• ETOS? Autor: ~mag [86.63.116.*]
    Co z ETOSEM? Będą coś ogarniać czy temat wabik się wyczerpał?

• Re: ETOS? Autor: ~Alicja [77.111.247.*]
    No cóż, dla mnie wszystkie infosy na zasadzie "podpisaliśmy umowę z podmiotem" to można wiecie o co rozbić.
    Nie jesteś nawet w stanie zweryfikować czy mówią prawdę, czy to wab na naiwniaków.

Na podstawie Twojego wpisu zadałam sobie odrobinę trudu i poszukałam jakiejś informacji na ten temat i....
    1. W EPO można zarejestrować patent na 38 a nie 40 państw jak pisze Zarząd Letus. To warto by było wyjaśnić w pierwszej kolejności.

2. Jestem w trakcie oczekiwania na info z EPO czy jesteśmy w ogóle w stanie zweryfikować czy dana firma rozpoczęła procedurę ubiegania się o patent - nie tylko bezpośrednio ale i pośrednio, np przez kancelarię prowadzącą wnioski patentowe.

Niestety, ale bez informacji o etapach od Zarządu niewiele się dowiecie. Sama badawcza część procedury przyznawania patentu trwa 18 miesięcy (!) i kosztuje "parę" Euro.

Jestem bardzo ciekawa czy Zarząd pochyli się nad tematem, bo niepokojąco milczy, zupełnie jakby nie zamierzał wracać do tematu.

Przy okazji chciałabym też przypomnieć o sygnalizowanych planach przeniesienia notowań na rynek główny - tutaj też przydałby się jakiś choćby prosty harmonogram - na razie mamy stek mrzonek... ale klej już przestaje działać.

Część z tych pytań skierowałam także do Zarządu Softblue - akcjonariusza Letus S.A. Być może będą bardziej otwarci lub jakkolwiek wpłyną na Zarząd Letus w sprawie poprawy polityki informacyjnej.

Pozdrawiam
    Ala
  • Re: ETOS? Autor: ~MIŚŚŚŚ [217.97.90.*]
    Super jestem Ci Ala wdzięczny za zaangażowanie w sprawie,myślę,że będzie dobrze spółka jest dość mocna,dziękuję,pozdrawiam.
  • Re: ETOS? Autor: ~Jurek [84.211.42.*]
    Przeciez tu sa same sciemy, Ci ludzie z tej firmy zyja z produkcji inf I sprzedazy akcji naiwnym. Mam te akcje tylko spekulacyjnie, byc moze podbija kurs by wysypac ostatnia emisje, potem dodrukuja pierdyliard akcji wysypia zrobia scalenie I tak w kolko. Na Nasdaq nigdy nie zadebiutuja bo tam oszusci nie maja szans
  • Re: ETOS? Autor: ~Nowy [91.236.4.*]
    Po ostatniej emisji spółka zainkasowała co nieco kasy i dobrze zainwestowała co przynosi efekty. Może nie będzie tak zle jak piszesz. Cos się zaczyna dziać.
  • Re: ETOS? Autor: ~Nowy [91.236.4.*]
    W końcu inwestorzy zainwestowali niemała kasę i to kilka lat wstecz . Będą wszystko robić aby nie stracić i wyciągną spółke na wyższą półkę
  • Re: ETOS? Autor: ~mag [86.63.116.*]
    No niech niech, bo o ETOSIE nie usłyszymy ani nie przeczytamy przez najbliższe 18 m-cy - pod warunkiem, że wniosek został skompletowany i złożony - o takich krokach Zarząd już nie informuje - szkoda.

Zarząd nie zdradza też stron umów dot składania wniosków patentowych - to już kompletnie rozwadnia sytuację. Celowe działanie.

ciekawe kiedy znowu usłyszymy coś ze strony Zarządu.

BTW - obadałem nieco tę firmę od OZE - no działają, rzeczywiście, nie wiem czy potencjałem dorównują Letusowi, ale nie jest to krzak. Trzeba tylko dowiedzieć się czy faktycznie z Letusem gadają. Tyle powiedzieć mogą.
[x]
LETUS 0,00% 1,09 2025-09-23 14:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.