A nie patrzyłeś ? Nie jestem cedzikiem ale swoje zdanie mam, którym się podzielę.
Wyniki spółka prezentuje już wyłączając działalność zaniechaną Wiebetu, która zrobiła 300 tysięcy złotych straty netto w 3 kwartale. Generalnie zrobili o 1 milion złotych więcej zysku netto przy spadku przychodów na poziomie ponad 10%. Spółka uwzględniła dopłaty dla pracowników w 3 kwartale na poziomie 1,5 miliona złotych.
Przepływy operacyjne gorsze r/r ale nie dopatrywałbym się niczego złego. Moim zdaniem kwestia rozliczeń z odbiorcami, spadek wynika z większego zapotrzebowania na kapitał obrotowy. Pełny obraz generacji gotówki będziemy mieć na koniec 4 kwartału jak będą spływać należności ze zrealizowanych kontraktów.
Spółka schodzi z zadłużenia sukcesywnie.
Po segmentach Widać, ze spadki przychodów grupy wynikają z segmentów rurowych - obsuwy na kontraktach. Elektro and tech lekko lepiej, co jest pozytywnym sygnałem, bo do tej pory widzieliśmy tam spadek obrotów. Wyraźna poprawa rentowności. Delta na zysku netto ok 1 milion złotych.
Generalnie wyniki bardzo przyzwoite biorąc pod uwagę otoczenie rynkowe.
Aktywa przeznaczone do sprzedaży odejmując zobowiązania z nimi związane, to ok 10 milionów złotych.