• Może by tak Autor: ~XLATNAHAKU [83.27.138.*]
    wyjechać piętro lub dwa wyżej i tam się pokisić bo 3,5 - 4zł. zrobiło się już nudne a i tak już nikt nie wywala na obecnym poziomie.
  • Re: Może by tak Autor: ~XLATNAHAKU [83.27.138.*]
    https://www.portalsamorzadowy.pl/gospodarka-komunalna/rosnie-zainteresowanie-farmami-fotowoltaicznymi,229119.html
  • Re: Może by tak Autor: ~Stiw [84.10.179.*]
    Ten papier nie ma siły..Taki ml system dziś +10% . Columbus +15%.. A tu kiszkonka. Słaby papier
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Westerchold [78.88.222.*]
    Mam wrażenie ,że sami ze sobą gramy ostatnio. Był jakiś pokaz chyba dla kogoś specjalnego i w ub tyg w ciagu 20 min dojechano do 3,9 i zgarnieto mały batonik 23 tys . Za jakąś chwilę taka sama liczba akcji zawitała po stronie S o pól proc wyzej 3,92 . Te 23 tys rozebrano pod koniec sesji kilkoma zleceniami . Widac po tym ,że skromny popyt na 100 150 tys rusza kurs o 10 % UP. Myślę ,ze była to prezentacja i pozbycie sie waloru na lekkim plusie. Dalej jet tu weryfikacja wytrzymałości . Patrzac na obrót w ubiegłym tygodniu i swój obrót to mam wrazenie jakbym był sam. Myślę ze ten pokaz był mało próba generalna jakim kosztem dzwiga sie kurs
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Lama4 [91.230.156.*]
    Nie jesteś sam, cierpliwości, niebawem będziesz zadowolony
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Stiw [84.10.179.*]
    Co to za ceny ?? Dyskutujcie o 3.9 zł vs. 3.8 zł ?? Tu potrzeba porządnego strzału na.15-20 zł.. O ile Grodno, Ml System i Columbus porządnie odbiły od dołka to MDI kisi się straszne.. Sam nie wiem dlaczego przy tylu kontraktach. Podobna sytuacja na Foreveren super gry i wyniki a kurs spada. Dziwna ta giełda..
  • Re: Może by tak do X Autor: ~target [188.146.230.*]
    Zaraz fund może dać info ze zmniejszył zaangażowanie , wtedy będzie jazda. Brak zainteresowania spółką bo ludzie pamiętają co to takiego zeneris
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Westerchold [5.173.208.*]
    Raczej nie, XlAt.... Ma wiedzę po ile wchodzili napewno nie na takim poziomie. Wątpię żeby wywalali po takim kursie
  • Re: Może by tak do X Autor: ~XLATNAHAKU [83.27.142.*]
    Zeneris to spółka złodziej była i się zmyła. MDI to jest zupełnie inna spółka choć nadal ciągną się za nią słodkie bąki bendera. Fffuuuj. Ale nic nie trwa wiecznie a zwłaszcza trendy spadkowe. To co było minęło a kontrakty które się mnożą na dziesiątki milionów zł. mówią same za siebie. Tutaj może tak się zdarzyć że nie będzie powolnego wspinania tylko któregoś dnia może jeszcze w tym roku po jakiejś informacj kurs otworzy się na 12 - 14 - 20zł ???
    Pozdrawiam.
  • Re: Może by tak do X Autor: ~ewa_nie_z_raju [5.184.72.*]
    Jabłko od jabłoni daleko nie upada... MDI= zeneris
  • Re: Może by tak do X Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Pisałam dawno temu i wiele o tym że ta spółka nigdy nie da zarobić drobnym, bo funkcjonuje na innych zasadach niż typowa spółka giełdowa. Tu zarabiać mają tylko nasi, zarząd z prezesem na czele i swoje firmy od zleceń. Wzrost wartości MDI nie jest tu priorytetem. Ot taki poznański i model zarządzania. Odpowiadano mi, że to nieprawda, że naganiam na spadki, że pracuję w funduszu, bo kontrakty, bo hossa na OZE, no kurs nie może już spadać (przy 5 zł), że teraz już tylko lepiej itd., itp.I co jest teraz? Kurs powrócił do bazy, znajomi królika po podbitce, wywalili część akcji i ubrali ulicę. nastąpił spadek obrotów.(brak akumulacji) Do tego służyły pozytywne infa puszczane przez zarząd. Przecież tych akcji jeszcze niedawno nikt poza ubranymi na Skrzatusz nie miał! Historia, może nie jest nauczycielką życia, ale przy inwestowaniu się przydaje(pozwala czasem na uniknięcie machlojek)
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Slawku [83.28.208.*]
    Moze tak bylo , a moze wywalali ci co kupowali ponizej 1 zl w maju? W koncu zarobek 500% piechotą nie chodzi. Widze ze jestes ekspertka i nie wyklocam sie co do przeszlosci spolki. Tylko ze teraz jest przyszlosc. Wazne aby pokazali ze maja plynnosc , zamowienia są, co do reszty nie spekuluję. Fakt jest taki ze klimat na oze jest jak nigdy. Oby znow sie na tym.nie przejechac :)
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Slawku [83.28.208.*]
    Przepraszam.okularow nie zalozylem. Tam.bylo 2.50 w maju. No ale 150% z poziomu 6.70 to tez nie ma co narzekac xD :):):)
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Ulmik [31.0.181.*]
    Im dłużej będzie przedział 3,7 - 4zl tym wyżej polecimy. Cierpliwości
  • Re: Może by tak do X Autor: ~Slawku [79.185.222.*]
    Poki co obrot marny. Ciekawe jak wyjdą wyniki, czy w tych cos pokażą w ogole , czy raczej długi póki co....
[x]
MDIENERGIA 2,24% 0,91 2025-10-10 16:49:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.