• Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Zadowolony [83.31.213.*]
    Lokdałn,.... e-commerce ARENA.
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~lancet [93.105.176.*]
    Pisałem wątek obok, że kluczem są programiści, a nie kadry. Więc nic z tego nie będzie bo firmy nie stać na zespół ~10 dobrych koderów. Rocznie to ~2 mln zł. Wszystko się zamknie klapą za góra 3 lata. Jak kiedyś przepisywałem bazę danych na NK pracując w interii to dobrałem sobie 3 dobrych midów i poszło w m-c czasu, ale FV była na 500 tys. Kluczem jest słowo specjalista, a tych nie ma bo trzeba grubo 5-cyfrowo płacić :)
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Miss [93.159.188.*]
    To poco tu siedzisz i piszesz masz jakiś interes w tym???
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Zadowolony [83.31.213.*]
    Tak , zauważyłem ten wpis, rzeczywiście, na ten biznes, (gdzie jest silna konkurencja, ale można znaleźć swoje miejsce i wielką niszę), oczywiście potrzebne są pieniądze, także na informatyków. zakładam że dlatego walne zebranie ostatnio podwyższyło kapitał - w celu pozyskania środków na rozwój.
    a skoro emisja bez prawa poboru to wg mnie są inwestorzy którzy widzą tu szansę dla tego biznesu i potencjał do zarobienia.
    A jestem bo kiedyś ponad 20 lat temu zaczynałem od tego portalu. Większość nie pamięta już perla i php 3 :). Natomiast realia są takie, że muszą przepisać kod i api raz jeszcze. Ściągnąć z rynku kilku(nastu) programistów co nie wydaje się być możliwe, zrobić 3 letnie demo bez prowizji - tylko z reklam. To implikuje, że zarząd powinien pozbyć się pensji do czasu małoprawdopodobnego sukcesu. Inaczej to nie ruszy. Żeby to zrobić w rok czasu trzeba zapłacić 20 tys na rękę * 20 seniorów i menago. Zwyczajnie niereale bo to nie wszystkie koszty. Umowa musi być na 2 lata lub ced na zewnętrzną firmę. Ja bym im to zrobił ze swoją ekipą za jakieś 20 mln+vat (taki mały aliexpress). Obecny zespół nie zrobi nic i o tym większość wie
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Miss [93.159.188.*]
    Wow wzruszyła mnie twoja historia albo kupuj akcje albo sprzedaj i wszystko w temacie po co to piszesz jak spółka cię nie interesuje narka.
    Po to by Ci co czytają nie podjęli pochopnych decyzji. Tym bardziej, że cena groszowa będzie szybciej niż optymistom się wydaje. Gawiedź czyta i wyciąga wnioski, a ja piszę jako fachowiec z 25 letnim doświadczeniem w tego typu portalach. To bezcenne porady. Nie wykluczam, że ktoś może będzie chciał zrobić wirówkę i wciągnąć w grę naiwnych dmuchając kurs na np. 4 zł. Mało realne, ale możliwe :)
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~OKO [83.24.117.*]
    Arena.pl rzuca rękawicę marketplacom. 
    Obniża prowizję.

link

• Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Jogi [5.184.247.*]
    Sukces murowany
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Jasiu [37.7.21.*]
    W dniu 5 listopada do rady nadzorczej Emitenta został dokoptowany pan Paweł Turno. Emitent opublikuje życiorys pana Pawła Turno po jego otrzymaniu.
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Jogi [46.134.80.*]
    Oj zapowiada się kosmos
    Chyba sobie żartujesz. Jest dokładnie jak mówię. Facet jest masterem socjologii! W wieku emerytalnym. Nie tędy droga. Programiści i nic więcej. Stawiam milion zł, że w ciągu 5 lat spółki nie będzie pod dzisiejszym brandem. Zakład?
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Jogi [5.184.217.*]
    Facet konkurencja Cię wynajela do wypowiedzi na tym forum prezes kupiła akcję fundusz w październiku kupił akcję January Ciszewski kupił akcję A Ty pchło co sobą reprezentujesz
    Sensowne odpowiedzi proszę i statystyki. 82 % spółek tego typu nie ma na GPW, np. Runicom i huczne wejście Romana Durki itd.. Potem syndyk i upadłości. Ale żeby szacować synek musisz trochę latek ukończyć. Twarde dane są kiepskie. Kod widać publicznie, API można pobrać i przejrzeć. jeszcze jakieś argumenty dęta sierotko?
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Jasiu [37.7.21.*]
    Pięknie wystraszone leszcze oddają po taniości akcje jest okazja kupić tanio!
    Janek tylko po co tak wcześnie. By zawisnąć na haku. Pamiętaj, że startupy IT kupuje się za ułamek nominału i tylko wtedy gdy jest minimum 3 średniopojętych koderów. W żadne wehikuły, synergiczne bractwa i fundacje kołowrotkowe nie wchodzimy. Za 90 gr odkupisz ile zechcesz. Cierpliwości
  • Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~Jogi [5.184.217.*]
    Martwisz się o nasze portfele porabiasz opinie zła jak nie masz akcji to co cwaniak tu robisz ludzie z autorytetami kupili akcję A Ty jesteś mądrzejszy od nich
    Jestem twardym programistą i managerem nieco na siłę, ale przede wszystkim programistą. Optyka na tę spółkę okiem programisty jest trafna z p-stwem 99%. Można to oklepać w domu, bez zarządu, Możliwe, że zrozumieją to, tam w spółce, choć wątpię. Jeszcze 20 lat temu tolerowało się zarząd, marketing, haerówy itd. Teraz na tło nie ma miejsca, liczy się kod i kaska dla specjalistów. Tak jest w USA i tak się robi u nas. Managerem to można zostawać tzw. administracyjnym od obróbki dokumentacji urlopowej, L4, ładowania kart służbowych dla koderów. Muszą do tego dojrzeć, że fachowiec jest jak Bóg, a zarząd ma w miły sposób organizować strefę komfortu. Nie chce mi się pisać, jestem dość znany w branży, dlatego twardych umiejętności będę bronił, a akcjonariuszy szkolił

• Re: Teraz tylko E-commerce! Autor: ~OKO [83.24.117.*]
    Ad. powyższe posty od „lancet” 
    versus Wątek: Nowe perspektywy Autor: ~Laura [93.105.176.*] 2020-10-26 14:41
    Dobrałam 50 tys. (średnia 2,2) bo jak stracę to tragedii nie będzie, a widać, że ktoś drugi poza mną zbierał i drobni również podbierają. Pożyjemy, zobaczymy. Akcje zakopuję na 5 lat - niech się dzieje wola Nieba

P.S.
    tzw. papier wszystko przyjmie......
    Laura/ lancet - dobrze „gra pod siebie” - takich też tu trzeba, bo kto myśli - to wie o co tu chodzi.

Cóż to giełda która rządzi się swoimi prawami.... silne nerwy, spokój, czas, filtrowanie informacji, samodzielne myślenie i wyciąganie wniosków.

[x]
ARENAPL 0,67% 1,50 2024-04-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.