• Może merytorycznie? Autor: greenguy [79.175.199.*]
    Witam, czy znajdzie się tu jakiś merytoryczny głos, który wytłumaczy mi o co z tą spółką chodzi?

Moje wątpliwości:
    1. cena/zysk -200
    2. przegrana sprawa sądowa i do oddania ok. 1 mln pln ''Zarząd Spółki Excellence S.A. („Emitent”) niniejszym informuje, iż w nawiązaniu do raportów bieżących nr 4/2019 z dnia 8 sierpnia 2019 roku oraz nr 5/2019 z dnia 14 listopada 2019 roku nt. sprawy sądowej toczącej się w Niemczech, otrzymał w dniu 5 lutego br. informację o wydanym wyroku w którym sąd niemiecki uznał, że Emitent ma zapłacić na rzecz dostawcy kwotę 223.233,28 euro.'' komunikat z 6.2.2020
    3. spore straty, zmniejszające się marże, nie generuje zysku
    4. w raportach kwartalnym sporo minusów w przepływach, których nie potrafię jednoznacznie zinterpretować

Z drugiej strony:
    - niedawna subwencja od państwa
    - marka z potencjałem
    - a może oni inwestują i stąd minusy?
    Pytania:
    - Nie wiem jak czytać rzut na taśmę ze sprzedarzą testów i odkażaczy. Ciekawe czy dużą mają z tego marżę? 4000 sprzedanych testów jest OK, ale ile oni mają od jednego testu, 5zł?
    - Czy to po to żeby właściciele na szybko wyprzedali akcje? Czuję jakby automat był ustawiony na powolną wyprzedaż na tym instrumencie.
    - Czy ucinać tu straty?

P.S.
    Mogę się mylić, dlatego pytam kogoś z większym doświadczeniem kto umie czytać fakty i raporty.
    Pozdrawiam

• Re: Może merytorycznie? Autor: ~karol [89.151.38.*]
    widziałem dzisiaj informację że ktoś sprzedaje ich testy po 130zł czyli oni zarabiają dużo więcej niż 5 zł za test
  • Re: Może merytorycznie? Autor: greenguy [79.175.199.*]
    Nie rozumiem.

Ich testy na kupowane is przedawane na allegro?
    Ich testy sprzedawane przez osobny podmiot?
    Co to ma do rzeczy? Oni nie są właścicielem testu, musieli wykupić licencję, a do tego dochodzą koszta produkcji. Ja obstawiam 5zł od testu zysku
  • Re: Może merytorycznie? Autor: ~karol [89.151.38.*]
    poniosłem porażkę pedagogiczną i poddałem się Ty tego nie zrozumiesz
  • Re: Może merytorycznie? Autor: greenguy [79.175.199.*]
    Podejrzewam że jesteś słabym pedagogiem, albo nie masz nic do nauczenia. Dzięki za chęci mimo wszystko, pozdrawiam;)
  • Re: Może merytorycznie? Autor: ~ke [79.141.162.*]
    Chłopie za 5 zł. na sztuce to moze ty bys sie bawił.Maja 30-40 % na sztuce.
  • Re: Może merytorycznie? Autor: ~regie [93.89.196.*]
    raczej 60-70% takie testy hurtowo mozna nabyc za 30-40 zl a na hurcie tez ktos zarabia
[x]
EXCELLENC -3,02% 0,39 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.