• Wyniki Autor: ~Kris [83.23.69.*]
    Primetech miał 1,43 mln zł zysku netto, 1,82 mln zł zysku EBIT w III kw. 2020 r.
    Primetech odnotował 1,43 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w III kw. 2020 r. wobec 3,97 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
  • Re: Wyniki Autor: ~HT [89.64.80.*]
    Nice :)

2,4mn zysku po trzech kwartałach. Powiedzmy 3mln będzie na koniec roku. C/Z ostrożnie biorąc 15 to daje 45mln cap.

Obecnie 15mln czyli kurs na 3zl przy ostrożnym podejściu. Jeśli C/Z 20 to wtedy na 4zł.

• Re: Wyniki Autor: ~magik [5.173.32.*]
    nie dajcie sie nabrac na tak niski wynik na plus
    jest takie okreslenie- kreatywna ksiegowosc.
  • Re: Wyniki Autor: _adrian_ [37.249.53.*]
    Kolejnego raportu już nie będzie, bo zdejmą to z parkietu.
  • Re: Wyniki Autor: ~Kris [83.23.69.*]
    Masz rację. Główny akcjonariusz mający 84% akcji Famur ma Gotowki coraz wiecej, dlug mniejszy o ponad 300 mln rdr co przeklda sie na nadwyzke gotowki o ok 260 mln. 72 mln zysku w trudnym okresie pandemii to mega sukces
  • Re: Wyniki Autor: ~Rumcajs [5.173.233.*]
    Żeby zdjąć papier z parkietu trzeba przegłosować uchwałę 90% głosów. Ja jadę w piątek na WZA i będę głosował przeciwko tej uchwale. Mam nadzieję, że wielu z Was też będzie na tym WZA i też zagłosujecie przeciwko i Famur nie zdejmie papieru z giełdy.
  • Re: Wyniki Autor: ~Mikołaj [87.207.137.*]
    Rumcajs trzymam kciuki.
  • Re: Wyniki Autor: ~HT [89.64.80.*]
    Chce zdejmować z giełdy proszę bardzo, ale musi zapłacić 4zł.
    Jeśli nie to będzie miał dziesiątki ludzi i procesy sądowe. Jego wybór ludzie nie odpuszczą takim zagrywką.
  • Re: Wyniki Autor: _adrian_ [46.215.101.*]
    Kto mu te procesy wytoczy? Ci, którzy najpierw pozwalali mu uwalać kurs aż w końcu handel zamarł i przeszło z ciągłych na dwa fixingi? Nie żartuj. Poza tym, ile lat będzie trwał taki proces? 6 - 10 lat? Poza tym, on nie da ani grosza więcej - prędzej zrobi z tej spółki worek kosztów i ją zatopi. Famur ma na kontach kilkaset milionów złotych żywej gotówki - stać go na upadłość Primetechu.
  • Re: Panu już dziękujemy... Autor: fizol [5.173.32.*]
    Dnia 2020-11-12 o godz. 12:57 _adrian_ napisał(a):
    > Kto mu te procesy wytoczy? Ci, którzy najpierw pozwalali mu uwalać kurs aż w końcu handel zamarł i przeszło z ciągłych na dwa fixingi? Nie żartuj. Poza tym, ile lat będzie trwał taki proces? 6 - 10 lat? Poza tym, on nie da ani grosza więcej - prędzej zrobi z tej spółki worek kosztów i ją zatopi. Famur ma na kontach kilkaset milionów złotych żywej gotówki - stać go na upadłość Primetechu.

Wyskoczyłeś już z tego pociągu. To w imię czego próbujesz rozsiewać smród ?
    Wziąłeś kasę - kup sobie jakieś inne akcje, furę, lub worek lizaków. I patrz swojej doopy.
    Wątpię, żeby ci którzy tutaj jeszcze tkwią - potrzebowali Twoich pozłacanych myśli...
    Żegnałeś się już z tym forum niejednokrotnie. I co ? Przyspawali Cię, czy jak ?
    Przestań się już ośmieszać z tą " obroną kursu ". Drobni mieli zaciągać kredyty, żeby przeciwstawić się Famurowi, który
    cyt. " ma na kontach kilkaset milionów złotych żywej gotówki " :-))).
    Carewicz spółki nie zatopi, bo on by się schylił po złotówkę na chodniku. I woli sobie odgryźć rękę, niż przekichać 20 baniek.
    Akcji w wolnym obiegu jest jeszcze ok.19%. Mogą je mieć nie tylko tacy gołodupcy jak ja. I będą wiedzieli, jak się cwaniakowi
    postawić :-).
  • Re: Panu już dziękujemy... Autor: _adrian_ [46.215.101.*]
    Dlaczego do tej pory ci wielcy w akcjonariacie nie dali znaku życia?
  • Re: Panu już dziękujemy... Autor: ~qqq [83.28.244.*]
    Podziwiam od zawsze Fizola na tym forum za teksty, zawsze był dowcipny i przenikliwy. Powinieneś zawodowo pisać teksty, może książki, mama przekonanie, że dobrze by się sprzedawały. Nie sprzedałem ani akcji od co najmniej 8 lat, a pewnie dłużej. Wyszedłem na tym jak wiadomo, ale już przebolałem to. Prędzej spuszczę je w kiblu niż je oddam temu Panu. I zabij mnie, nie wiem dlaczego tak robię.:)) Pozdrowionka.
  • Re: Panu już dziękujemy... Autor: fizol [5.173.68.*]
    qqq
    Narażasz mi się :-). Nie od wczoraj... Już wieele lat temu, wystawiłeś mi podobną laurkę. Prosiłem, żebyś tego nie robił,
    bo to uruchamia tych, dla których jestem wrzodem na doopie :-). Nie jestem próżnym bufonem. Bez fałszywej skromności
    muszę jednaj przyznać, że Twoje opinie, mile łechcą moje ułomne ego. Tak więc, dobry człowieku - bolszoje Bóg zapłać
    za Twoje dobre słowo.
    Może być trochę racji w tym, co napisałeś. Chociaż żem fizyczny, od dziecka nie miałem problemów z wysławianiem się
    w mowie i piśmie. Koledzy w pracy nie raz mi mówili: ' chopie, ty sie w tyj hucie marnujesz - załóż kabaret '.
    Sorry za te osobiste klimaty / na starość człowiek robi się sentymentalny / :-(.
    Obiecuję, że po za ciętymi komentarzami na forum, niczego nie będę pisał :-). Wolę poświęcić czas na czytanie.
    Np. Remigiusza Mroza. Polecam. Każdemu.
    Kiedy czytam o Twoim nastawieniu do akcji Kopeksu, zastanawiam się czy Ty nie jesteś moim klonem.
    Jest nas w takim razie dwóch ' wariatów ', którzy będą tutaj gasić światło :-).
    Ja Ciebie rozumiem, więc Cię nie zabiję, bo musiałbym zacząć od siebie.
    Jak Bozia pozwoli, to spotkamy się jeszcze kiedyś, gdzieś, na innym papierze, który pozwoli nam się odkuć.
    powodzenia
  • Re: Panu już dziękujemy... Autor: fizol [5.173.68.*]
    Dnia 2020-11-12 o godz. 17:49 _adrian_ napisał(a):
    > Dlaczego do tej pory ci wielcy w akcjonariacie nie dali znaku życia?

... bo mają poparkowane na słupach, i nie chcą się ujawniać ?
    Jesteś święcie przekonany, że dzisiaj carewicz każe sztandar PTH z GPW wyprowadzić.
    Pojęcia nie mam o mechanizmach, które tym rządzą. Może ktoś mądrzejszy ode mnie napisze, czy można tak hop-siup
    zdjąć spółkę z giełdy, bo takie jest życzenie właściciela ~81% akcji. Po co są w takim razie te wszystkie progi, wezwania
    i inne bajery... Wiem - nie ma się co podniecać, bo za kilka godzin wszystko będzie jasne.
    ps
    Nie spuszczasz ręki z pulsu PTH, którego akcji nie masz. To kto ma pilnować papierów, które masz. Ja ?
    Przypominasz faceta który się rozwiódł, ale codziennie sterczy pod blokiem byłej, bo chce wiedzieć - co u niej:-(.
    Oczywiście, że można się tak bawić. Można też podlewać sztuczne kwiatki.
    Tylko - po kiego wuja, pytam :-).
[x]
PRIMETECH -0,99% 0,27 2024-03-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.