• wyniki Autor: ~ased [165.225.207.*]
    jakie opinie? jestem ciekawy zwlaszcza cedzika..
  • Re: wyniki Autor: ~men [5.184.26.*]
    Przynajmniej wiemy jaki wynik (strata) był na wirbecie w tamtym roku (za 9 miesięcy):
    Za okres 1.01.2019 - 30.09.2019: - 583 tys. PLN.
    No i segment Segment Electro&Tech odzyskał blask: 4 336 mln PLN
    oraz segment systemów rurowych: 12 325 mln PLN

• Re: wyniki Autor: ~jason [91.246.104.*]
    A nie patrzyłeś ? Nie jestem cedzikiem ale swoje zdanie mam, którym się podzielę.

Wyniki spółka prezentuje już wyłączając działalność zaniechaną Wiebetu, która zrobiła 300 tysięcy złotych straty netto w 3 kwartale. Generalnie zrobili o 1 milion złotych więcej zysku netto przy spadku przychodów na poziomie ponad 10%. Spółka uwzględniła dopłaty dla pracowników w 3 kwartale na poziomie 1,5 miliona złotych.
    Przepływy operacyjne gorsze r/r ale nie dopatrywałbym się niczego złego. Moim zdaniem kwestia rozliczeń z odbiorcami, spadek wynika z większego zapotrzebowania na kapitał obrotowy. Pełny obraz generacji gotówki będziemy mieć na koniec 4 kwartału jak będą spływać należności ze zrealizowanych kontraktów.
    Spółka schodzi z zadłużenia sukcesywnie.

Po segmentach Widać, ze spadki przychodów grupy wynikają z segmentów rurowych - obsuwy na kontraktach. Elektro and tech lekko lepiej, co jest pozytywnym sygnałem, bo do tej pory widzieliśmy tam spadek obrotów. Wyraźna poprawa rentowności. Delta na zysku netto ok 1 milion złotych.

Generalnie wyniki bardzo przyzwoite biorąc pod uwagę otoczenie rynkowe.

Aktywa przeznaczone do sprzedaży odejmując zobowiązania z nimi związane, to ok 10 milionów złotych.
    Ogólnie to przedstawili suche fakty. Ciekawe czy będzie jakieś omówienie wyników przez zarząd?
  • Re: wyniki Autor: ~ased [165.225.207.*]
    patrzylem i zgadzam sie ze sa to wyniki przyzwoite, a majac na uwadze otoczenie rynkowe i pandemie to nawet bardzo dobre. Na koniec roku powinni miec wskaznik c/z ok 10 przy aktualnej wycenie wiec mozna powiedziec ze jest tanio, a nawet bardzo tanio. Wyniki beda sie poprawiac wiec nawet patrzac konserwatywnie to mysle ze w horyzoncie 1 roku jest spokojnie szansa za wzrost do 5 zl za akcje.
  • Re: wyniki Autor: ~art [80.65.212.*]
    oddałem na wezwaniu ale chyba załuje wyniki macie fajne 3 kwartał zysk operacyjny 5mln netto dolozyli 4mln przepływy operacyjne 3,4mln dolozyli jest wow gratulacje dla tych co trzymaja akcje rynek nie sprzyja ale spokojnie
[x]
RADPOL -3,75% 1,93 2022-02-03 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.