• co to za papier? Autor: ~xxl [91.219.115.*]
    Ta spółka ani na wzrosty, bo jak wszystko idzie do góry to ona stoi. Ani na spadki, bo jak wszystko spada to ona chce być w tych spadkach pierwsza.
  • Re: co to za papier? Autor: ~Kosa [160.46.252.*]
    Cierpliwosci, dzisiejszy spadek o 1,79 procent to moja wina z tego co widze na wykresie..., bo ja kupilem te 79 akcji. Jezeli ktos oferuje 79 akcji za ta cene (23 zloty), czyli prezent, to nie moha wina..tu beda niebawem duze wzrosty, radze nie sprzedawac, spolka wychodzi z marazmu do konca roku moim zdaniem.
    a teraz nawet 22 zloty!
  • Re: co to za papier? Autor: ~Rado [5.173.117.*]
    Witam kosa. Kolejna spolka, na której się spotykamy
  • Re: co to za papier? Autor: ~Cinek [83.23.145.*]
    przypominam, że po 22zł kupili akcje członkowie zarządu, więc jest to silne wsparcie. Tutaj cisza od dłuższego czasu, ale dalszych spadków nie przewiduje, chyba, że jakaś drobnica sprzeda to na chwilę zjedzie. Jak się uspokoi makro to będzie tylko wyżej. Niedługo wyniki zobaczymy może coś drgnie po wynikach.
    To prawda, Bloober, DDI i tutaj :)
  • Re: co to za papier? Autor: ~fanpli [89.64.77.*]
    niewątpliwie jest na notowaniach animator i to jego są często te dziwaczne transakcje
    i ustawianie spreadu
    ulubiona jego liczba, którą zlokalizowałem to 33 sztuk
    wziąwszy pod uwagę słabą płynność - często robi też relatywnie duże transakcje
    niemniej słaby sentyment rynku bardziej sprzyja większym spadkom
    gdyż popyt ustawia się wtedy dość nisko
    jak to się mówi - sprzedający zawsze się znajdą
    z kupującymi zaś różnie to bywa...
    fajna cena dla ewentualnych nowych inwestorów, wejść po 22 w pli po raz pierwszy, teraz po uporządkowaniu biznesu grupy
    może okazać się świetnym strzałem
    dla starszego akcjonariatu też cena ok, ale z tymi jest problem bo często się obrażają
    że, wyżej kupili i boją się uśredniać i jakieś pretensje do spółki jako takiej mają patrząc nie poprzez biznes
    a raczej zachowanie się kursu na nc

• Re: co to za papier? Autor: ~Rado [176.115.82.*]
    A zebyś wiedział fanpli, że miałem rękę na buy jak stało po 22 zł. Ostatecznie odpuściłem.
  • Re: co to za papier? Autor: ~xxl [188.146.97.*]
    każdy inwestor patrzy raczej na zachowanie się kursu, aby mieć zyski z zainwestowanego kapitału. Co daje patrzenie na biznes spółki, który może jest super, ale cena akcji spada i spada a co za tym idzie włożony kapitał. Masz pewność, ze ten super biznes wywinduje akcje na nowe maxima? bo jak do tej pory to średnio idzie.
  • Re: co to za papier? Autor: ~Qwerty [89.64.92.*]
    Gdyby miał pewność to miałby akcji za hipotekę pod dom i na pożyczce z Providentu, widzi szanse (z różnie szacowanym prawdopodobieństwem - na poziomie poszczególnych inwestorów) dlatego jest to jedna z pozycji w portfelu... choć są tacy co na 100 proc. wzięli PLI
  • Re: co to za papier? Autor: ~fanpli [89.64.77.*]
    @Rado
    nie pękaj tylko uśredniaj
    długo tu siedzisz i wiesz, że spółka ma wszelkie dane aby być kiedyś obiektem pożądania nie tylko
    inwestorów jak my o tzw zabarwieniu fundamentalnym ale i spekulantów
    ten schemat obstrukcji decyzyjnej jest stary jak świat i w pewnym momencie inwestor może stracić zdrowy rozsądek
    przykład?
    pewien mój znajomy jakiś czas temu kupował sporo na nc i aby uzbierać liczbę 5 cyfrowa akcji to z miesiąc się gimnastykował
    śr wyszła mu może ok 27? ale, ostatnio z nim gadałem i pytam czy, dokupuje?
    on na to, że poczeka bo może niżej spadnie?
    fajne - akceptuje wyższą cenę zakupu, ale z niższą ma problem...hehe, jak większość z nas/was
    moim zdaniem brakuje iskry aby zapalić ogień popytu
    oczywiście tu gwarancji nie ma tylko pewne obserwacje, analizy, czucie, sentyment i jakieś założenia
    do tego dochodzą emocje, które często blokują obiektywne spojrzenie na spółkę
    przed wynikami wiele osób może się wstrzymywać i kupić drożej ale pewniej jak te oczywiście fajne będą
    hehe, w dużej części decyzji ktoś za nas decyduje jakimiś większymi zakupami i wtedy stajemy się odważniejsi
    konstrukcja wyceny zazwyczaj jest taka, że grając kartami nieodkrytymi ryzyko mamy wyższe, ale coś w końcu estymujemy i szukamy potencjału, gra w otwarte? każdy chyba wie: wyceny są zupełnie inne!
    @qwerty
    akurat należę do tej części, która przespała kilka momentów z innymi tego typu spółkami np po zecie cdr nie miał wzięcia i do jakubasa latali aby pożyczkę wziąć i akcje mu zaproponować za 15 mln zeta, spółka uratowała płynność i zrobiła grę, a po roku jakubas opylił akcje za 80 mln...tylko dziś jego pakiet wart byłby ponad 3 mld zł!!!
    nie grał w otwarte karty, bał się i jak się nadarzyła okazja sprzedał
    zabrakło wizji i cierpliwości, którą do platige też trzeba mieć
    może się nie znam, ale uważam, że akcje są tanie bo takiego poukładanego biznesu ze świetnie zdywersyfikowanymi przychodami
    co roku rosnącymi, raczej zbudować się nie da za marne 15 mln euro...
  • Re: co to za papier? Autor: ~Rado [94.254.179.*]
    Fanpli u mnie jest trochę inaczej. Kupując po 22 zawyzylbym sobie średnia. Te 22 zł może jednak być silnym psychologicznym wsparciem i dlatego mnie korcilo.
[x]
PLATIGE -0,45% 10,95 2025-10-17 16:03:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.