Mam fajnego maklera który mi doradza od jakiegoś czasu i uczy mnie spadów na giełdzie. Pytałem go o Planetę bo kupiłem po 25 gr i jestem trochę zaniepokojony tym co się dzieje, odpisał mi że spółka jest obciążona dużym ryzykiem z powodu kapitalizacji. Wyjasnił mi to że cena jest za wysoka ze względu na ilość akcji i tej własnie kapitalizacji, że ta spółka żeczywiście powinna kosztować ok 3 za akcję. Uprzedził mnie iż jest duże prawdopodobieństwo wejścia spółki na fixing z tego powodu i że spółka musi w tej sytuacji zrobić split. To może potrwać nawet rok zanim się to wszystko odbędzie, co wy na to inwestorzy? Może mi ktoś doradzić?
Przestań człowieku pisać takie bzdury, normalnie zapytałem o opinię i chcę normalnej odpowiedzi. Z tego co widze to sam jesteś trolem bo strasznie zachwalaleś a teraz cena spada i co powiesz? Gdzie ta złotówka?
Dnia 2020-11-05 o godz. 09:16 ~Janek1985 napisał(a): > Mam fajnego maklera który mi doradza od jakiegoś czasu i uczy mnie spadów na giełdzie. Pytałem go o Planetę bo kupiłem po 25 gr i jestem trochę zaniepokojony tym co się dzieje, odpisał mi że spółka jest obciążona dużym ryzykiem z powodu kapitalizacji. Wyjasnił mi to że cena jest za wysoka ze względu na ilość akcji i tej własnie kapitalizacji, że ta spółka żeczywiście powinna kosztować ok 3 za akcję. Uprzedził mnie iż jest duże prawdopodobieństwo wejścia spółki na fixing z tego powodu i że spółka musi w tej sytuacji zrobić split. To może potrwać nawet rok zanim się to wszystko odbędzie, co wy na to inwestorzy? Może mi ktoś doradzić?
Jeżeli teraz będzie słaby raport albo nic co zainicjuje wzrosty to raczej cena spadnie a spółka trafi na fixing i żeby ten problem rozwiązać najlepszym sposobem jest split akcji tak jak ci napisał makler. Jeżeli zrobią split 10:1 przy cenie 5 gr za akcję to twoje 10 tyś sztuk zamieni się na jeden tysiąc po cenie 50 gr za sztukę, jeżeli miałeś średnią 5 gr podczas splitu. To spowoduje ze spółka będzie mogła dalej być notowana na normalnych notowaniach a nie na fixingu.
Tu sobie możecie jeszcze sporo poczekać na wzrosty, spółka musi zrobić porządki z akcjami bo inaczej kicha, nikt nie tknie tego jezeli będzie tyle akcji, split to dobre rozwiązanie i może być tak że dopiero wtedy się mogą zainteresować ludzie bo nikogo nie odstraszy taka ilość akcji z 300 mln zrobi się 30 mln akcji i to już jest jak najbardziej do zaakceptowania przez inwestorów. Oczywiście jeżeli spółka będzie wykazywać zyski
jprdl w co jo sie znowu wpie$do*ił po co jo to kupowoł teraz se pluje w brode żem taki gupi był.. ehh zamarzyło sie o szybkim zarobku i wyszło jak zawsze czyli wielkie nic
spółka na to leje bo im nie zależy na wzrostach, działają i robią swoje nawet im zalezy zeby zrobić split przy 5 gr i 50 gr wtedy bedzie git teraz jak zrobią spliten to cena za akcje będzie po 1.5 zł czyli znowu się inwestorzy nie bedą chcieli tykać
Z każdej strony wygląda to źle a ten rob ciągle nagania na 1 zł więc może będzie split po 1 zł?? Wtedy mu się uda opchnąć więcej papieru coś mi tu mocno śmierdzi i widać że to nie jest normale że nikt tego nie che kupować skoro taka perełka
Ten makler to jakiś leszcz co ma wspólnego kapitalizacja ze splitem? Zreszta myli split ze scaleniem akcji? Podstawy inwestowania !!!
Split czy scalenie nie zmienia kapitalizacji samej w sobie tylko liczbę akcji.
Tutaj problemem jest to ze nie są dopuszczone wszystkie akcje i pewnie jeszcze długi nie będą
Żadnych dwóch fiksow nie będzie na tym papierze - to jest new connect
Ja robię kolka małymi kwotami. Da się wyciągnąć 200 proc rocznie I kompletnie nie interesuje mnie co ta spółka robi.
Ale to moje zdanie
Nie podniecaj się tak
To moja sprawa co robię i kiedy. Nie będę się prEd nikim tłumaczył
Nikogo nie namawiam na kupno czy tez sprzedaż
grzecznie wytłumaczyłem jak to widze i to wszystko jak ci nie odpowiada to masz problem
200% haha chyba na manadżeże farmy handlując gruszkami hehe
Co za typ, kogo chesz w konia zrobić z tymi 200% na małych sumach? Chyba jak po 3 zł kupujesz buahaha
już raz byli na fixach, sobie popatrz dokładnie bo była cena 8 gr wtedy potem od razu zawyżono by wyszli z fixów, teraz może być podobnie skoro nie ma chetnych na kupno więc nie bądz taki pewny bo jeszcze nie raz sie zdziwisz