Kolejne przychody z Bee powinny się pojawić ale mogą być niewystarczające, strata bardzo możliwa. Koszty pokażą w jakim kierunku idzie firma. Osobiście liczyłbym na informacje o zwiększeniu zasobów pod Arie kosztem Gigantów którzy moim zdaniem nie mają większych perspektyw a są tylko generatorem kosztów.
Pszczoła ma być wydana na mobile bez udziału wydawcy Nacon, ale to zapewne 2021 IV kw najszybciej, pytanie czy zlecą komuś od siebie czy zewnętrznej firmie port. Dla mnie najlepszą platformą dla GU to konsole i NS. PC niekoniecznie
Macie racje z wersjami mobilnymi. Też myślę, że byłby to dobry i opłacalny ruch. Pożyjemy zobaczymy. W każdym razie kurs jest teraz na minimach więc jest szansa na zarobek.
Myślę inaczej niż wy. Rynek mobilny jest jeszcze trudniejszy niż PC/konsole, zwłaszcza dla producentów nie mających w nim doświadczenia. To nie jest tak ze jak mamy grę ze słabą mechaniką i ubogą w fabule to możemy to pchnąć na smartfony jako mniej wymagające środowisko. Nie wiadomo jak bym mieli monetyzować te tytuły ale przy płatności klasycznej nie skupią zainteresowania (TWOM od 11Bit osiągnął niezły sukces jak na takie podejście ale było to konsekwencją sukcesu na PC), przy mikropłatnościach gra musi mieć świetną reklamę (spory koszt pozyskania użytkownika, Vivid mimo całkiem niezłych tytułów i sporego doświadczenia ma z tym problem, mamy TEN jako niedościgniony wzór) oraz co najważniejsze odpowiednią strukturę gry, pisaną od początku z myślą o takiej rozgrywce, tutaj naprawdę ciężko o dobry balans zwłaszcza dla "klasycznych" gier.
Izdek, sensownych gier na komórkę dla małych dzieci niestety brak. Znam to z doświadczenia. Wedlug mnie pszczola to świetne kiedy czekasz np. w długiej kolejce albo dziwnym trafem podroz sie przeciaga. Oczywiście bez promocji niż nie sprzedasz