sprzedali pakiet swoich akcji 29 września i poinformowali o tym fakcie rynek 5 października.
    Każdy dostał informację na talerzu.

To, że wielu liczyło od razu na 5zl za tydzień to nazywa się chciwość. A chciwość zaślepia.

Porównania do 4mass są nie na miejscu. Tam zarząd walił akcjami w ulicę pod trefne info. Wysypali się do zera a teraz robią dodruk.

Tutaj informacja o zbyciu została podana do wiadomości 5 października.
    Potem każdy grał na własną odpowiedzialność.

Nie udało się zrobić 500% zysku w trzy dni to teraz będziemy płakać i wymyślać teorie spiskowe

Co do przyszłości - spółka dopiero teraz będzie grana, bo dopiero teraz mamy FF, który na to pozwala.
    Zobaczycie jakie obroty będą tu kręcone w listopadzie i grudniu.
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~akcj [86.143.190.*]
    @opinia
    pamitam, ze mowiles, ze zarobia okolo 3-4 milionow. jak sadzisz dlaczego tego nie zrobili.
    wiesz moze gdzie wykazali 2 miliony z dofinansowania ? Jeden koles sie tu pytal, rowniez mnie to interesuje.
    Pomyliłem się co do rozliczenia tych 2mln.
    Na razie jest to zawieszone w bilansie jako zmniejszenie zobowiązań krótkoterminowych.
    Rozliczą to dopiero w czerwcu 2021.
    Wystarczylo zapytać i dziś dostałem odpowiedź
    ok. dzieki za odpowiedz.
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~q1234 [37.248.210.*]
    Ale on ma racje przekrecili mln akcji a wy idziecie w zaparte jaka to dobra spolka..dobra spolka jak zarzad w karola leci... sam jestem ubrany ale pogodzilem sie z tym ze mam strate obecnie 36% zycie, poprostu nas wydymali. Jak na innych covidowkach. Jedynie na mabionie widze ze ludzie nie dali sie przerobic bo i ta spolka robila podchody aby podbic kurs "super infem"
    juz mowilem wczesniej.
    trzeba dzialac. niech winni odpowiedza za swoje czyny. NIE MA CO GODZIC SIE ZE STRATA. dlaczego ?
    napisz do spolki. o co w tych chodzilo ?
    co my akcjonariusze z tego mamy, oprocz spadku kursu ?
    Ciekawe co bys pisał gdyby dzisiaj kurs chodził po 1.50zl.
    Ze trzeba oddać solidarnie zyski?

Jak Kali ukraść to dobrze, jak Kalemu ukradli to źle
    dokladnie to samo
    Czyli co byś napisał?
    to co ci napisalem w innym watku.
    o co chodzilo w tych transakcjach ? na czym polegal ten niby deal ?
    dlaczego nie polozyli lockupu na tych akcjach ?
    dlaczego jak miala to byc transakcja na dlugi termin nie jest ?
    dlaczego jak nie puszczali informacji to nie puszczali, raptem gdy wszedl ten January zaczeli puszczac od linku ?
    nie yglada to na celowe pod zrobienie obrotu i wyjscie ?

oraz inne pytania, ale musialbym pomyslec ?
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Inwestor [37.47.46.*]
    Dudosław czy ciu#slaw
    Facet co Ty tutaj odpierd@lasz ?

Wydymać to Ciebie mogą w Tworkach. Teraz radzę grzecznie przeprosić i nie szumieć tutaj jest poważna spółka. Nie dyma tylko szuka inwestycji które dadzą zarobić i tobie o ile zdążysz zakupić akcje
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.216.33.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Wydymali małych i taka prawda.

Sprzedali Nam sporo papieru i teraz dodrukują.

Po płynach była myśl że będą duże zyski, ch jest.

Te inne umowy tez były pod dystrybucję, co Nam z tych maseczek itd, ch będzie.

Co do testów, no coś im idze, ale niewiele, zwyczajnie pod utrwalenie że działają w covidzie i będą wysoko latać. Ch będzie, niestety.

Utwierdził mnie w tym list intencyjny, zysk wyprowadzą do spółki powiązanej, i tyle będzie. A później tutaj dodrukują akcje, bo zwyczajnie każdy chce zarobić, i nikt nie chce oddać.

Przy podbitce wwarto wychodzić.
    Bardzo dobrze napisałeś, każdy chce zarobić.
    i dobrze by bylo, gdyby robil to legalnie. z poszanowaniem akcjonariuszy mniejszosciowych.
    No właśnie widziałem że tam dość mocno spadły zobowiązania ale nie miałem czzasu napisać o tym. To nie jest spółka na krótko a ja mam czas i też mam stratę jak bym sprzedał. Będę kupował ale wolałbym żeby zjechali na 20 gr bo taniej bym kupił.
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~dudosław [217.172.247.*]
    Panie inwestor. Jeśli umałbyś czytać, to byś przecztał raport i przestał pisac te swoje pierdoły. Nie mam wcale żalu, że starciłem, tylko mam żal, że zostałem perfidnie wydymany. I wcale nie liczyłem na 500 procent, a na stabilne wzrosty w średnim terminie. Przeczytaj wywiad z prezezesm i ten ostatni z Januarym - "stabilna spólka na trudne czasy "... . A Januarego nikt nie wydymał tylko był częścią planu, uwiarygadniał go. Jak kupił akcje to się nastęnego dnia po infie pokazały na stronie JR Holding. A jak sprzedał ... to do dziś tam są, i jakoś nie znikają, A to przecież oficjalna strona spółki giełdowej. Strona która oficjalnie wprowadza w błąd akcjonariuszy Exellence i JR Holding. A kto jeszcze nie wierzy w to, że nas dymają, to niech poczyta raport. Przychody wzrosły o trochę poand milion, chociaż doszły nowe, mega topowe covidowe produkty, płatna usługa rozlewania i nowy kontrakt z Portugalią. Jak to możliwe, że wzrost przychodów, w takich pięknych oklicznościach wynosi aż tyle co realna roczna inflacja? Czary mary?
    Zgadzam się z kolegą, to jest 4mass tylko w mniejszej skali. Panowie byli pazerni ale nie aż tak.

Dodrukują akcje i wyjdą na swoje X 2.

Opinia rozumiem że wierzysz w spółkę, jednak myślę że Ciebie i mnie wydymali.

Niestety połowa umów jest nic nie znacząca, a zwłaszcza ostatni list intencyjny, znaczący że kupują spółkę sami od siebie praktycznie.

dokladnie. widze to tak samo. i obawiam sie jak to powiedzial pewien koles tutaj o nicku Mark55
    jest to sprawa dla KNF i Prokuratury to znaczy Dzialanie na szkode akcjonariuszy mniejszosciowym. Po za tym widac tu rowniez manipulacje kursem.
    Panowie

Zachowujecie się tak, jak byście w Excellence wpakowali oszczędności życia.
    To jest NC, tu jest ryzyko. Duże wzrosty i duże spadki.
    I zero gwarancji na sukces, dlatego trzeba dywersyfikowac portfel.

Co będziecie pisać jak za dwa tygodnie kurs będzie na poziomie 70 gr?

Niemożliwe, a dlaczego?
    Wczoraj 4mass urósł o prawie 20%.
    Dlaczego? Bo to NC.

Dzięki zwiększeniu FF wszedł tu konkretny kapitał spekulacyjny i będzie ostro bujać.

Chcecie większej przewidywalności to unikajcie NC
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Bozia [89.151.45.*]
    Ament
    Chodzi jedynie o to żeby tak maksymalnie nie dymać ulicy umowami które nic nie znaczą za jakiś czas.

A tutaj to się stało.

Spółka idzie do bazy i tyle.

Porozmawiaj z Panem Dyr Fin, niewiele ma do powiedzenia, i niewiele się zmienia obecnie. No zrobili ludzi.

Pewnie niebawem dodruk akcji i tyle z tej spółki.
    To miej pretensje do siebie.
    Jak Zarząd sprzedał 60mln akcji to myślałeś że ci co kupili nie będą ich sprzedawać?

Weźcie trochę wyluzujcie.
    Wszystko już jest wyjaśnione. Raport za nami, sypanie JRH za nami.
    Co mieli porozliczać to rozliczyli.
    Teraz zacznie się dopiero gra.
    Czyli jak na 4mass, będzie niżej i niżej :)

Proszę cię kto to podejmie, tyle akcji i w jakim celu, jak spółka jest gaówniana ?

Bo ty myślisz że zarobisz? Właściciele już zarobili i dodrukują akcje, i zarobią więcej, polski BANAN.
    A kto udźwignął wielomilionowe obroty na przestrzeni ostatnich tygodni?

Nie rozumiem tego strachu przed dużym FF.
    Jak już przywolujesz 4mass to popatrz jakie obroty są kręcone na tej spółce. I dzisiaj byli w stanie wykręcić 8mln. Powiesz, że ludzie sprzedawali w panice. A widzisz że jednocześnie inni ludzie kupowali?

Jedyny powód dla którego kupiłem akcje Excellence to zwiększenie FF, bo wiem że teraz tu będzie bujać i to ostro.
    To 4mass teź kupiłeś jak sie FF zmienił z 10 % na 90%, inwestorze? :)
    FF jest mega ważne bo wtedy płynność akcji jest znacznie większa. Ja mam spółkę ktora ma na rachunkach więcej niz jej kapitaluzacja plus aktywa. A płynność słabiutka ale wiem, że tam będzie rakieta ale jeszcze nie wiem kiedy. Teraz jest 45 gr. A powinno byc 2.5 zl za akcję tak najmarniej.
    Dokładnie tak było.
    Wtedy też jak kurs jechał do 60 gr a przez chwilę do 45gr to była masa takich mend jak Ta, którzy wieszczyli już 10gr i śmierć.
    I co wyszło. Kurs poszybował powyżej 1.50.

Gdzie wtedy podziały się wszystkie płaczki? Zniknęły z forum.

Wielu natomiast sprzedało ze stratą a potem przecierali oczy że zdumienia że miało zdychać a odjeżdża na północ
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Ta [83.26.169.*]
    Napisz te bzdury ludziom ubranym po 4zl ze im odjechało na 1.5 widać ze szukasz ludzi głupszych od siebie ale ciężko
  • Re: Ale nas wydymali. Profeska. Autor: ~Ta [83.26.169.*]
    Laurenpies tez se kup tam 91%ff ogromne obroty są
    Nie wnosisz nic do dyskusji oprócz marudzenia i użalania się.
    Idź na Harper albo na Apis.
    Kto cie uprawnia do pisania o spółce ktorej akcji nie masz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.169.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    I to pisze gość, który pisał innym, e będą ładować do gęby po 48gr.

Zapytaj Rona i Dudoslawa po ile planowali sprzedać te akcje.
    A Ty jak kupiłeś 50gr plus to po ile planowałeś sprzedawać?

Matka Teresa się odezwała.
    Chyba że kupujesz po to, żeby sprzedawać taniej.
[x]
EXCELLENC -2,06% 0,38 2026-05-13 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.