• zmiana trendu Autor: inwestujemypl [37.47.96.*]
    ZAPEWNE WIEKSZOŚC WIE ŻE KURS W FALI C BEZ ZMIANY TRENDU NIE MOZE ZACHODZIĆ NA FALE
    A
    DOSKONALE WYLAPUJE TO OSCYLATOR KTÓRY JESLI TYLKO KURS WEJDZIE W OBSZAR FALI A ZACZYNA SWIECIC NA NIEBIESKO TREND ROSNACY oSCYLATOR TEN SWIECI NA NIEBIESKO AŻ DO NASTEPNEJ KOREKTY CZYLI W ZASIEGU KOREKCYJNEJ FALI A .
    ZACZYNA SWIECIC NA BRAZOWA DOPIERO JAK KURS OPADA PONIZEJ KOREKCYJNEJ FALI A.CO OZNACZA ŻE ZACZEŁA SIĘ C OSCYLATOR TEN POZWALA NAM OKRESLIĆ KONIEC FALI A DZIEKI CZEMU MOZEMY OBLICZYĆ ZNIESIENIE FALI C link
  • Re: zmiana trendu Autor: ~KR [195.210.60.*]
    Inwestujemy jak rozumiem zmiana trędu na spadkowy teraz tak ? hahaha ;) ;) żebym zdążył kupić przed wynikami bo na Ronsonie kiepsko z wynikami ....
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Novy [89.64.79.*]
    tak ale na ronsonie, ciekawe czy sie zatrzyma na 80gr?
  • Re: zmiana trendu Autor: ~KR [195.210.60.*]
    Mi osobiście wydaje się ze na 1,26 ale nie znam się na AF inwestujemy twierdzi ze w okolicach 98-99 gr
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Mk [46.215.176.*]
    To teraz 5.66 czy o co chodzi na tym wykresie?
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Inwestujemypl [37.47.96.*]
    Chodzi o to że oscylator zaświecił na niebiesko a to oznacza koniec korekty i początek następnej fali wzrostowej .
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Mk [46.215.176.*]
    Dzięki za wyjaśnienie.
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Inwestujemypl [37.47.96.*]
    Jednak chyba pytałeś o oscylator z cenami To przeszłość pokazuje O to cena i szczyt poprzedniej fali .
    1 to cena konieca fali A i na podstawie tych punktów system wyznacza zniesienie faliC 1,68 czyli 4,5 .
  • Re: zmiana trendu Autor: ~as [91.90.115.*]
    Zaczyna to wyglądać naprawdę dobrze, coś czuję że do końca roku możemy być na ciekawych poziomach . Transek wyszedł chyba w najgorszym momencie
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Czemu najgorszym? Dla mnie najlepszym , zyskowym. Uznalem ze dla mnie jest zbyt duze ryzyko siedzenie na tak malo plynnym papierku w tej branzy z takim zarzadem. Chcialem wyjsc po 6,66, ale uznalem ze dobrym rozwiazaniem bedzie eliminacja tak duzego ryzyka nawet kosztem perspektywy zarobienia na Marvipolu kilkuset tysiecy zlotych.
    As mna sie nie przejmuj ja sobie dobrze radze z moimi finansami.
    Teraz macie juz innego przewodnika pracy, ktory widze godnie mnie zastepuje. :)

Jeszcze jedno, nie miale 100 akcji tylko troche wiecej, przy panice i spadku kurs na tak malo plynnym papierze leci tak ze nie zdarzysz sprzedac swoich akcji. Wiec lepiej sprzedac akcje nawet ciut nizej jezeli sa chetni.
    Wole sprzedawc na gorkach ale tutaj jest gorzej z plynnoscia niz kiedys na bahu. To byl chyba glowny powod wycofania sie z Marvipola w dodatku dorwal mnie Covid, przechodzilem to ciezko, nie wiedzialem co ze mna bedzie. W takiej chwili nie myslisz o akcjach tylko o rodzinie.
  • Re: zmiana trendu Autor: inwestujemypl [37.47.96.*]
    Myslę transek że powyzej 9 zl bedzie juz bardzo duża plynnośc .Więc zawsze możesz odkupić powyzej tej ceny ,a tak na serio
    to mysle ze nie przejdzie 9 zl tylko nastapi jeszce jedna potęzna korekta przed wybiciem tej ceny chyba że sprawdzą sie przewidywania BOSia
    Ciekawe czy BOS rzeczywiscie jaja sobie robi podająć c/z 1,5 przy cenie 4,8 po wynikach za 2020 rok
    Podwyższył te prognoze dopiero trzy miesiace temu po podaniu wyników sprzedanych mieszkań z terminem oddania do końca 2020roku co daje 360 mln napewno do tej kwoty dojda jeszce mieszania sprzedane w 3 q same sprzedane w3q TOPIEL 18 to dodatkowe 20 mln .Sadze że z mieszkaniówki mieliby
    nawet 120 mln zysku butto ze sprzedazy co dawałoby 90 mln zysku netto niewiadoma to magazyny w 3q 2019 zaksiegowali prawie 30 mln zysku z magazynów a magazyny to 50 mln zysku w całym 2019 roku chociaz sprzedali je dopiero w 1q i 3q 2020 roku . Ile zaksiegują teraz do konca roku z magazynów nie wiadomo narazie w pierwszej połowie zaksiegowali 13 mln .
    Nie dziekuje juz nie wroce na Mieszkaniowke, nawet jezeli jest polaczona z magazynami.
    Zagladam z sentymentu nic mnie nie przekona do powrotu na ta spolke.
    Inwestujem zawsze robiles wykresy tyg czy cos sie zmienilo? Wiem troche ironizuje ale trzeba byc uczciwym.
    Dobra juz nic nie pisze bo to nie moja spolka. Jeszcze raz zycze wszystkim sukcesow i zdrowia.
    widze że lotos obronił wsparcie. może uda ci się zarobić troche grosza
    Lotos odpada czekam na PKN. Ale trafiles wiekszosc kasy na Blue chipy Banki, Jsw, Orlen, moze mniejsza kase na WIG med.
    transek to życzę zdrowia przede wszystkim i powodzenia. Każdy robi z pieniędzmi to co uważa za stosowne. życzę ci dużych zysków i myślę że spotkamy się jeszcze na tych samych akcjach
    As,jezeli zjada ponizej 3 pln , tak jak kiedys pisales to owszem kupie.
    Taki zarcik , nie bierz tego do siebie. :)
    As juz mnie nie zaczepiaj nawet jak Marvipol bedzie po 10 zeta.
    Ja nigdy nie zaluje swoich decyzji, nie uwazam je za bledne, one sa tylko nie trafione. :)
    Jeszcze raz powodzenia i zdrowia
  • Re: zmiana trendu Autor: inwestujemypl [37.47.96.*]
    Transek wykres tygodniowy pokazuje nam fale wyzszeo rzedu dla mnie jako inwestującego w momencie zaswiecenia oscylatora na niebiesko jest ciagle ta sama fala wyższego rzedu .link
    całe wykresy na nizszym interwale zrobiłem dla kolegi ktory twierdził ze spadnie na 4 zł
    oczywiscie interwał tygodniowy nie zaswiecił na brazowo co oznacza że trwa trend wzostowy
    Pokazywałe Ci to na juz na JSW o która pytałeś .link
    Wiem, tez teraz sprawdzilem ze na tyg jest ok, dzieki.
  • Re: zmiana trendu Autor: inwestujemypl [37.47.101.*]
    Wydaje się że kolegów sprzedających zgubiła korekta nieregularna Pułapka 
    jak ja rozpoznac oscylator Fisher pokazuje nam wszystkie fale najwieksze wychylenie 3 mniejsze po nim to 5 reszta to korekta
    link 

link

• Re: zmiana trendu Autor: ~Novy [89.64.79.*]
    to do ilu ten wyszczał będzie?
    Całkowity zasieg jest powyzej 11 zł i musi po tym byc korekta znoszaca 61 procent niewidze dokładnie bo wykres siega 9zl i nie widać zasiegów Ile w miedzy czasie korekt mniejszych to zalezy od wyników .
    Rynek czeka nie jest swiadomy ze juz jest koniec pierwszej podfali . Podfale widzimy tylko na interwale dziennym oscylator pokazuje w najwiekszym wychyleniu trojkę Po niej mniejsze wychylenie to juz 5 i
    mamy znów pedzca korektę ABC Powinna sie zacząc podfala 3 .Oscylator już idzie w góre co oznacza że mamy juz podfale B na 5,4 i C na 5,26 lub jeszce minimalny strzał w dół i góra .Brak sprzedazy powoduje ze oscylatory milcza.link

Prawidlowe oznaczenie podfali fali 3 pokazuja pozostałe oscylatory oczywiscie w interwale godzinowym
    widać ze projekcja tej podfali fali ma max zasięg 4,3 reszta to korekta pedzaca .link 
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Novy [89.64.77.*]
    wszystko krzyczy kupuj
    https://m.pl.investing.com/equities/marvipol-development-technical
    Po korekcie pedzacej ABC mamy juz podfalę 1 w3 w 3 z kursem 5,7 oraz 2w3w3 znoszaca wzosty do 4,37 . Rynek powinein zacząc 3w3w3 Po czym poznajemy że ta nowa podfala 1 to nie koncowa 5 bo oscylator przed wybiciem 5 musiałby zejśc w okolice zera a przy korekcie pendzącej tylko zmienia kolory na podfalach ABC że to wciąż fala 3 świadczy niebieski kolor trendulink
  • Re: zmiana trendu Autor: ~jagular [88.156.141.*]
    ja tu potrojny szczyt widze nie do przebicia...
    Tak tylko widzisz inna mozliwośc odebrania wiekszej ilosci akcji odwystraszonych albo grających na spadki
    jak nie na tym potrójnym szczycie .
    Mamy ukonczona pierwsza podfalę z korektą pedzącą mamy do tej korekty ostatnia C zniesienie samej fali C to 0,618
    bo A jest w korekcie pędzącej
    5,30 max jest 5,19 ale bardzo rzadko spotykane i nie w trojkach .
    Poniewż to podfala widac jej koniec Oscylator AO zeszedł do zera , trend zaswiecił na
    czerwone osclator fischer zeszedł najnizej mamy napewno ukończone C
     link 
     Prosze nie traktowac tej projekcji jako zakresów iwestycyjnych to tylko możliwa projekcja  
    Niestety nie znam limitów bo trójka która sie rozpoczeła na żółto linia bedzie miała 3,618 czyli powyżej 9 zł 4 na złóto powinna spaśc do 7,4 a 5 powyzej 12 tam tez trójka zaznaczona na czerwono powinna miec zasięg
    wtedy korekta trójki na czerwono pewno do 7 zł i nastepna fala to juz 15 zł korekta do 12 i dalej jak ktos wytrzyma 40 zł zasiegi ogomne i to napewno po 2022 rok .
    link
    Czy takie projekcje sie sprawdzaja akuratnie poprzednio na Unimocie tak na podstawie pierszej fali projekcja
    wygladała tak z zasiegiem do 38
    Jlink
    Jak wygladałą w praktyce podobnie tylko nie wybiła piatej fala
    dlatego pisałem tu czy na forum unimotu że nie gramy w piatej fale bo może nie wybic lub jej nie być .
    link
    Ale to nam zabroni zarabiać po korekcietej skonczonej fali rysujemy projekcje nastpnej i zarabiamy dalej
    .Prosze pamiętac nie jestem graczem tylko inwestorem wiec ja tak nie gram i nie zarabiam link
    linkProsze tylko zwrócic uwagę na korekty w fali trzeciej czerwona linia po ukonczonej 2 tez na czerwono
    Korekty są tak płytkie ze nie oplaca sie ich łapać aż do projekcji 3,618 .sam tego doswiadczyłem .
    Czy kurs musi robic opory na punktach oporowych projekcji
    Nie bo może je mijać szerokim łukiem pozostawiając luki cenowe w miescach oporów .
    poniewaz inwestuje tylko w te trzy spółki ostatni przykład Arctica jak moze zachować siefala trzecia po projekcji w oparciu o kończona pierwszą fale . Oczywiscie kos napisze po fakcie wiemy. .
    Ale kazdy ztej projekcji mógł skorzystac i sprzedac bo jest na forum arctica tak samo jak projekcja Unimotu na forum unimotu
     link 
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Novy [5.173.216.*]
    Teraz czekamy na dobre wyniki i przyszłoroczną dywidendę.
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Adi1 [178.37.198.*]
    Dokładnie do przyszłego piątku jest czas , może uda się jeszcze dobrać bliżej 5
    Dnia 2020-11-20 o godz. 09:12 inwestujemypl napisał(a):
    > Tak tylko widzisz inna mozliwośc odebrania wiekszej ilosci akcji odwystraszonych albo grających na spadki
    > jak nie na tym potrójnym szczycie .
    > Mamy ukonczona pierwsza podfalę z korektą pedzącą mamy do tej korekty ostatnia C zniesienie samej fali C to 0,618
    > bo A jest w korekcie pędzącej

Tu wkradł sie znaczny bląd
    Ma byc prawie zawsze fala C równa jest fal A obojetnie w jakiej jest korekcie 0,618 TO ZNIESENIE KOREKTY W FALI 1 ,
    OCZYWISCIE WYKRES JEST POPRAWNY ALE OZNACZA że fali C zniesie 100% fali A i nie niebedzie to 0,618 jak napisałem tsłupek zniesień po prawej stronie tylko prawie zawsze dojdzie do 1 czyli do cena pełnego zniesienia fali A tu nie jest to dokladnie oznaczone ale jest to 5,1 zł.
    Niestety techniki nie przeskoczy mam nadzieje że nikt tego nie czyta i nie zainwestowal
    Jak ktos kupił to na pocieszenie ja tez dzisiaj dokupiłem i sie nie martwie ze spadnie .
    Oczywiscie punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i są tacy co sie ucieszą .
    Prosze mi nie brac tego za złe miałem ten tydzień wolne a chciałem sie podzielic troche metodami gry ktorej sam nie uprawiam .
    pozdrawiam inwestorów i graczy i leszcy i zycze sukcesów a przede wszystkim szcześcia w zyciu miłości
    Wszysko co chciałem pokazać pokazałem .

link
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Adi1 [178.37.198.*]
    Wig nieruchomości spadł to i Marvipol spadł w pon jak ten odbije to i Mvp też
  • Re: zmiana trendu Autor: ~dovado [5.173.72.*]
    Mamy 5,1 pełne zniesienie Teraz góra .
    W chwili obecnej totalny brak zainteresowania akcjami . Wydaj mi się, ze będziemy musieli poczekać do wyników na większe ruchy
    Dla zainteresowanych wyniki za 3 kw. będa 27.11
  • Re: zmiana trendu Autor: inwestujemypl [37.47.65.*]
    Niestety mamy zapowiadana korektę według opisu powyżej do 7 zł Dla zawiedzionych dokupić odbicie do 15 .
    Nie gram nie posiadam życze sukcesów Pozdrawiam Transka może kupowac obroty na jego poirtfel.
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Novy [89.64.68.*]
    Pozdrawiami i życzymy sukcesów. Mógłbyś wpaść od czasu do czasu i wrzucić wykresik.
    Inwestujemy gratuluje sporego zarobku.
    Wychodzisz z gieldy czy masz jakiś inny pomysł na inwestycje?

Dla mnie 7 zeta to już było za wysoko, jeszcze raz gratulacje za wyczucie.
  • Re: zmiana trendu Autor: inwestujemypl [5.173.40.*]
    Transek ponieważ byłeś jedynym który był od początku wcześnejniżjana Marvipolu wiedziałem że musi to byc coś związane z Tobą Przeleciałem po kolei spółki na Trans i padło na Transpolonię :)
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Transek1975 [46.204.23.*]
    Dobre. W sumie moja branża.
    Ty to umiesz jednak wyszukać niedowartościowane spółki. :)
    Pytanie kiedy zacznie rosnąć?
  • Re: zmiana trendu Autor: stachsgh [37.248.167.*]
    I jak działa się?? Oni działają na rynku
    https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
  • Re: zmiana trendu Autor: ~Oldboy [188.147.3.*]
    Transek Ty paplo masz jednak jaja ?
[x]
MARVIPOL -0,72% 8,32 2026-03-13 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać