• Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: 3143507680 [89.64.94.*]
    Termin zapłaty wydłużony o 2 miesiące. Niedługo publikacja raportu, w którym wyników nie będzie. SPOKO jeszcze bardzo długo nie będzie zarabiać.

Okazji do tanich zakupów będzie jeszcze masa.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~argus [185.215.74.*]
    Wyniki wynikami..najwazniejsza jest liczba uzytkownikow..jedno dobre info i kurs znow zostanie podbity...np. umowa z jakims telekomem.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~superlub [94.254.139.*]
    Czekamy czekamy.
    Niskie ceny dopiero przed nami.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~Omka [199.247.35.*]
    Dziękuję CI dobry człowieku dbający o nas i nie czekający na nasze akcje. Macie szczęście, że szeroki się obsunał bo nikt by się nie wystraszył.
    Co do szerokiego szczerze wątpię, żebyśmy zobaczyli spadki jak ostatnio... uruchomią maszynki i tyle w temacie. Gospodarek nie pozamykają bo to gwóźdź do trumny.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~mamapi [3.127.135.*]
    Kolego Omka, szeroki rynek to jedno, a infa dotyczce FIV to drugie, obydwa aspekty nie są krótkoterminowo sprzyjające. Może znów zdecydowałeś się sypnąć sporym pakietem akcyjek, tak jak chwaliłeś się przed paroma miesiącami.
    Czy są czy nie są to już kwestia nastawienia. Inwestowaliśmy w FIV gdy nie było słowa o 30 bankach a kto się na to nastawiał to się rozczarował (nie wiadomo dlaczego bo obie spółki w jednym worku), jego sprawa. Wielokrotnie podkreślałem, że dla mnie znacznie ważniejsze jest wejście Szwedów z akcjami i przelew od funda. Pewnie znowu się coś przesuneło ale skoro prezes SPOKO oficjalnie mówił o organizacji finansowania 20mln zł to nie są to żadne zagrywki. Do firmy zatrudniają wiec dalej funkcjonują jak tydzien i miesiąc temu, lockdown już był i sam prezes podkreślał, że tylko im pomógł bo firmy szukają współpracy i same się do nich garną... także kto się wystraszył niech sypie.
    Nie zrzuciłem żadnej akcji po tamtejszym 'eksperymencie' i wyczekam Szwedów choćby nie wiem jak bujało kursem ;) Umowę konwersji podpisali 22 czerwca i w ciągu 6 miesięcy mieli mieć akcje więc nie zostało dużo czasu. Q3 i infa na temat funkcjonowania SPOKO, przepływów pieniężnych, planów spółki itd już też blisko więc po co mam ryzykować :) Tak się wszyscy bali przy ostantich spadkach a drukarki swoje zrobiły... inflacja szaleje to ludzie trzymają hajs w akcjach i to będzie długoletni trend. Skończy się chwila paniki i zobaczymy gdzie będziemy.Ostatnio kto się wystraszył, stracił kapitał a wystarczyło tylko poczekać... Pozdrawiam.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~Robek [5.173.169.*]
    Omka wielu cwaniaków weszło na krótko pod te 30 baniek,a tu zonk .Teraz jest płacz i ujadanie,a Ty pisałeś i ja też , że to spółka na long.Komy nie pasuje ,to sprzedaje i tyle,po co trolowac . Pozdrawiam stary akcjonariat
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~mamapi [18.197.108.*]
    Tak, tylko, że teraz trudno nazwać to paniką, kurs jest wciąż 3x wyżej niż w dołku marcowym. Oczywiście sprawy posunęły się trochę do przodu, ale ciężko tu mówić o panice!
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~xxx [88.156.140.*]
    jutro pokonujemy 90 gr.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~Mdl [78.11.34.*]
    Dzis dobralem. Wspolczuje tym co oddawali akcje po 0.59. Nie wiem jak mozna nie widziec jaki tu potencjal drzemie. Dzis dobrane po 0.63.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~superlub [5.173.184.*]
    Gorzej jak Szwedzi pokapują się że są ładowani w prącie, to tu kamień na kamieniu nie zostanie.
    A w ten czas korzystajmy i bawmy się.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~superlub [5.173.184.*]
    A temperaturę zmierzyłeś?
    Będzie poniżej 50gr do końca przyszłego tygodnia.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~argus [185.215.74.*]
    Ale dlugoterminowo akcje zostana odkupione po 1-5pln...
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: 3143507680 [52.58.234.*]
    Prawda jest taka, że nie wszystkim chce się czekać. Kapitalizacja jest wysoka, wiem, są Szwedzi, ale nie wiadomo jak to rozwiążą.

SPOKO jest bardzo obiecującym start-upem, jednak sam Revolut pokazał, że wcale nie tak łatwo jest zarabiać. Liczba klientów nie wzrasta specjalnie szybko, a firma musi jechać na super niskich marżach lub stratach i będzie musiała to kontynuować, żeby pozyskać nowych klientów.

Z ciekawości wysłałem mojemu kumplowi pieniądze na Filipiny, po komplikacjach doszły po tygodniu. Doszły więc słowa uznania. Tylko że to powinno być oczywiste, firma już teraz jest droga.
    Wszystko ok tylko jest zasadnicza różnica między sposobem zarządzania w revolucie i klientem docelowym. Revolut zatrudnia( bądź zatrudniał) w samym krakowie ~1,7tys pracowników... SPOKO 26? Prezes ogląda każdą złotówkę i bardzo rozważnie podejmuje kolejne kroki (wspominał o rynku w Niemczech) nawet o rozszerzaniu zespołu. Revolut ma olbrzymie koszty własne a SPOKO? Pamiętajmy, że raczkujemy i kolejne rynki dopiero opanujemy a niech mają z 1 przelewu marżę 1zł... Choć wątpię, podejrzewam, żę jednak więcej, to naprawdę łatwo policzyć jaki przychód są w stanie wygenerować.

Target revoluta to wszyscy jak leci a SPOKO wchodzi z dedykowaną ofertą dla konkretnych grup, którzy własnie tego potrzebują więc rozwój to tylko kwestia czasu.

Pamiętajmy też, że FIV to nie tylko SPOKO. Nie zgadzam się, że jesteśmy już drodzy...

Pozdrawiam i się wyciszam.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~polelum [18.185.79.*]
    No właśnie, raczkujemy, a kapitalizacja już 50 milionów.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~Mdl [78.11.34.*]
    Jak juz 50 mln. Zabaczjaka kapitalizacje ma revolut transferwise, twisto. 50 mln to bardzo malo. SPOKO to startup
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~Lubek [52.58.234.*]
    Ja wiem, ty już widzisz te miliardy oczami wyobraźni. Ochłoń trochę to w przyszłości mniej stracisz.
  • a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~FIVdown [89.36.69.*]
    dolek bardziej na 20-30 gr a nie te sztucznie podbijanie 1 akcja na 74 gr. schodza z tygodnia na tydzien coraz nizej, wiecej lockdownow to mniej migracji ludzi wiec migranci nie maja co przesylac dlatego obroty beda spadac. zamrozenie bedzie przez zime i pewnie do min luty-marzec albo i troche dluzej wiec zanim sie rozkreca to tez pare miesiecy bo nie odrazu kazdy pojedzie za praca itd. chyba czeka nas zalamanie kursu, moze nawet test dolka z 2020 a potem zobaczymy jak beda sobie radzic w srodowisku przelewow bo konkurencja jest tu bardzo duza.
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~mdl [87.248.67.*]
    nie bądź śmieszny. Liczba użytkowników rośnie. Widać zainteresowanie przelewów do nigerii. Bardzo dobry kurs. Żniwa na użytkowników dopiero zaczynają. Na początku była Ukraine, teraz Nigeria. Jak z każdym kajem tak będą robić, to milion użytkowików w 2 lata jest bardzo możliwe. A według mnie będzie to szybciej.
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~Robek [5.173.169.*]
    Widzę że co drugi to wróżbita,wszystko wiedzą na miesiące do przodu.Tylko napisz jeden z drugim jaką macie stopę zwrotu z inwestycji, oczywiście pytanie retoryczne, szczegółów nie potrzebuje,ale na forum bankiera sami mistrzowie inwestycji . Pozdrawiam stary akcjonariat i zdrowia życzę.
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~mdl [87.248.67.*]
    Ale to nie ważne czy minus czy plus na koncie. Ja mocno wierze w tą spółkę. Ja mam czas. Tutaj budują mocne fundamenty. Wszystko zaczyna wyglądać solidnie, i da to za jakiś czas rezultat. Akcjonariusz
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~Sheep [78.11.162.*]
    Na razie, odpukać, i zdrowie i czas dopisuje. Chyba nie ma potrzeby by parzyć herbatkę? Wszystko jakby zgodnie z przewidywaniami.
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~Fatality [51.174.93.*]
    Uważajcie na trolla o numerze 3143507680, identycznie obrzydzał FIV przy 65gr a po kilku dniach kurs wystrzelił powyżej złotówki...zaraz będzie raport i wtedy zobaczymy o jakie pieniądze jest gra z tymi przelewami. Covid był jest i będzie a do pracy trzeba chodzic i pieniążki przelewać. Zresztą prezes jasno powiedział w wywiadach, w czasie lockdawn progres SPOKO się tylko zwiększył,liczba użytkowników, przelewów nie spadła tylko się zwiększyła. Tu kierunek jest tylko jeden po co pisać brednie?
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~Robek [5.173.169.*]
    No i tego się trzymajmy,im większa niewiadoma tym potencjalna stopa zwrotu większa.To że będą słabi wychodzić to norma,jedni widzą potencjał tutaj ,drudzy na innych spółkach.Zdrowka.
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: 3143507680 [35.228.117.*]
    Ja podaję retelne infa. A jak kurs ostatnio spadał i teraz w gruncie rzeczy jesteśmy w punkcie wyjścia to się nie wypowiadałem.

Pozdrawiam
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: ~Kaiju [151.236.23.*]
    dziękujemy za "retelne" infa
  • Re: a KURS NURKUJE - bedzie test dolka z 2020 r ? Autor: 3143507680 [35.228.117.*]
    Bardzo proszę.
  • Re: Nie śpieszcie się z kupowaniem Autor: ~leo [89.77.169.*]
    321.....nie wydurniaj sie...
[x]
LUDUS 18,33% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.