Primetech miał 1,43 mln zł zysku netto, 1,82 mln zł zysku EBIT w III kw. 2020 r.
Primetech odnotował 1,43 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w III kw. 2020 r. wobec 3,97 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Masz rację. Główny akcjonariusz mający 84% akcji Famur ma Gotowki coraz wiecej, dlug mniejszy o ponad 300 mln rdr co przeklda sie na nadwyzke gotowki o ok 260 mln. 72 mln zysku w trudnym okresie pandemii to mega sukces
Żeby zdjąć papier z parkietu trzeba przegłosować uchwałę 90% głosów. Ja jadę w piątek na WZA i będę głosował przeciwko tej uchwale. Mam nadzieję, że wielu z Was też będzie na tym WZA i też zagłosujecie przeciwko i Famur nie zdejmie papieru z giełdy.
Chce zdejmować z giełdy proszę bardzo, ale musi zapłacić 4zł. Jeśli nie to będzie miał dziesiątki ludzi i procesy sądowe. Jego wybór ludzie nie odpuszczą takim zagrywką.
Kto mu te procesy wytoczy? Ci, którzy najpierw pozwalali mu uwalać kurs aż w końcu handel zamarł i przeszło z ciągłych na dwa fixingi? Nie żartuj. Poza tym, ile lat będzie trwał taki proces? 6 - 10 lat? Poza tym, on nie da ani grosza więcej - prędzej zrobi z tej spółki worek kosztów i ją zatopi. Famur ma na kontach kilkaset milionów złotych żywej gotówki - stać go na upadłość Primetechu.
Dnia 2020-11-12 o godz. 12:57 _adrian_ napisał(a): > Kto mu te procesy wytoczy? Ci, którzy najpierw pozwalali mu uwalać kurs aż w końcu handel zamarł i przeszło z ciągłych na dwa fixingi? Nie żartuj. Poza tym, ile lat będzie trwał taki proces? 6 - 10 lat? Poza tym, on nie da ani grosza więcej - prędzej zrobi z tej spółki worek kosztów i ją zatopi. Famur ma na kontach kilkaset milionów złotych żywej gotówki - stać go na upadłość Primetechu.
Wyskoczyłeś już z tego pociągu. To w imię czego próbujesz rozsiewać smród ? Wziąłeś kasę - kup sobie jakieś inne akcje, furę, lub worek lizaków. I patrz swojej doopy. Wątpię, żeby ci którzy tutaj jeszcze tkwią - potrzebowali Twoich pozłacanych myśli... Żegnałeś się już z tym forum niejednokrotnie. I co ? Przyspawali Cię, czy jak ? Przestań się już ośmieszać z tą " obroną kursu ". Drobni mieli zaciągać kredyty, żeby przeciwstawić się Famurowi, który cyt. " ma na kontach kilkaset milionów złotych żywej gotówki " :-))). Carewicz spółki nie zatopi, bo on by się schylił po złotówkę na chodniku. I woli sobie odgryźć rękę, niż przekichać 20 baniek. Akcji w wolnym obiegu jest jeszcze ok.19%. Mogą je mieć nie tylko tacy gołodupcy jak ja. I będą wiedzieli, jak się cwaniakowi postawić :-).
Podziwiam od zawsze Fizola na tym forum za teksty, zawsze był dowcipny i przenikliwy. Powinieneś zawodowo pisać teksty, może książki, mama przekonanie, że dobrze by się sprzedawały. Nie sprzedałem ani akcji od co najmniej 8 lat, a pewnie dłużej. Wyszedłem na tym jak wiadomo, ale już przebolałem to. Prędzej spuszczę je w kiblu niż je oddam temu Panu. I zabij mnie, nie wiem dlaczego tak robię.:)) Pozdrowionka.
qqq Narażasz mi się :-). Nie od wczoraj... Już wieele lat temu, wystawiłeś mi podobną laurkę. Prosiłem, żebyś tego nie robił, bo to uruchamia tych, dla których jestem wrzodem na doopie :-). Nie jestem próżnym bufonem. Bez fałszywej skromności muszę jednaj przyznać, że Twoje opinie, mile łechcą moje ułomne ego. Tak więc, dobry człowieku - bolszoje Bóg zapłać za Twoje dobre słowo. Może być trochę racji w tym, co napisałeś. Chociaż żem fizyczny, od dziecka nie miałem problemów z wysławianiem się w mowie i piśmie. Koledzy w pracy nie raz mi mówili: ' chopie, ty sie w tyj hucie marnujesz - załóż kabaret '. Sorry za te osobiste klimaty / na starość człowiek robi się sentymentalny / :-(. Obiecuję, że po za ciętymi komentarzami na forum, niczego nie będę pisał :-). Wolę poświęcić czas na czytanie. Np. Remigiusza Mroza. Polecam. Każdemu. Kiedy czytam o Twoim nastawieniu do akcji Kopeksu, zastanawiam się czy Ty nie jesteś moim klonem. Jest nas w takim razie dwóch ' wariatów ', którzy będą tutaj gasić światło :-). Ja Ciebie rozumiem, więc Cię nie zabiję, bo musiałbym zacząć od siebie. Jak Bozia pozwoli, to spotkamy się jeszcze kiedyś, gdzieś, na innym papierze, który pozwoli nam się odkuć. powodzenia
Dnia 2020-11-12 o godz. 17:49 _adrian_ napisał(a): > Dlaczego do tej pory ci wielcy w akcjonariacie nie dali znaku życia?
... bo mają poparkowane na słupach, i nie chcą się ujawniać ? Jesteś święcie przekonany, że dzisiaj carewicz każe sztandar PTH z GPW wyprowadzić. Pojęcia nie mam o mechanizmach, które tym rządzą. Może ktoś mądrzejszy ode mnie napisze, czy można tak hop-siup zdjąć spółkę z giełdy, bo takie jest życzenie właściciela ~81% akcji. Po co są w takim razie te wszystkie progi, wezwania i inne bajery... Wiem - nie ma się co podniecać, bo za kilka godzin wszystko będzie jasne. ps Nie spuszczasz ręki z pulsu PTH, którego akcji nie masz. To kto ma pilnować papierów, które masz. Ja ? Przypominasz faceta który się rozwiódł, ale codziennie sterczy pod blokiem byłej, bo chce wiedzieć - co u niej:-(. Oczywiście, że można się tak bawić. Można też podlewać sztuczne kwiatki. Tylko - po kiego wuja, pytam :-).