Witam w nowym tygodniu i miesiącu. Ten tydzień zapowiadany jest jako "przełomowy" z powodu wyborów w USA. Czy taki będzie , moim zdaniem chyba jeszcze nie, wszystko zależy od tego czy będzie od razu wiadomo kto został prezydentem... Świece tygodniowe i miesięczne nie wyglądają za dobrze dla byków, generalnie wszystko wskazuje na dalsze spadki, ale jeśli wszystko mówi bierz S , to trzeba to przemyśleć... :) Ja aktualnie BP, gram DT... Aaaa zapomniałbym mój system w zeszłym tygodniu dał zarobić 164 pkt na sapie, zobaczymy jak w tym tygodniu , obowiązuje pozycja S close poniżej 3268. (Sprawdzalność systemu na dzisiaj od kiedy go stosuję 80 %) Powodzenia Wszystkim :))
może oczywiste skoro fala w usa skończona (1-ka) i korekta abc to i u nas u nas fala nie wygląda na zakończoną tylko jej 3/C lub 3/3 w usa będą korekcyjną 2-kę grać a my niższego rzędu korekcyjną 4-kę
sytuacja czytelna z dołka mamy impuls więc po korekcie 3 falki przed nami kolejny impuls dopiero później decyzje czy zmiana trendu po kolejnej korekcie i impulsie czy powrót spadków ostatnia piątka spadkowa i okazje życia bo to co było na wiosnę to już się nie powinno powtórzyć
powiem szczerze że nie spodziewałem się że w piątek w usa kończyli całą falkę podejrzewałem że dziś pójdzie korekta na jej 4 podfali a wygląda że większość nie ma racji i kont rajd się na 2 falce szykuje :)
Dziwny spokój na walutach. Na indeksach też spokój po niewielkim odbiciu. U nas zrobili wzrost głównie balonami. Jak to napompowane Allegro walnie to będzie dopiero dołek na WIG20 ! Ale wtedy pewnie skontrują Kagiehaemem albo nafciarzami.
Oj tam... jak w piosence. "Nic nie może przecież wiecznie trwać... " tak i odbicie kiedyś przyjść musiało jak w drugiej piosence ... "A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien"
alternatywnie 4 -ka za nami już i ostatnią 5-kę spadkową malują z 3322 https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_a6e6a4bf810614e783f1740c770a118c.png
Witam, co tak cisza... chyba przyjdzie burza:) obstawiam wygraną Trumpa, ale wszystko w rękach Amerykanów, jeśłi nie wygra będzie wojna, lamparta do nich wyślemy :))
Ciekawy negatywny scenariusz przedstawił w piątek Kuczyński: w pierwszych wynikach z lokali wyborczych wygrywa Trump, potem zliczane są głosy korespondencyjne i przewaga Trumpa zmienia się w wygraną Bidena (wiadomo, że zwolennicy demokratów w większym stopniu niż republikanie zagłosują korespondencyjnie). W takim przypadku o zamieszki łatwo, a na pewno, długo nie poznamy oficjalnych wyników.
Na kontraktach S&P brakuje przebicia 3330 do ukształtowania się ORGR z zasięgiem ruchu do 3430. Chociaż to podejście do oporu na 3330 jest w formie wznoszącego klina, który wskazuje na kontynuację spadków. Na S&P zwykle wybicie jest w przeciwną stronę (czyli w górę) i dopiero potem zjazd. Właśnie teraz wybija 3330 i jednocześnie wybija się ze wznoszącego klina.
Dziwnie rozgrywają banana. Kombinują na Allegro. Obawiam się że jeszcze będą nim szarpać w górę. Zaliczyłem S. Zysk symboliczny ale pozbierałem zabawki bo nie bardzo czuję rynek a on nie przejawia ochoty na większe bujania. W przedziale 1575-8 może nawet pomyśle o powrocie. Myślę że zrobiłem błąd wychodząc i tam już nie wrócimy ale....brak czasu (zmykać muszę) i coś mi nie gra.
mam dylemat czy przy 1620 wyskoczyć z longtherm na naszej giełdzie czy nie ? na bazowych czekam na lepsze sell ale to rozważania na jutro dziś gra pod wygraną bidena słaby usd i wiadomo co z tego powodu na innych aktywach
moje zabawki mówią że 1620 może pęknąć jutro a jak pęknie 1650 to szaleństwem będzie nie być logtherm :) ja nie mam tego problemu bo już od kilku dni jestem logtherm :)
Pod wybory nie gram , ale moim zdaniem obojętnie kto wygra jak opadną emocje - będzie wodospad do marcowego dołka o powodach ( oczywistych ) już pisałam więc nie będę się powtarzała.
LOP-ek u nas rośnie , więc zdania grajków są podzielone. Kto trafi - sporo zarobi :-)
F.DAX i F.Eurostoxx wyrwały się już z konsoli spadkowej (15M kanał regresji). F.SP jeszcze nie (obecnie banda na 3360). Ciekawe, czy nie nastąpi lekka (okresowa) dekoorelacja na bazowych. Europa (a może i reszta świata) może inaczej odebrać wynik wyborów, niż rynek USA.
Regulują WIG20 Orlenem. Rośnie 5,40% ! To kompensacja spadku Allegro. Myślę że w końcówce sesji role tych spółek się odwrócą. Lotos stoi, jest 13 zł tańszy od Orlenu. Złoty umacnia się dynamicznie. Jutro pewnie kolejny 1% albo więcej.
Dnia 2020-11-03 o godz. 13:33 kat76 napisał(a): > a jeżeli wybory wygrywa Joe i to w dodatku Sleepy :)) co z resztą będzie ... w dłuższym terminie w usa spadki ale u nas możliwy wtedy rajd...:) >
Skąd taka teza ? IV kw to będzie w Polsce całkowita katastrofa w każdym aspekcie.
Zosiu, już demonstruję i objaśniam, mianowicie: jeżeli usiaki zaczną wyprzedaż, będą chcieli zakupić nasze akcyjki, co by potem na nich zarobić , jak zarobią to sprzedadzą i wrócą znów na ichny ryneczek, co by odkupić ichne tanie akcyjki i tak w koło macieju, jasne :))